Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Sezen Köroğlu

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Sezen Köroğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    Focus 3 1,6 Ecoboost HB
  • Meslek:
    muhendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

718 profil görüntüleme

Sezen Köroğlu's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

42

Toplam Beğeni

  1. Selam arkadaşlar geçen hafta bu bahsi geçen güncellemeler yapıldı.Yazılımın düşük devirlerde çok daha iyi olduğunu şimdiden söyleyebilirim ancak test aşamasında 5000 devir üstüde ayagını gazdan hızlı çeker vaya debriyaja basarsan motor arızası veriyordu.K&N hava filtresini çıkarıp stok filtreye geçtik sorun azalsada yine yapıyordu.Sorunun selenoid valfi ve vakum pomasından olduğuna tahmin yürüttük. Bunun üzerine stok filtreyle 1000km yol yaptım şehirler arası fazla zorlamadan.Yeni yazılımla aracın daha verimli çalıştığını söyleyebilirim yakıt tüketimi klima açık 6.2 ortalamayı tutturdum. İstanbula gelince arabayı zorladım arıza vermedi K&N filtreyi taktım henüz arıza vermedi. Haberiniz olsun istedim.
  2. Ziya kardeşim aracında otomatik park sistemi varsa biraz kullan benim araçta işe yaradı uzun zamandır arıza vermiyor.
  3. Selam Arkadaşlar. Aracım 2011 1.6 ecoboost Focus HB Eylül 2016 da hortum yarılma vakası benim de başıma geldi. Aracı Helvacıoğlu bodrum yetkili servisine çekici ile götürdüm ve olaylar başladı. Pazar günü olduğundan o gün mudahale edilemedi ertesi gün su tankının ve horumun değişmesi için benden onay istediler,birkaç saat sonra arayıp durumun daha kötü olduğunu ve oraya gelmem gerektiğini söylediler çünkü motor düzgün çalışmıyor ve havadisler hiç iç açıcı değil . Aracaın uzatılmış garantisi biteli altı ay olmuştu ve hiç ümidim yoktu ancak servisteki arkadaşlar bir şansımızı deniyelim dediler çünku yarılan hortum Kuga 1,6 ecoboost modelinde (TSB) değişmesi gereken parça olarak görünüyormuş ancak focusta aynı motor olmasına rağmen öyle bir bilgi yokmuş. Birkaç gün sonra Otosan'dan cevap geldi ve motorun silindir kompresiyon bilgilerini istediler.Servisteki muhteşem arkadaşlara bunun ne anlama geldiğini sorduğumda bunun red değil olayla ilgilendiklerini söylediler.Bir hafta sonra Otosan'dan aracın motor bloğunun sökülüp istanbula incelemeye istediler.Araya Bayram girdi benim istanbula dönmem gerekti ve epey bir zaman geçti tam olarak hatırlamıyorum.Derken sabah erken saate otosandan olduğunu söyleyen çok düzgün türkçeli bir beyefendi aradı ve olayı baştan sona ona bir daha ayrıntılı bir şekilde anlatmamı istedi ve konuşmanın sonunda Bodrum Helvacıoğlunun yazdığı rapora dayanarak ve daha önce bütün periyodik bakımlarını zamanında ve yetkili serviste yaptığım için motoru bedelsiz olarak değiştireceklerini söylediler. Bodrum Helvacıoğlunu aradığımda oların haberi vardı ancak otosanda 1,6 ecoboost sandık motor olmadığı için Almanyadan gelmesini beklememiz gerekiyormuş dediler (1-2 ay kadar).Bunun üzerine ikame araç hakkım olduğunu söylediler acak ben istanbulda ikamet ettiğim Otosanın bana bir araç teğmin edeceğini belrtiler.Aynı günün akşamı Avis acentasından bir arkadaş arayıp benim adıma Otosan tarafından kiralanan bir aracın olduğunu ve benden aracı nerede teslim almak istediğimi sordular. Benim araç hazır olduğnda teslim aldım ve çok severek kulanıyorum.(aman nazar etmeyin :)) ) Size şaka gibi gelebilir ama ben bunları aynen yaşadım. Şimdi 5 buçuk yaşında bir arabanın motoru garantiden hiç değişirmi diyenlere evet değişir diyebilirsiniz.
  4. Ben Mobil1 kullandım Castrol da olur
  5. Serviste çamur gibi yağ koyuyorlar arabaya, yağını güzel bir yağ ile değistir motor rahatlasın aynı sotun bende de oldu birde 1litre kadar fazla yağ kuymuşlardı
  6. 97 oktanda araba sanki fazla yakıyor gibi geldi bana daha iyi gittiği de yok
  7. Çok güzel allah kaza bela vermesin. Egzoz ucu da nazardan korur diye düşünüyorum )
  8. Organizasyon işlerine kim bakıyor genelde?
  9. http://www.intercitypark.com/etkinlikler/17-kasim-2013-intercity-istanbul-park-pist-gunleri/ Hadi bakalim toplayalım milleti (Dua edelim de yağmur yağmasın)
  10. http://www.youtube.com/watch?v=9CfIaCR6luY
  11. 2011 modelde yapsak arabanın içinde kilitli kalırmıyız acaba? ))))
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.