Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Yaşamalı

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Yaşamalı Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Gaziantep
  • Arabam:
    focus tit. 2010 TDCİ hb
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

674 profil görüntüleme

Mehmet Yaşamalı's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Bu gün alternatif bir ford servisine gittim yetkili değil ama çalışanları yetkili servisten ayrılıp burada çalışmakta. Yani kendimce güvenilirler. -Triger seti değiştirmek için 75 000 km de geleyim dedim ve set için işçilik dahil fiyat nedir ona göre tedbirli geleyim dedim orijinal ford logolu diye ısrar ettim ve 270 TL dediler. Bu fiyat normal midir? - Galiba devirdaim de de sorun var gırc die hefif hafif ses yapıyor daha önce başına böyle birşey gelen forumdaşım var mıdır? Paylaşımlarını almak için rica etsem.
  2. peki Çağtay Bey bir de kare gibi olan hava filtresi var onu nasıl değiştiriyoruz?
  3. 2010 model dizel aracın yağını filtresini vs değiştirmek istiyorum yalnız alternatif yağ üretici firmalar var ve kafam çok karışık. - Yakıtta shell kullandığım için motor yağını da mı shell alsam dedim ve shell sitesinde araştırmalarıma göre "shell helix HX5" kodlu yağı motor gürültüsünü azaltıcı etkisi olduğundan daha mantıklı buldum. Sizin bu durumda tavsiyeniz ne olur? - Ardından mobil resmi sitesinde araştırdım ve orda da "mobil süper 3000 x1 formula FE 5w-30" kodlu yağ tavsiye ediyor. - Castrol sitesinde "castrol magnatec 5w-30 A1" kodlu yağı tavsiye ediyor. - Opet ise "opet full pro 913C 5W-30 ve opet full max 5W-30" tavsiye ediyor. Bu ürünler arasından hangisini tercih etmemi tavsiye edersiniz? Ayrıca 10W-30 yağ kullananlar da varmış bunun 5W-30 tavsiyesi üzerine kullanılması sakınca doğurur mu?
  4. peki bor katkısı kullanayım mı? Ne dersiniz?
  5. Merhabalar. Öncelikle mutlu bir haber paylaşımım olacak bunu dile getirip arkasından sorularımı sormak istiyorum. İkinci Focus'u aldık sonunda çok şükür. Aracımız 2011 model olup 63000 km 1,6 trend x TDCI sedan kasa buz beyazı. - Bu araçta ilk olarak dikkatimi çeken durum rolanti de zaman zaman titreme oluyor acaba bunu sebebi nedir? - Bir diğer sorun ise titanium dizel aracımızda motordan gelen ses. Aslında bu ses ideal bir ses diğer eşdeğer araçlarla kıyaslama yaptığımda ama yine de motor sesini nasıl minimize ederim bunun bir çözümü var mıdır? - Motor yağı katkıları oluyormuş bunları kullanmamı önerir misiniz? - Debriyaj pedalına basıp çektiğimde jjjj diye anlık bir ses geliyor bunun sebebi nedir? - Trafik ışıklarındayım, ışık yeşil yanınca harekete geçiyorum ve önümdeki araç durunca ben de duruyorum ve araç 1. viteste birden kalkıp durunca aracı boşa atıyorum ve rolantide normal şartlarda 1'in altındaki ilk çizgide durması gerekirken araç devir saati 1'in altındaki ilk çizgiden aşağıya düşüyor ve debriyaja bas bırak yaptığımda sorun kalmıyor ve normal hale dönüyor bunun sebebi nedir? Bu durumun sakıncası var mı? - Kış aylarında arka cam rezidansını açtığımda buhar geç çözülüyor buna nasıl bir çözüm bulabilirim? - Peryodik bakımı her 15 000 km yazıyor ya; ben bunu her 10 000 de yaptırsam tavsiye eder misiniz? Bir de bakımı ustaya mı yoksa servise mi yaptırayım?
  6. çıkmacılara başvursan derim ama sen ne dersin bu duruma.
  7. araca xenon far var ve farlardan verim almak için, karşıdakinin gözünü almaması için mercekii far yerine sadece mercek taktırmak istiyorum bu mümkün mü, ortalama maliyet ne olur?
  8. Mehmet Yaşamalı

    Carbon Clean Nedir ?

    peki aracın carcon clean'a ihtiyaç duyduğunu nasıl anlarız. Bunu yerine shell gtl kullansak. Örneğin ben gtl kullanıyorum bu durumda carbon clean'a ihtiyaç var mıdır?
  9. Arkadaşlar Gaziantep'te böyle bir usta yok mudur? Ezik ciddi sıkıntı veriyor, sprey şu an bana mantıklı geldi; ancak onun haricinde eğer böyle bir iş yapan ustayı Gaziantep'te bulabilirsem süper olur. Lütfen yardım!
  10. Öncelikle Engin Bey teşekkür ederim. Benim araçtaki ezikleri video yapıp görselleştirdim. Bu alanda etkili olur mu? Bu ürünü kullandınız mı ya da kullanan var mı? Bu konuda fikrinizi alabilir miyim? videoyu eklemek istedim ama yapamadım bu ürünü siz kullandınız mı ya da etrafınızda kullanan var mı? Nereden almalıyım bu spreyi genel adı nedir?
  11. standaart bir flash bellekteki müzikleri dinlemede sıkıntı yaratır mı? kullanan var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.