Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Recep Şimşek

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Recep Şimşek tarafından yazılan her şey

  1. Recep Şimşek

    Toyota Rav4

    Kardeşim şu arabayı koymayın buralara! Zamanında çok hevesim vardı da artık 'kedinin uzanamadığı ciğer misali..' MTV'si bile bir dünya olunca, sahip olduğumuz en iyisidir! Hedefleri imkanlara ve mümkünata göre koymak gerek.
  2. Yani bunca kanun değişikliği ve garanti verme durumu varken bizde halen işler kabadayılık ve orman kanunlarıyla yürüyor demek! Birincisi size şanzımanla ilgili hasarı/değişeni olduğu söylenmemiş, hasarı giderilmemiş, ayıplı mal satmışlar. İkincisi sizden kaynaklanmayan sorun ve arızalar için belli bir süre ve km garanti vermek zorundalar. Sustalı ile iş hallolmaz! Adam gibi düzgün esnaflık yapmaları gerekiyor. Sizin hatanız satın alma kararından önce 5664'ten sorgulama yapmamanız! Yani düşünülen gibiyse hasarlı şanzıman değişmemiş, eksper göz yummuş vesair durumlarda aradakiler yandı haberin olsun. Zaten öyleyse gelin hemen değiştirelim diye yalvarırlar. Aksi halde mahkeme (sanırım öncelikle tüketici mahkemesi) yolu gözüküyor.
  3. Kablosuz bağlantı kuran sensörse kırılanın aynı frekansta olanla değiştirmesi ve değişimden sonra tekrar set edilmesi gerekiyor. Değişim sonrası bağlantı kurulduğunun teyit edilmesi gerekiyordu.
  4. Aradan yıllar geçse de WinCE masaüstüne ulaşmak için güzel bir derleme ve çalışma olmuş. Çalışmadan yararlanarak CEMenu.exe ve startup.cemenu XML dosyasını kendime göre düzenleyip hem birden fazla navigasyon programını hem de diğer araçları bir ekranda toplamış oldum. Henüz hepsi bir arada olmasa da mevcut haliyle faydalanmak isteyenlere ekte paylaşıyorum. WinCE arayüzüne Myboot.exe ve TC.exe ya da CEcmd.exe (Total Commander-yanlış bir şey silmemek için dikkatli kullanmak lazım!) programlarından birinin navigasyon kartına kopyalanması ve navigasyon yolu olarak seçilmesi yeterli. CEMenu aslında, WinCE masaüstüne geçmekten ziyade ek araçların görsel bir sayfaya toplanabilecekleri bir araç sunuyor. Dolaysıyla en basitinden birden fazla navigasyon programını tek bir karttan kolayca çalıştırmak mümkün hale geliyor. İstenirse ve varsa cihaz arayüzünün değiştirilmesi gibi başka müdahaleler de yapılabilir. Kart içine \CEMenu diye bir klasörü içine atılması yeterli. \iGo ve \iGoPrimo2 şeklinde de navigasyonlar yerleştirilebilir. Bu vesileyle başta @Esen bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. CEMenu.rar
  5. Kendim dikkat etmedim, pompa ucu ile kapak gibi bir alana bastırınca genleşme kısmı da yakıt alıyor diye duydum.
  6. Yakıt göstergesi sona geldikten sonra trafik durumuna göre 50, 60 km daha gidilebilen yakıta ek yakıt deniyor. Yoksa yedek depo diye bir kavram yok. Olsa olsa uluslararası transit çalışan tırcıların yerleri de müsait olduğundan birbiri ile irtibatlı ikinci bir depo taktırmalarına yedek depo denebilir. Binek arabalarda böyle bir durum yoktur. Bu, istasyon elemanlarının çıkardığı bir tabirdir. "Abi yedek depoyu da fulleyeyim mi" şeklinde. Bahsedilen "yedek depo" aslında yakıt genleşme tankıdır. Ve kesinlikle yakıt doldurulması sakıncalı ve tehlikelidir!
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.