Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Yavuz

Üye
  • Toplam İleti

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Yavuz tarafından yazılan her şey

  1. Kaslı amerikan tasarımından daha sportif hatlara kaymış, ben beğendim açıkcası. İç tasarım içinse focusta eksik olan başta digital ekran olmak üzere bütün detayları kapatmış gözüküyorlar.
  2. Hata yaptıklarını düşündüklerini bende sanmıyorum zaten, eğer öyle olsaydı düzetlmeye çalşırlardı, fiyatlara bakınca turbo benzinli fiyatına koydukları atmosferiklerden amaçlarının maksimum kar etmek olduğu anlaşılıyor ama satamadıkları araçtan nasıl kar etmeyi planlıyorlar onu bilmiyorum. Siteye yazdıklarınızı okudum ama sedan araçların ağırlıklı olarak satıldığı ülkemizde sedanda turbo benzin sunmamaları büyük bir eksik, atmosferik satmalarına karşı değilim ama atmoferik getirirken beraberinde niye ecoobost getirmemişler ki? fiestada manuel benzinli ve dizel otomatik sunulmaması nasıl pazar payı kaybettirdiyse focusta şuan olanlarda ona benziyor. Asıl benim merak ettiğim ileride titanium ecoboost araçlar gelince, mevcut atmosferiklerinmi fiyatlarını düşürücekler veya st-line ecoboosta mı zam yapacaklar, bence ikinci seçeneği yaparlar.
  3. Highline tdı dsg golf birçok bayide 160k civarına bulunuyor hatta 2.el sitelerinde 0km olarak 170k civarına satılıyorki yine titanium focustan ucuz. Liste fiyatlarına fazla aldanmamak lazım özellikle vag grubu araçların, liste fiyatı 276k olan passat highline tsı dsg 185-190k civarı liste fiyatı 332k olan audi a4 1.4 dynamic yine 190 civarı alınabiliyor daha bu listeyi uzatabilirim ama gerek olduğunu sanmıyorum. 2018 model golf ler bitmeden ve 2019 model golf ler gelmeden focus fiyatları f/p olarak golfun çok gerisinde kalmaya devam edecek. Birçok kez yazdım ama tekrar yazıcam, liste fiyatlarına bakarsanız titanium ti-vct 6 ileri otomatik 162.100 titanium dizel 8 ileri otomatik 178.100 atmosferik 6ileri dizel 8 ileri farkı 16.000 st-line ecoboost 8 ileri otomatik 169.600 st-line dizel 8 ileri otomatik 186.600 ecoboost dizel farkı 17.000 Golf ile kıyaslamaya bile gerek yok, dövizi vergiyi bir kenara bıraktım bu nasıl bir fiyatlandırmadır, otosan atmosferik motoru ,turbo benzinli motordan daha pahalı satmaya çalıştığı müddetçe focus tercih edilebilir bir araç olmayacaktır.
  4. Focusun satışlarının düşük olmasının başlıca sebebi bu fiyatlar zaten, bayilerde 160.000e golf tdı dsg highline bulunabiliyorken daha düşük donanımlı titanium focusa kimse 178.000 vermek istemez. Vergilendirme sistemininde çok değişeceğini sanmıyorum, ülkemizde üretilen corollaya bile hibrit mtv desteği sağlanmamışken ülkemizde yatırımı olmayan markaların satışları düştü diye vergiler daha da düşürülmez.
  5. Herhalde gündüz ledleri yanık olduğundan öyle bir izlenime kapıldım, darısı titanium halojenlerinin başına.
  6. Geçen haftasonu izmirde yeni focusu araç satışa çıktığından beri ilk defa trafikte gördüm. Arkamdan halojen farlarıyla yaklaşıyorken ilk başta yeni st-line focus olduğunu farketmedim, görünce sağ şeride geçip birde arkadan nasıl görünüyor diye arkasına geçtim, bayidede görmüştüm ama trafikte bir başka gözüktü gözüme, mercedes a serisi ile birlikte en iyi tasarıma sahip hatchback olabilir. Led farlar maliyet odaklı yok anlıyorum ama en azından karartılmış halojen koysalarmış daha iyi olurmuş.
  7. Karoq ve Ateca nın rakibi Tiguan dır hocam, T-Roc değil. Güncel fiyatları tam bilmiyorum ama aralık ayında 170e tdı dsg excelence ateca veya 192.000e tdı manuel higline tiguan alınabiliyordu. T-Cross (B), T-Roc (B+), Tiguan (C), Tiguan Allstar (C+) gibi düşünülebilir.
  8. 212.000 konusunda kesinlikle eminim, opsiyonsuz beyaz renk titanium dizel otomatik, servise gittiğim tarihe tekrar baktım 22 eylülmüş, doların zirve yaptığı dönem ağustos ayı olduğundan ondan ağustos diye hatırlamışım demekki. Stoklarının çoğunu ağustos öncesi çektiğini tahmin ediyorum, hem 2-3 aya mk4 gelecekken hemde dövizin zirve yapıp satışların dibe vurduğu dönemde yüksek hacimli araç çekiceğini sanmıyorum, neyin satışını yaptılarki ağustos-kasım arası ne kadar çekecekler değil mi? Arabaların baz fiyatını dolar üstünden yazsalar bizde kim kaçtan çekmiş görürdük eskiden bir audi kullanırdı bu yöntemi o bile artık teklif fiyatlarında tl cinsinden yazıyor baz fiyatları. Şuanki döviz kuru ve ötv dilimi ile birçok arabanın hakettiği fiyatın üstünde satıldığına eminim, son ötv indirimi bayiler için yapıldı sayılır, kasım ayı fiyat listeleri açıklandıktan sonra ötv indirimi görsek fiyatlar daha farklı olurdu ama firmalarında artık fiyatları az daha çekmesinin zamanı geldi diye düşünüyorum başta otosan olmak üzere. Otosan demişken focusun fiyatlarından tekrar bahsetmek istiyorum titanium ti-vct 6 ileri otomatik 162.100 titanium dizel 8 ileri otomatik 178.100 atmosferik 6ileri dizel 8 ileri farkı 16.000 st-line ecoboost 8 ileri otomatik 169.600 st-line dizel 8 ileri otomatik 186.600 ecoboost dizel farkı 17.000 Herşeyi bir yana bıraktım ötv döviz vs, atmosferik dizel farkı nasıl ecoboost dizel farkından düşük olabiliyor anlamış değilim.
  9. Doların en yüksek seyrettiği geçen sene ağustos ayı bakım için servise gittiğimden hala daha net hatılırlıyorum, focus titanium dizel otomatik fiyatı 212.000 liraydı, yükseklik sebebi olarak ötv dilimi ve dolar kuru söylenmişti, aynı dönem megane icon dci edc fiyatlarıda 212.000 liraydı, şuan megane fiyatları 162.900. Ötv eylül ayında düzenleme ile önce %60tan %50ye, kasım ayındada ötv indirimiyle %50den %35e düştü, yani sadece ötv indirimi yansıtılsa 212.000liradan 178.800e düşüyor buda zaten focusun şuanki fiyatları ama düşen ağustos ayına göre düşen döviz kuru nerede? mk3 için otosan hiçbirşekilde düşen kuru yansıtmadı, mk4 kasım ayında girdi piyasaya ondada durum aynı. En yakın alman rakibi golten bile pahalıyken focusun fazla tercih edilmemesi normal ki golfun giriş seviyesinde bile turbo benzinli motorlor yer alıyor.
  10. Focusun pahalı olmasının asıl sebebi vergiler değil, sonuçta tek focusa vergi yok öteki arabalarada vergi var. Mk4 focuslar yüksek döviz kurundan girdiği için ve eldeki mk3.5 stoğunu eritmek için mk4lerde liste fiyatından indirime gidilmediği için şuan focus pahalı. Piyasadaki mk4 focus fiyatına yakın arabalara bakarsak benzinli olarak atmosferik focus yerine 162.000e skoda superb stlye dsg tsı act 150hp, dizel otomatik olaraksa 185.00 civarlarında passat comfortline/superb style alınabiliyor insignia excelence ise 170.000 civarları, mk4 fiyatlarının rayına oturmasına daha zaman var. ------ Ekleme yapayım bide fiyatlardaki otosan etkisini unutmamak lazım özellikle atmosferik motor için, st line dizel otomatik 186.5000 ecoboost otomatik 169.500 FARK:17.000 Titanium dizel otomatik 178.000 ti-vct otomaik 162.000 FARK 16.000 Vergisiz baz fiyatları dahada yakındır gece gece hesaplamadım, atmosferik motor ile eski tip 6 ileri sanzıman kombinasyonu ecoboost 8 ileri sanzımanla nerdeyse aynı fiyat, dahada söyleyecek birşey kalmıyor...
  11. mk3.5 ve mk4 ecoboost tüketim karşılaştırmaları: Yolu vs göstermeyip, test hakkında fazla bilgi verilmediği için ne kadar doğrudur bilmiyorum. Aynı hızlarda giderken önceki kasaya göre anlık tüketimi bir tık daha aşağıda. mk4 daha ağır bir kasa olmasına rağmen düşük rüzgar direnci ve yeni 8 vites oranın avantajı olsa gerek tüketim değerleri daha düşük. Yakup bey ecoboost içinde testinizi beklerim ?
  12. Fordun hedefi volvo vw arasında olmak ise bunun anlamı ben premium yolunda ilerlemek istiyorum demektir, özellikle avrupada kendisini vw üstünde konumlandırmak isteyen her firmanın hedefi budur.
  13. Biz premium olucaz diyerek premium olunmuyor ki, sahip olduğun ürünlerle, teknolojinle, tasarımlarınla işçilik kalitenle, satış sonrası verdiğin destekle premium olursun. Şuan Fordda bunları hangiler var? Önce ortaya premium bir ürün koysunlar sonra hayallere kapılsınlar. Opel de her seferinde kendini premiumlarla kıyaslardı sonuç?
  14. Ortadaki fındık kadar ekran dışında trend paket güzel gözüküyor, günümüzde telefonları bile 5 incten başlıyorken 4.2 inc ndir ford koysana vw gibi minumum 6.5 inc!. Titaniumda farkı tabi olmaz çünkü titaniumda birşey yokki, yeni nesil bütün özellikler/teknolojiler opsiyon, eskiden mk3.5 ta sahip olduğumuz özellikleride kırpınca yeni titanium maalasef yetersiz bir noktada.
  15. Hadi ikinci eli geçtim sıfır alıcak olsa, d sınıfı ağzına kadar dolu sedan alınır o paralara illa hatchback istenirse mercedes a serisi alınır yine o paraya ağzına kadar doldurulur. Ya focus segment atladı yada ford premium marka oldu bizim haberimiz yok.
  16. Toplu yazdığım için yazarken karışıklık olmuş, dsg değil manuel olucaktı, volkswagenin liste fiyatları aldatıcı olabiliyor ekimden beri sadece tarihi değiştirerek yayınlıyor ötv indirimini saçma bir şekilde listede degil bayide yapıyorlar, onuda stoklarla sınırldır diyorlar. Liste fiyatı 276.00 olan Passat 1.4 tsı 125ps dsg highline larıda 190lara veriyorlardı. Tiguanlar bitti diye biliyorum ama passat hala daha bazı bayilerde bulunabiliyor. --8 dakika sonra eklendi-- Mk3.5 stoklarını bitirmeden liste fiyatından aşağı ineceklerini sanmıyorum diğer marka modeller gibi daha önceden sene başı düşük kurlardan giren mk4 stoğu olmadığı içinde indirim yapmıyorlar satışta yapamıyorlar? Şu piyasada 190.000 verip araç alıcak olsam focus sever olarak yeni focusu listemde ilk 3e bile zor koyardım.
  17. Audi A4 1.4 tfsi s-tronic dynamic 192.000 (kumaş koltuk) Skoda Superb style tdı dsg + metalink renk 186.000 Skoda Superb style tdı dsg + metalink renk+ cam tavan+ hayalet gösterge 192.000 Opel İnsignia Excelence cdtı otomatik 175.000 (koltuk opsiyonlusu 180 küsürdü tam hatırlamıyorum) Vw Tiguan Highline tdı 190.000 A180D Style 190000 TL (1-2 opsiyonu daha vardi net hatırlamıyorum) Hundai Tucson crdi cvt elite 4x4 186.000 Nissan X-trail Dizel Otomatik Platinum 192.000 Bu fiyatlar kasım aralık ayı karışık gözüme çarpan ve hatırladığım son kullanıcı fiyatları, aralık fiyatları 4-5 bin daha pahalı olanları mevcut ama genellikle %35 ötv limiti olan 192.000 de kalıyorlar. Genel olarak Focus titanium dizel otomatik +1 opsiyon fiyatlarına yakın olan fiyatlardaki alınabilecek araçları yazdım.Yeni focus için tek bir fiyat alan görmedim. Bu araçlar dışında kia sportage, nissan qashgai, fiat egea, toyata corolla, renault megane, honda civic bmv 1 ve vw passat araçlardada ciddi kampanyalar oldu, bmv 1 ve passat fiyatlarını hatırlamadığımdan ötekilerinde fiyatları focusa göre çok daha düşük olduğundan yazmadım.
  18. Yakup hocam ben sadece gönlümden geçen focusu yazdım ? ön park sensörü ve arka kol dayama ekleyip jantı değiştirsinler benim için yeterlidir, gönül isterki led farlarda olsun ama şuanki fiyatlarla zor tabi.
  19. Titanium focusun çin versiyonu ile gelmesini isterdim. -Ön park sensörleri -Arka kol dayama -Arka havalandırma kanalı -krom alt cam çıtası -thor led -yolcu koltuğu yükseklik ayarı -bagaj kapağı kolları için kaplama( bizdeki versiyonda siyah bant ile kabloyu bağlamalarını yakıştıramadım) -17 inç çok kollu jantlar -hava kanallı st-line direksiyon simidi ( mevcut titaniumlarda kullanılan direksiyon gözüme çok basit geldi) Çin versiyonuna ek olarak arkada usb girişi, amatisörlü kaput ve torpido soğutma veya kol dayama soğutma , ambiyans aydınlatma olsa fena olmazdı, genel olarak farklı forumlarda ve youtube incelemelerinde gördüğüm eleştiriler bu yönde, bu saydığım özelliklerin bir kısmı sonraki parti araçlarla gelme ihtimali olsa bile bile birçoğunun geleceğini sanmıyorum, maliyet kaygıları bize beklediğimizden daha farklı bir focus getirdi? çin versiyonu:
  20. Vignale yi bende salladım hocam geleceğini veya olacağını bende pek sanmıyordum yokmuş öğrenmiş olduk? vignale nin olmaması titanium-x'in ileri zamanlarda gelme ihtimalini daha da güçlendiriyor(umarım gelir?).
  21. Opsiyon paketlerini ve donanım paketlerini çeşitlendirmelerini isterim, aile paketi benimde aklımda geçmişti açıkcası, titaniuma koy opsiyon aile paketini ihtiyacı olan alır olmayan almaz hemde titaniumum fiyatı gereksiz yere kabarmaz, veya titanium x yap heaud up display ve kapı korumayı getir. Yeni focustaki donanım zenginliği ile çok rahat yeni paketler yapılabilir. St-line her ne kadar titaniumun üst donanımı diye satılsada sedan alacak biri için titanium sonrası vignale ye çıkıyor ortası boşluk. Ne kadar donanım paketi ve opsiyon olursa her kullanıcı kendine daha ideal focusu seçebilir ve ford daha çok müşteri kazanır kanaatindeyim.
  22. Hocam ben daha çok eğer alcak olsam ne alırım diye daha çok titanium donanıma baktım o yüzden baz donanımda eksik fazla konusuna hiç bakmadım denilebilir? Ön park sensörüne niye bu kadar çok taktım çünkü mevcut aracımda da yok ve her park edişimde eksikliğini hissediyorum ve yeni araç alıcaksam olmasını isterim, yeni araç beni donanım ve iç mekan olarak ileri götürmeyecekse o kadar para verip araç değiştirmeye ne gerek var değil mi? Sırf iç mekanı yüzünden mk3 focus almadım, bugün iyiki de almamışım diyebiliyorum özellikle cam tavanlı mk4 focusu gördükten sonra. Ecoboost motorlar gelesiye ön park sensörlerinide koyarlar umarım.
  23. Titanium donanım dahi ön park sensörlerinin bulunmaması ilk sebebim hadi öteki eksiklikler kullanıcıdan kullanıcıya tolere edilebilir ama 180k verilen bir araçta ön park sensörlerinin olmaması kabul edilemez. Filo satışları hakkında belli bir kaynak varmıdır bilmiyorum ama kendi gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim izmir içi ve izmir manisa arası sık sık gidip geliyorum, yolda gördüğüm mk3 ler büyük kısmı beyaz ve 34 plaka filo plakasına sahip araçlardan oluşuyor, Fiesta için ise çıktığı günden beri sayıyorum toplam 5 tane gördüm maalasef, satış rakamlarını bu kadar düşük olduğunu tahmin ediyordum ama odd verileri saşırttı açıkcası.
  24. İzmir İzkar bayisine yeni focus gelmiş, canlı olarak resimlerdekinden ve videodalarda gördüğümden daha çok beğendim, özellikle arka taraftaki eski klostrofobik yapı tamamen kaybolmus diz mesafesi ve cam tavan arkayı çok daha ferah bir hale getirmiş ama gözlerim bir kolçak aramadı değil, genel olarak tasarım anlamında beğendim. Fiesta ilk çıktığı zaman gidip test etmiştim, dizel otomatik sunmaması ve fiyatlarının hafif yüksek olması dışında pek bir eksisi yoktu. Avrupada polo satışları 300.000 civarı iken fiesta satışları 240.000 civarlarında ama ülkemizde bu iki model satışları arasındaki makas çok daha fazla. Ülkemizde yeni kelebek ekran tasarımı çok sevilmedi ondan satılmadı desek eh o zaman yeni focus satışlarıda pek iç açıcı olmaz, f/p olarak daha geri ve otosan pazarlama satış stratejisi olarak hatalı olması desek ki bana göre asıl sebep. Binek pazarına filo satışları dışında önem vermeyen otosan yeni focusu umarım sonraki partilerde daha düzgün donanım ile getirir, binek olarak satılan courier satışlarının dahi fiesta satışlarından yüksek olması düşündürücü.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.