Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Yesirhan

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Yesirhan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    11 Focus TDCI Collection
  • Meslek:
    Grafiker
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

917 profil görüntüleme

Gökhan Yesirhan's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

8

Toplam Beğeni

  1. slm.sanırım bir kac yıl once yazdıgınız yazıyı okudum.Azami ağırlıgı gectiginiz icin lpg tankını kucultmussunuz.aynı durumum benım basıma geldi suan.siz ilk yazılarınızda şunu yapmışsınız

     

    Merhaba bugün emniyete gittim ruhsata aracın durumu anlattım teknik belgesindeki değerin yazılmış olduğunu söyledim.

    Tüvtürk ağır kusurlu muayene kağıdının fotokopisini aldı ve bana dilekçe doldurttu (azami yüklü ağırlıkla ilgili) daha sonra kendisi dilekçe üzerine 65 kilo artırılacak diye not düştü ve kaşeledi imzaladı yarın gelip alabilirsin dedi.

    Lpg takıldıktan sonra aracın azami yüklü ağırlık üzerine 65 kg lpg ağırlığı eklenmesi gerekiyormuş yani 1560 kg olması lazımmış ama kendileri lpg siz fabrika teknik verilerini girmiş (1495 kg) yani hata emniyette.

    Ruhsat Parası ödediğimle kaldım gerçi bunada şükür.

    Yarın ruhsatı alacam inşallah...

    Tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. İyiki varsın focusclub:)

    Emniyette ruhsatı değiştirdim demissiniz ,daha sonraki yazınızda,emniyet değil tankı kuculterek makina muhendisleri odasından belge alarak tekrar muayneye gittiginizi ,tuvturkten geçip sonra ruhsatı yenılettiginizi yazmıssınız.

    bu ksmı anlamadım.emniyetteki polis memurunun verdigi dilekçe tuvturkte gecmedimi? 

     

    benım aracın netini 1225 yazmıslar ,azamisini 1515 yazmıslar, 10 kg yuzunden kaldım.lpg tankı 37lik. sizin tankı kac kg kucultuldu?

    1. Burak Kozanoğlu

      Burak Kozanoğlu

      Hocam öncelikle merhaba. Şuan aynı durum benim başımda nasıl çözdünüz bu işi lütfen yardım.

  2. Merhaba arkadaşlar öncelikle aracımın teknik belgedeki azami yük ağırlığı 1495 kg net ağırlığı 1155 ama tüp eklenince net ağırlık 1220 olmuş önceden muayeneden geçmiş fakat şimdi geçmedi cuma ve cumartesi emniyet tüvtürk arasında mekik dokudum ve en son lpg tankını küçülttürdüler yeniden makine mühendisleri odasından belge aldım 1220 olan değer 1190 düşürüldü tankın küçülmesiyle birlikte aradaki fark en az 300 olmalıymış ne alakaysa neyse tekrer muayeneye girdim ve geçtim bugünde emniyete ruhsatı değiştirmek için başvurdum önceden bu tür bilgilere bakmıyorlarmış ama artık tüv türk ruhsatı didik didik inceliyor. yani tank muayene ruhsat 450 TL'ye mal oldu hallettim ya artık parasında değilim. Herkese İyi Günler Dilerim...
  3. Merhaba bugün emniyete gittim ruhsata aracın durumu anlattım teknik belgesindeki değerin yazılmış olduğunu söyledim. Tüvtürk ağır kusurlu muayene kağıdının fotokopisini aldı ve bana dilekçe doldurttu (azami yüklü ağırlıkla ilgili) daha sonra kendisi dilekçe üzerine 65 kilo artırılacak diye not düştü ve kaşeledi imzaladı yarın gelip alabilirsin dedi. Lpg takıldıktan sonra aracın azami yüklü ağırlık üzerine 65 kg lpg ağırlığı eklenmesi gerekiyormuş yani 1560 kg olması lazımmış ama kendileri lpg siz fabrika teknik verilerini girmiş (1495 kg) yani hata emniyette. Ruhsat Parası ödediğimle kaldım gerçi bunada şükür. Yarın ruhsatı alacam inşallah... Tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. İyiki varsın focusclub:)
  4. Arkadaşlar merhaba otosan'dan teknik belge geldi azami yük ağırlığı 1495 yazıyor yani ruhsattakiyle aynı. Sizlerden bakan oldumu ruhsatınızda yazan değerin kaç olduğu veya şöyle söyleyim LPG takılınca o değer değişirmi sonuçta bana fabrikadan gelen veriler aracın almanyadan çıkış verileri. Yani araç lpg takılıp tekrar muayeneye girince azami yük ağırlığı değişiyor mu?
  5. Cem Bey Tamamen hemfikiriz. Yarın emniyete gidecem bakalım orda neyle karşılaşacam. Merhaba arkadaşlar Ankara Söğütözü Otokoç servisi yarın Otosan'ın Teknik Belgeyi tarafıma ulaştıracağını bildirdi.
  6. Ankarada otokoç ve turoto 2 bayii'ye sordum sadece emniyetteki dosyanızında bakılabilir gibi saçma bir cevap aldım. Ford nasıl bilmez bunu anlamadım, belkide uğraşmak istemediler. Tekrardan ilginizden dolayı teşekkür ederim.
  7. Cem Bey açıkçası kafam karıştı. Aracım 1.4 Duratec düz vites 1495 kg ruhsattaki bilginin doğruluğu durumunda ne olacak tüv türk kabul emiyor hatalı diyor. inşallah Yakup Bey'in söylediği gibidir aksi durumda ne olur bilmiyorum.
  8. Yakup Bey ilginizden dolayı çok teşekkür ederim koca ford bu bilgiyi bana veremedi. Saygılar...
  9. Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi haftalar diliyorum. Cumartesi aracımı muayneye götürdüm muayeneden şu sebepten dolayı geçemedim ruhsatta aracın azami yük ağırlığının yanlış yazıldığını söylediler ruhsatı değiştirmem gerekiyormuş benim ruhsatta1495 kg yazıyor en az 1520 olması lazımmış aynı model aracı olanların ruhsatındaki rakamları cevap olarak yazmaları mümkünmüdür şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar...
  10. Aracım titanium garibime giden 2004 palio Go serisi aracım vardı onda bile bu tarz sesler gelmiyordu. Belki bana kızacaksınız ama paliom daha sessiz bir araçtı, yanlış anlamayın hiçbir şekilde kıyaslamıyorum. fiesta bir çok konuda başarılı bir araç bu segmentte çok fazla şey beklememek lazım diye düşünüyorum.
  11. Selam arkadaşlar araç seyir halindeyken lastiğin fırlattığı küçük taşlar aşırı ses yapıyor paliomda bile yoktu. En ufak yoldaki toz tarzı yerden bile geçsem aşırı ses geliyor. Bu ses kesilebilirmi davlumbazın olduğu yere herhangi bir koruma yaptırılıyormu. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  12. Sağolun teşekkür ederim havalar eskisi gibi değil ve kışın çok fazla aracı kullanmıyorum çok kar yağarsada taksi kullanırım çok önemli değil.
  13. Ozaman bir sorun var demektir. Doğrumu anladım çeyrek depoda yanmaması lazım sizin dediğinize göre. Yazılımsal mıdır şamandradan mıdır nasıl düzelir bu, böyle mi kullanmalıyım biraz açıklık getirirseniz sevinirim. Neyse arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler Azim Ford Erol Usta problem olmaz dedi umarım öyle olur. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve kazasız bir yıl dileğiyle... Saygılarımla.
  14. Tekrardan merhaba aracıma tekrar benzin aldım ve benzin yarım depo olunca benzin ışığı söndü. Yakup Bey "ortalama değer'e göre gidilebilecek menzil hesaplanıyor yani size öngörü veriyor eğer bu öngöre 80 km civarında ise benzin ışığı yanabilir" demişti evet aracıma baktığımda 78 kilometreydi ortalam değer. 1 - Çeyrek depo benzin varken ortalama 78 km gösteriyordu yol bilgisayarı. Bu normal mi? 2 - Çeyrek depoda benzin gösterge ışığı yandıktan sonra kullanmamızın zararı varmıdır. (Yani ibreye göre hareket edersek doğru olurmu?) 3 - Bu yazılımsal bir sorun mudur. Düzeltilebilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum, saygılarımla...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.