Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Esen A.

Üye
  • Toplam İleti

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

Esen A. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    '12 Focus Tdci Titanium
  • Meslek:
    Bilgisayar M.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.269 profil görüntüleme

Esen A.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

27

Toplam Beğeni

  1. Bilgisayar başında değilim, test edemiyorum, ama bir de şu emülatörü deneyin.
  2. Merhaba, ben aracımı sattım malesef. O yüzden artık uğraşamıyorum. Bendeki dosyalara bu linkten ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin, bol şans.
  3. Dump dosyaları döküm dosyalarıdır. Bazı programlar çalışırken çalışma durumlarına ilişkin (hata, uyarı, başarı, vb.) dökümler alırlar ve bunları dosyalara kaydederler. Roadstar markada da büyük ihtimalle aynı arayüz işleme programı kullanılır, eğer öyle ise dosya uzantısı rrui'dir.
  4. Cyclone uygulamasının içine gömemezsiniz. Entegre edilir edilmesine ama çok zahmetli bir iş olur, programcılık geçmişi ve çok teknik bilgi gerekir. Lakin WinCE'de çalışan uygulamaları Cyclone uygulaması içerisinden çalıştırabilirsiniz. Bir önceki mesajımda yazdığım adımları takip ederseniz ana ekranda ya da uygulamalar ekranındaki mevcut düğmeleri USB/SD karta yüklediğiniz istediğiniz uygulama ile değiştirebilirsiniz. Birsürü uygulama çalıştırmak istiyor ve dolayısıyla ekranda yeteri kadar düğme olmadığını düşünüyorsanız, her zaman Cyclonun kendi Dosyalar uygulamasını kullanarak çalıştırmak istediğiniz uygulamanın exe dosyasına ulaşabilirsiniz. Dosyalar uygulamasında tepede bulunan Diğer düğmesi mevcut konumdaki bütün dosyaları gösterir. Burdan istediğiniz uygulamaya girip exe dosyasını çalıştırabilirsiniz. Mevcut bir USB/SD karta yükleyip cihazda denemeniz daha iyi olur. Hem gerçek ekranda nasıl görünüyor hem de kullanımı nasıl test ederbilirsiniz. Özellikle araba sürerken nasıl, dikkat dağıtıyor mu, düğmeler kullanışsız mı gibi faktörlere bakabilirsiniz
  5. Bulabildiklerim bunlar; Fortuna MP3 Player (Arayüzü araçta kullanmaya en uygunu bu) CorePlayer.zip The Core Pocket Media Player TCPMP.zip Bunların hiçbirini ben kullanmadım, o yüzden tavsiye edebileceğim yok. Ama Emülatorden kontrol ettim, aralarında en uygunu belirttiğim gibi Fortuna. Düğmeler büyük ve arayüz basit. Cyclone arayüz düğmelerini değiştirmeyi biliyor musunuz? Bilmeyenler varsa diye kısaca anlatayım: 1 - Ekranda mevcut olan düğmeyi değiştirmek için (mesela Radyo düğmesi. Nasıl olsa cihaz üzerinde Radyo düğmesi mevcut, bir de ekranda olmasına gerek yok, bence) ekrandaki düğme üzerine basılı tutuyoruz, bir kaç saniye sonra düğmelerin etrafı kesik çizgili kaplanıyor. 2 - Değiştirmek istediğimiz düğmeye (ya da boş düğmelerden birine) tek basıyoruz, çıkan menüden bu düğmeyi silebilir, yerine başka bir düğme ekleyebilir ya da yaptığınız değişiklikleri eski haline getirebilirsiniz. 3 - Düğmeyi standart Cyclone düğmeleri ile ya da SD/USB/Local'de bulunan bir program ile değiştirebilirsiniz. (Mesela linteki uygulamaların exe dosyaları ile) 4 - İşiniz bittikten sonra kesik çizgiler dışında kalan bir alana dokunursanız işlem tamam. Kolay gelsin.
  6. @Onur Bilke Bey, Navi tuşuna bastığınızda navigasyon programı çalışıyor mu? Eğer çalışıyor ise navigasyonun yüklü olduğu MicroSD kartı bilgisayarınıza bağlayın. Bu işlem için kart okuyucu aparat lazım. Eğer aparat yoksa Android marka MicroSD kart yuvası olan bir telefon ya da tablet kullanabilirsiniz. Navigasyonun yüklü olduğu klasördeki exe dosyasını (örn: DontPanic.exe) exe.bak ya da başka bişey olarak isimlendirin (örn: DontPanic.exe.bak). (Windows kullanıyorsanız bilinen uzantıları sisteminiz gizleyebilir. Eğer öyleyse uzantıları göstemek için ayarları değiştirmeniz gerekir.) Update.exe dosyasını navigasyonu çalıştıran exe dosyasının ismine çevirin, SD kartı yuvasına takıp Navi tuşuna basın. Bu navi yerine ismi değişen update.exe'yi çalıştırır ve sizi WinCE'ye ulaştıracaktır. İşiniz bitince exe dosyasını tekrar geri ismine çevirmeyi unutmayın. Siz gene de her ihtimale karşı bence Navigasyon programınızı bilgisayarınıza yedekleyin. Eğer Navi tuşuna basınca navigasyon programı çalışmıyorsa ne yaparız bilmem. Çünkü menu olmadığı için herhangi bir yolla dosya çalıştırma yetkimiz yok. Servise gitmek gerekebilir. Bol şans.
  7. Harika haber! Sesli komut sık sık kullandığım bir özellikti, özellikle arama yaparken. Teşekkürler
  8. @Teoman Saraç Bey, temel olarak çalışma prensibi çok basit aslında. Windows'ta dolaşmayı sağlayan explorer.exe dosyasını çalıştırıyor. Yani uygundur. Bir sıkıntı çıkartmaz diye düşünüyorum. Ama ben Cyclone'dan önce hiç WinCE kullanmadım, o yüzden konuya hakim değilim.
  9. Bu da radyo ekranı. Sadece FM frekansları var. Diğeri zaten Ankarada çekmiyor. Bir de elle arama kolay olsun diye frekans bantı ekledim. Aslında PTY ve AF'yi de kullanmıyorum hiç. Onları da kaldırabilirmişim. TA (Traffic announcement) da Türkiyede pek kullanılmıyor ama ne olur ne olmaz. Belki lazım olabilir.
  10. Teoman Bey ne demek, sıkıntı yok. Maksat birbirimize yardımcı olmak. update.exe dosyasını USB belleğin kök dizinine kopyalıyorsunuz. Diyelim belleği bilgisayarınıza takınca F: sürücüsüne yükleniyor. O zaman, F:\update.exe şeklinde görünecek. UBS belleği aracımıza takıyoruz. Sistem arayları menusünden (Navigasyon path belirlediğimiz ekran) sağ üst köşedeki Güncelle (update) düğmesine basıyoruz. Cihaz otomatik olarak USB bellekteki update.exe dosyasını çalıştırıyor. Bu dosya da Windows görev çubuğunu gösterip masaüstüne geçiş yapıyor. Burdan kopyala yapıstır, sil gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Cihazı açıp kapattığınızda eski haline döner (masaüstü görünmez). Dosyanın cihaza hiçbir zararı olmaz. Zaten servisler de bu dosyayı cihazı güncellemek için kullanıyor. Gönül rahatlıklığıyla kullanabilirsiniz. Güncelle düğmesinin yeri @Doğan Kurban, Elinize sağlık güzel ve sade olmuş. Ben de buna benzer birşey yapmıştım. Ama ben otomatik parkı çalıştıramadım bir türlü. Boş siyah ekran çıkıyor. Belki kaydederken bir sıkıntı oldu. Ana ekran: Sadece uygulamalar ve ekranı kapat düğmesi mevcut. Uygulamalar ekranı:
  11. Arkadaşlar Merhaba, Biraz daha araştırdığımda WinCE'ye erişmenin çok daha kolay bir yolunu buldum. Aslında Türk forumlarda da konuşuluyormuş. Ben çözümü biraz uzaklarda aramışım malesef. Çok basit bir dosya, update.zip. Bu dosyayı USB belleğe ayıklayın (içindeki update.exe dosyasını çıkartın), araca takın ve sistem ayarları menüsünden Güncelle düğmesine basın ve WinCE masaüstü karşınıza çıksın. İşte bu kadar! CEMenu'ye falan gerek yok. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  12. Hmm, ben konuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın. Eğer Ford için olan Cyclone ürünü orjinal aldıysanız Toyota logosu çıkması çok da enteresan değil, çünkü bahsettiğim gibi arayüz Toyoto'dan bozma. Belki kitlendiği zaman bir hata olmuştur ve eskiden kalan bir prosedürü izlemiştir. Ya da belki de sürümü eski versiyondur falan. Bu konuda yardımcı olamıyorum kusura bakmayın. İlk açılışta gelen (anamenü çıkmadan) Ford logosundan bahsediyorsanız eğer, bu WinCE açılırken gelen logo (Masaüstülerde, laptoplarda Windows Başlatılıyor logosu gibi). Skin değiştirmek bu logoyu değiştirmez. Windows'a erişip sistem ayarlarından değiştirmek gerekir. Kolay bir iş değil. Eğer sıkıntı bu logo ise servise götürülüp sistemin tekrar yüklenmesi gerekebilir. Arayüzde yer yer sabit duran Toyota logoları görüyorsanız (radyoda sol üst köşede falan), bunlar yeni skin yüklendiği zaman yeni skinde ne varsa onunla değiştirilecektir. Yani kaybolabilir de, başka marka logoları gelebilir de. Eğer bahsettiğiniz gibi sadece ekranlar arası geçiş yaparken Toyota logosu çıkıyorsa işte bu enteresan. Çünkü normalde ben ekranlar arası geçiş yaparken Ford ya da başka logo görmüyorum. Bunda da sistemin tekrar yüklenmesi gerekebilir. Ekranlar arası geçiş yaparken logoyu ne kadar sıklıkla, ne kadar uzun süreyle görüyorsunuz? Her zaman mı, ara ara mı görünüyor? Aklıma ilk gelen bekli sistem yavaşlıyordur (Windows sonuçta..) ve uygulamalar arası geçiş yaparken (dvd-radyo-mp3) yeni uygulama ekrana çabuk gelemediği için masaüstü bir anlık görünüyordur ve masaüstü arka fonu Toyota logosu resmidir. Bu tamamen varsayım. Ben gene de servise bir sorardım. Garantiniz varsa sıkıntı çekmeden halledersiniz. Yoksa bile fabrika ayarlarına geri döndürmenin yolunu göstereceklerdir. Ben daha denemedim ama Seek - tuşunun altında reset gibi bir düğme var. Ürünle gelen kalemle bu düğmeye basıp bir deneyebilirsiniz. Bol şans. Mesela ben bunu farketmemişim, teşekkürler
  13. Teoman Bey, resimlerde paylaştığım temanın adı Shallow bright. AllSkinv04.zip dosyasının içinde mevcut. Bütün temalar Ford'un değil malesef, hatta hiçbiri değil (Ben temaları Toyota Prius forumlarından buldum). Hatta ve hatta, Cyclone ürünle gelen skin dosyasının tema adı Blue lakin dosya adı TOYOTA2.rrui. Adamlar resmen ismini bile değiştirmeye üşenmiş! Şimdi bu nasıl olmus? Cyclone cihazdaki multimedya programı diğer marka araçlarda kullanılan gene diğer marka multimedya çalarların içine kurulmuş Çinli bir firma tarafından yazılmış. (Adını şu an hatırlayamadım) Bu firmanın yazdığı program Ford, Toyota, Chevrolet gibi bir sürü markanın yan ürünleri olan Cyclone, Navitech, ImmaPlus, Necvox, Roadrover, vb. marka ürünlerde kullanılıyor ve bu markalar kendi arayüzlerini geliştirip müşteriye sunuyorlar. İnternetten bulduğunuz temalar, eğer bu marka ürünlerden birini kullanıyorsanız cihazınıza uyacaktır lakin araba marka logoları (Bu durumda Toyota gibi) arayüzün çeşitli yerlerinde karşınıza çıkabilir. Ben bu sebepten, kendim kendi ihtiyacıma göre sade bir arayüz yaptım. Resimlerini birara sizlerle paylaşırım. Fakat şöyle de bir durum var. Misal benim aracımda otomatik park sistemi var. Cyclone ürünle gelen arayüz bu sistemi tam grafik arayüz ile destekliyor. Kullandığınız diğer skin eğer otomatik park sistemi olmayan bir araba modeli için tasarlandıysa -ki bu kuvvetle muhtemel, o zaman bu orjinali gibi desteklenmeyecektir. Aynı şey elektronik klima için de geçerli. Eğer skin'de bu özelliğin desteği yoksa, bu da arayüzde görünmeyecektir. Misal Shallow bright skin'de otomatik park yok. Yani, aracımızda olan özellikler eğer skin dosyasında tanımlanmadıysa ekranda gösterilmeyecektir. Aynı şekilde, Cyclone ürünle gelen arayüzü kurcalarken farkettim ki, arka fon led renklerini değiştiemeyi sağlayan (hız, devir göstergeleri gibi), lastik basıncı gösteren ve araç motoru hakkında bilgi veren ekranlar tasarlanmıs. Fakat Ford bunları desteklemediği için bu ekranları da göremiyoruz. Yani skin dosyasında olan özellikler arabamızda yoksa bu ekranlar da gösterilmeyecektir. Fazla veya gereksiz bilgi olduysa affedin diyor ve Rusça bir forumdan bulduğum 4 adet yeni skin dosyası paylaşıyorum.
  14. Yapılan işlem Focus 3'e takılan Cyclone cihazda yapıldı. Yani evet, uyum sağlayacaktır. Navigasyonun arayüzü değişmiyor malesef. Çünkü navigasyon ayrı bir uygulama. Sadece ana menüler değişiyor, Radyo, MP3, vb. Ama beğendiğiniz başka bir navigasyon uygulaması kullanabilirsiniz. Ben Başarsoft'un Türkiye dağıtımını yaptığı iGO Navi uygulamasını kullanıyorum mesela. Arayüz ve harita bence daha başarılı.
  15. Hüseyin Bey, bir hafta kadar önce onu da denedim. Lakin kurulum sırasında hata alıyorum. Cihazın belleğiyle alakalı bir sıkıntı diye düşünüyorum. Çünkü, durduk yere cihaz ya restart atıyor ya da ekran kararıyor ve tekrar çalıştırabilmek için arabayı stop etmem ve kapıları açmam gerekiyor. İşim dolayısıyla fazla ilgilenemiyorum ama hep aklımda. Zaten başarılı olursam forumda yeni bir konu açacağım ve detaylı şekilde anlatacağım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.