Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yaşar Karaman

Üye
  • Toplam İleti

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yaşar Karaman tarafından yazılan her şey

  1. Güncelleme Mehmet abinin dediği gibi akü resetleme işlemini yaptım. Sadece Start stop olan araçlar gibi bir şey okuduğum için denemiyordum ama öyle değilmiş.Akü lambası 2 kez yanıp söndü ve arabanın şarj karakteri çok değişti.Benim akıllı şarj çalışmıyormuş ben onu anladım burdan.Şuan araba çalışınca rölantide 12.7 v. gaz ile giderken yine aynı ayağımı gazdan çeker yükü tekerlere verdiğim anda 14.7 ye doğru yavaş yavaş yükseliyor voltaj ve tekrar gaza bastığımda yine yavaş yavaş voltajı kesip 12.7v getiriyor. Bu akü sıfırlama işlemini yapmadan önce 13.5 altına inmiyordu hiç ve gaza basmamla basmamam arasında voltaj değişikliği yoktu.Sorunuma çözüm oldumu 1-2 haftalık deneyimimden sonra burada paylaşacağım aynı sorunu yaşayan olursa diye.
  2. Boşta 12v derken çalıştırmadan önce bekledikten sonra akünün verdiği değer bu abi. Araba çalıştığı an direk şarja başlıyor.Akü sıfırlama işlemi start stoplu aküler için geçerli diye yapmadım işe yararsa yapayım bende. Başka akü konusuda şöyle 1 hafta yapmıyor diğer hafta yapıyor. Dikkatimi çeken yokuş tırmanırken yanıyor o lamba ve sönmüyor.Stop edip 30 dkka beklersem sönüyor. Merhaba ne yazık ki bakmadım Ekim 15 gibi 4 disk fren değişicem o zaman bağlatayım bu da aklımda olsun sağolun.
  3. Merhaba akü den bahsetmedim çünkü akü 2 senelik ve ölçümleri boşta 12v. Normal çalıştığında 14.6 dan başlayıp 13.6 ya akünün şarj durumuna göre hızlı yada yavaş düşürüyor ama bu lamba yandığı vakit akü yok gibi davranıyor araba.Bugün dinamoyu yapan usta tekrar söktü, soketlere baktı sorun görmedi. Tekrar olursa tesisat yada beyin dedi 😞
  4. Merhaba 3 hafta önce akü lambası yanması sebebiyle dinamo tamiri yaptırdım.O günden sonrada test menüsünden düzenli takip ettiğimde 14.7 v başlayıp şarj oldukça 13.5 e kadar düşüyordu.Fakat geçen hafta ve bu hafta tekrar akü lambası yandı ama işin komik tarafı bu lamba yanarken araç 14.6 v sabit şarj veriyordu.Yarım saat boyunca sürüp kapat açıktan sonra ise tekrar normale döndü ve voltaj 14 v. e düştü yavaş yavaş.Bu arada akü lambası yanarken kesinlikle 14.6 altına düşmüyor voltaj. Yardımlarınız bekliyorum
  5. Merhaba yaklaşık 1 aydır bluetooth açtığımda şarkı çalsada çalmasada patlama cızlama şeklinde düzensiz sesler geliyor.Ucuz bir mikrofna konuşuyor gibi düşünün üstündeki teyp orjinal ama ne yapacağım pek fikrim yok. Şimdiden teşekkürler
  6. Merhaba 2011 MK3 1.6 Ti-VCT Focus orjinal V kayışı lazım ne kadar acaba
  7. Merhaba bende 2011 MK3 aracıma BRC Comfort taktırdım 2600 TL ye. Yaklaşık 1 ay olacak en ufak derdim sorunum olmadı.Hatta 3500 devir üstünde kendisi %15 kadar benzin püskürterek sübapları koruyormuş. Yakıt bilgisi olarakta, İzmir de 200 km şehir içi 50 km otoban rampa da var dur kalkta klima hep açık; Ortalama Hız: 30 KM KM Başına: 28 Kuruş LPG Fiyatı: 3,36 TL
  8. 98 Escort vardı benzer sorunu 2 sene yaşadım.Cihaza bağladılar sensörler sağlam denildi.Başka boğaz kelebeği taktılar daha kötü oldu.En son kafam kızdı gittim rölanti sensörü aldım değiştirdik ve herşey düzeldi.Bazen sağlam gibi gözüken parçalar pekte sağlam olmuyor.
  9. @İsmail Kontbay Valla çok ilginç siz bir sorun yaşadınız mı bugüne kadar ?
  10. Yok herhangi tekleme sallanma olmuyor klima açıp kullandığımda oldu benim eve baya dik rampaların sonunda ama bir sorun yaşamadım.
  11. Ben diğer araçlarda görmediğim için ve kendi sloganları tesisatta kesme delme yapılmadan montaj gibi bir şey olduğu için içime sinmedi.Yoksa ilk çalıştırmadaki benzin kokusu dışında bir sorun yaşamadım henüz.Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim teşekkürler.
  12. Yaptırdığım yere tabi ki sorabilirim ama takdir edersiniz ki kimse pilavım kötü demiyor ? Bilgi edinebilirsem buraya yazacağım.
  13. Cevabınız için teşekkür ederim kendilerine ulaşabileceğim forum gibi bir ortam var mı acaba?
  14. Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce 2A İzmir de BRC Comfort kit taktırdım.Fakat aşağıda resimde göreceğiniz delik aklımı kurcalıyor.İnternette gördüğüm hiç bir araçta oradan delik açılmamış.Anlayan bilen varsa ne olduğunu yorumlayabilir mi ? Ayrıca lpg takıldığından beri ilk çalıştırmada Benzin kokusu geliyor daha sonra kesiliyor.Şimdiden herkese teşekkürler.
  15. Biraz internetten baktım da siz de görmüşsünüzdür genelde bobin değişimi ile çözüyorlar ama boşa para vermemek lazım.Bulunduğunuz ilde başka focusu olan arkadaş varsa deneme yanılma yöntemini kullanın bence.Yarın BRC Comfort kit taktırıcam 2A ya içim karardı şuan ?
  16. Benzinde denediniz mi yazmıştım ama denemişsiniz.Çorum da çok iyi lpg ustaları var aslında mutlaka çözüm olması lazım.Söylenildiği gibi AFR ayarı deva olabilir.
  17. Merhabalar cevabınız için teşekkür ederim.Bazen bindiğim de son seste açsam tıkırtı gelmiyor ama çoğunlukla bunu yapıyor.Kronik bir sorunmu diye sormak istedim.
  18. Merhabalar bass seviyesini biraz arttırıp sesi yükselttiğimde kapılardan tıkırtılar gelmeye başlıyor.Kapı kolunun krom çerçevesine elimle basınca gidiyor ama sanki ordan değil gibi.Benzer bir sorun yaşayan var mı?
  19. Brc comfort için 2600 tl fiyat verildi 2a tarafından Izmır de. Benimde aklımda ki soru comfort ile seq32 arasındaki farka değer mi.
  20. Hort gibi olacak ama bende paylaşmak istedim ilk değerlerimi. 873 Km 200 Km si şehir içi dur kalkta var rampa da var.Yol bilgisayarı 7.0 Lt gösteriyordu depoyu fulledım 6.4 Lt gibi bir sonuç elde ettim.
  21. Merhaba 2011 Focus 3 1.6 Ti-VCT 125 HP İçin bütün parçalar orjinal olmak kaydıyla Triger Seti Devirdaim pompası V kayışı 10.000 Bakımı için gerekli malzemeler için fiyat alabilirmiyim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.