Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Danacı

Üye
  • Toplam İleti

    123
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ali Danacı Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    '12 Focus Tdci Style Plus
  • Meslek:
    işveren
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.186 profil görüntüleme

Ali Danacı's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

98

Toplam Beğeni

  1. İlk başta kendi ailesi içerinde Corsa üzerine tüneyerek onun görselliği ile bezenen Combo sonra bir anda marka model değişikli yaparak Fiat Doblo üzerine geçti. Geçmekle birlikte bukalemun gibi neredeyse bire bir aynı olarak Doblo'nun şeklini aldı. Geçtiğimiz günlerde yeni hali tanıtılan Combo'nun bu sefer de PSA grubunun etkisiyle Citroen Berlingo benzeri olarak çıktı karşımıza. Bir türlü özgün bir model olamayan Combo'nun işte yeni hali.
  2. Bende sadece yüksek yakıt yoktu. İlk mesajda yazdığım tüm sorunlar ve 4 enjektörde de hata kodu vardı. Evet sadece yüksek yakıt için yapılmayabilir. Çünkü yüksek yakıtın nedeni bu mu bilemiyoruz.
  3. Evet ilk yaptığımda da 7 değerini görmüştüm. Fakat hata kodu belirmişti. İkincide belirmedi. Ben yaptım ve yaptığım için memnunum. Tam kalibre olmuş mudur? Bilemeyeceğim. Yalnız önceki haline göre şimdi daha iyi.
  4. @Ozan Kar Resimle de belirttiğim gibi INj_LRN değeri sıfırlanıyor. Öğrenme sırasında kontrol edemedim fakat işlemi bitirdikten sonra kontrol ettiğimde değerin 7 olduğunu gördüm. Diğer yazılanları bende okudum zaten işlemi de buna göre yaptım. IDS'den öğrenmek mümkünmüş ama ben tabi yapamadım. 3000 -> 1000 olacağını zannetmiyorum. Ben bu işlemi iki kez tekrarladım. ikisinde de 2500 ->1500 yaptım. İlki biraz kısa olduğu için pek içime sinmedi ve enjektörlerden halen yüksek ses geldiği için işlemi tekrarladım. Hiç ara vermeden 25 dk yaptım. İlk işlemi yaptıktan bir gün sonra forscan ile baktığımda hatalar yeniden oluşmuştu ama ikinci işlemden 3 gün sonra baktığımda hiçbir hata kodu oluşmamıştı. Ben de bu yüzden ikinci işlemin olduğunu düşünüyorum. Zaten gelen enjektör sesinden rahatlıkla anlaşılıyor işlemin olup olmadığı. Sıfırlama işlemi yaptıktan sonra araba öyle acayip çalışıyor ki alıştırma olmasa buna tahammül edilemez. Fırsat olursa hafta sonu tekrar forscan ile bakayım hata kodu var mı diye. O yazıda adam teknisyene sormuş bende IDS yok ne yapacağım diye. Mantıklı olarak o da "ben 15 dk yaptım sen bunu 30 dk yaparsın." demiş. Buna göre zaten ben de 25 dk yaptım. Sonra zaten yol şartları izin vermedi. Sıfırlama yaptıktan sonra forscanda şöyle yazdığını hatırlıyorum. "Şimdi hızlı bir alıştırma evresi başlatıldı" Bence çekinilecek bir durum yok. Hatta sizin konunuz var yokuş kalkış vb. özellikleri açmak için. Bana göre o daha riskli. Çünkü arabanın ayarlarıyla oynuyorsunuz ve bunu tekrar kaydediyorsunuz. O aşamada bir sıkıntı olsa... Bunda ise sadece sıfırlayıp arabayı kendi haline bırakıyorsunuz. Ama yeni de karar sizin. (bkn. Sorumluluk almama )
  5. Doğru bir şekilde uygulama yaptığınız takdirde kesinlikle olumlu sonuç alırsınız. İsterseniz şu anki haliyle bir test yapın daha sonra kalibre yaptıktan sonra tekrar aynı testi uygulayın. Sonucu daha net anlarsınız. Fakat kalibre yaptıktan sonra belirli bir sürenin geçmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından benim araba da böyle oldu. Yani yaklaşık 10 gün gibi bir süre sonra tekrar test yapın. Forscan forumunda yazdığına göre zaten 70 - 80 bin km'de bir servisce uygulanması gereken bir yöntemmiş. Hatta 100k km'yi geçmemesine dikkat edin gibi bir şeyde yazıyordu.
  6. Bu iki sorundan da olumlu geri dönüşler almanız mümkün. Ses konusunda ciddi iyileşme sağlıyor. Zaten ölçüm değerlerini vermiştim. Yakıtta ise 1,5 aydır kullanıyorum %10'a kadar iyileşme sağladığını düşünüyorum. Hatta şu an arabada kış lastikleri olmasına rağmen daha iyi bir yakıt tüketimim var. Önce sabit 90 km/h hızda aynı yolda aynı yükte anlık tüketimi 4 lt altına düşmezken şimdi 3.6 - 3.7'yi geçmiyor. Defalarca denedim. Tüm bu değerler benim aracım özelinde... Sizde daha farklı bir sonuç verebilir.
  7. Bu konuda bol bol bilgi mevcut.
  8. Ali Danacı

    Egea mı Focus Mu?

    Focus 1.6L TDCi Manuel Titanium ---> 120.430₺ Egea 1.6 Multijet Manuel Lounge ---> 93.400₺ Arada 27000₺ fark varken nasıl bir karşılaştırma yapabiliriz ki?
  9. Bu fiyatlarla bize zaten Edge'de lüx.
  10. Bu turbo koruma, motor sağlığı, yakıt ve yağ katkıları mevzuları hep PAHALI otomobil fiyatlarından ileri geliyor. Geçen sekizsilindir.com sitesinde okudum; "Amerika'da Dodge Viper alma gücüne sahip biri Türkiye'de ancak Dacia Sandero alabiliyor!" yazıyordu. İşte tüm mesele bu. Yoksa hiç de umrumuzda değil turbo vs. Sanki 15k bakımında bir değişen parça! Zaten en az 150k-200k gidiyor. Düşünsenize Romanya'da bile Sandero 8100 € imiş. Biz de de 8100₺ olsa turbosunu ne kadar önemseriz ki?
  11. 4 ay sonra alacağınız Focus'un MTV'si şimdiye oranla %12.5 daha pahalı olacak ve her sefer de bu sizi etkileyecek.
  12. 1.5 TDCI yeni nesil motor 1.6 TDCI eski nesil motor. TDCI'nin manası Turbo Diesel Common Rail Injection demek. 1.6 tdci de güç kaybı yok. İsteseler 160 hp yaparlar. Lakin başka sebeplerden ötürü Ford bunu yapmıyor. Yapanlar var bkz. Renault, Honda... Bunun yerine şimdilik 1.5'i geliştiriyorlar. 1.5 manuel 120 hp Avrupa'da satışta. Türkiye'de yok. Diğer konu ise günümüzde kaputun altındaki motorun ne olduğu nasıl çalıştığı önemsiz. Bende siz 20 sene öncesi gibi düşünmeyip motor hacmini görmezden gelerek sadece Güç-Tork değerlerine bakın. İnanın daha hızlı sonuca varırsınız. Bana göre öncelik sırası 1. İlla Focus ise 1.5 TDCI 2. İlla Focus illa manuel ise 1.6 TDCI 3. İlla Focus illa benzinli ise 1.0T 4. İlla Focus illa LPG ise 1.6 Ti-Vct 5. İlla benzinli ise %90 VAG
  13. Arkası Egea mı ne? Pardon silecek yönleri farklıymış.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.