Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Yavuz

Üye
  • Toplam İleti

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Yavuz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    focus
  • Meslek:
    öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Mehmet Yavuz's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

18

Toplam Beğeni

  1. Kaslı amerikan tasarımından daha sportif hatlara kaymış, ben beğendim açıkcası. İç tasarım içinse focusta eksik olan başta digital ekran olmak üzere bütün detayları kapatmış gözüküyorlar.
  2. Hata yaptıklarını düşündüklerini bende sanmıyorum zaten, eğer öyle olsaydı düzetlmeye çalşırlardı, fiyatlara bakınca turbo benzinli fiyatına koydukları atmosferiklerden amaçlarının maksimum kar etmek olduğu anlaşılıyor ama satamadıkları araçtan nasıl kar etmeyi planlıyorlar onu bilmiyorum. Siteye yazdıklarınızı okudum ama sedan araçların ağırlıklı olarak satıldığı ülkemizde sedanda turbo benzin sunmamaları büyük bir eksik, atmosferik satmalarına karşı değilim ama atmoferik getirirken beraberinde niye ecoobost getirmemişler ki? fiestada manuel benzinli ve dizel otomatik sunulmaması nasıl pazar payı kaybettirdiyse focusta şuan olanlarda ona benziyor. Asıl benim merak ettiğim ileride titanium ecoboost araçlar gelince, mevcut atmosferiklerinmi fiyatlarını düşürücekler veya st-line ecoboosta mı zam yapacaklar, bence ikinci seçeneği yaparlar.
  3. Highline tdı dsg golf birçok bayide 160k civarına bulunuyor hatta 2.el sitelerinde 0km olarak 170k civarına satılıyorki yine titanium focustan ucuz. Liste fiyatlarına fazla aldanmamak lazım özellikle vag grubu araçların, liste fiyatı 276k olan passat highline tsı dsg 185-190k civarı liste fiyatı 332k olan audi a4 1.4 dynamic yine 190 civarı alınabiliyor daha bu listeyi uzatabilirim ama gerek olduğunu sanmıyorum. 2018 model golf ler bitmeden ve 2019 model golf ler gelmeden focus fiyatları f/p olarak golfun çok gerisinde kalmaya devam edecek. Birçok kez yazdım ama tekrar yazıcam, liste fiyatlarına bakarsanız titanium ti-vct 6 ileri otomatik 162.100 titanium dizel 8 ileri otomatik 178.100 atmosferik 6ileri dizel 8 ileri farkı 16.000 st-line ecoboost 8 ileri otomatik 169.600 st-line dizel 8 ileri otomatik 186.600 ecoboost dizel farkı 17.000 Golf ile kıyaslamaya bile gerek yok, dövizi vergiyi bir kenara bıraktım bu nasıl bir fiyatlandırmadır, otosan atmosferik motoru ,turbo benzinli motordan daha pahalı satmaya çalıştığı müddetçe focus tercih edilebilir bir araç olmayacaktır.
  4. Focusun satışlarının düşük olmasının başlıca sebebi bu fiyatlar zaten, bayilerde 160.000e golf tdı dsg highline bulunabiliyorken daha düşük donanımlı titanium focusa kimse 178.000 vermek istemez. Vergilendirme sistemininde çok değişeceğini sanmıyorum, ülkemizde üretilen corollaya bile hibrit mtv desteği sağlanmamışken ülkemizde yatırımı olmayan markaların satışları düştü diye vergiler daha da düşürülmez.
  5. Herhalde gündüz ledleri yanık olduğundan öyle bir izlenime kapıldım, darısı titanium halojenlerinin başına.
  6. Geçen haftasonu izmirde yeni focusu araç satışa çıktığından beri ilk defa trafikte gördüm. Arkamdan halojen farlarıyla yaklaşıyorken ilk başta yeni st-line focus olduğunu farketmedim, görünce sağ şeride geçip birde arkadan nasıl görünüyor diye arkasına geçtim, bayidede görmüştüm ama trafikte bir başka gözüktü gözüme, mercedes a serisi ile birlikte en iyi tasarıma sahip hatchback olabilir. Led farlar maliyet odaklı yok anlıyorum ama en azından karartılmış halojen koysalarmış daha iyi olurmuş.
  7. Karoq ve Ateca nın rakibi Tiguan dır hocam, T-Roc değil. Güncel fiyatları tam bilmiyorum ama aralık ayında 170e tdı dsg excelence ateca veya 192.000e tdı manuel higline tiguan alınabiliyordu. T-Cross (B), T-Roc (B+), Tiguan (C), Tiguan Allstar (C+) gibi düşünülebilir.
  8. 212.000 konusunda kesinlikle eminim, opsiyonsuz beyaz renk titanium dizel otomatik, servise gittiğim tarihe tekrar baktım 22 eylülmüş, doların zirve yaptığı dönem ağustos ayı olduğundan ondan ağustos diye hatırlamışım demekki. Stoklarının çoğunu ağustos öncesi çektiğini tahmin ediyorum, hem 2-3 aya mk4 gelecekken hemde dövizin zirve yapıp satışların dibe vurduğu dönemde yüksek hacimli araç çekiceğini sanmıyorum, neyin satışını yaptılarki ağustos-kasım arası ne kadar çekecekler değil mi? Arabaların baz fiyatını dolar üstünden yazsalar bizde kim kaçtan çekmiş görürdük eskiden bir audi kullanırdı bu yöntemi o bile artık teklif fiyatlarında tl cinsinden yazıyor baz fiyatları. Şuanki döviz kuru ve ötv dilimi ile birçok arabanın hakettiği fiyatın üstünde satıldığına eminim, son ötv indirimi bayiler için yapıldı sayılır, kasım ayı fiyat listeleri açıklandıktan sonra ötv indirimi görsek fiyatlar daha farklı olurdu ama firmalarında artık fiyatları az daha çekmesinin zamanı geldi diye düşünüyorum başta otosan olmak üzere. Otosan demişken focusun fiyatlarından tekrar bahsetmek istiyorum titanium ti-vct 6 ileri otomatik 162.100 titanium dizel 8 ileri otomatik 178.100 atmosferik 6ileri dizel 8 ileri farkı 16.000 st-line ecoboost 8 ileri otomatik 169.600 st-line dizel 8 ileri otomatik 186.600 ecoboost dizel farkı 17.000 Herşeyi bir yana bıraktım ötv döviz vs, atmosferik dizel farkı nasıl ecoboost dizel farkından düşük olabiliyor anlamış değilim.
  9. Doların en yüksek seyrettiği geçen sene ağustos ayı bakım için servise gittiğimden hala daha net hatılırlıyorum, focus titanium dizel otomatik fiyatı 212.000 liraydı, yükseklik sebebi olarak ötv dilimi ve dolar kuru söylenmişti, aynı dönem megane icon dci edc fiyatlarıda 212.000 liraydı, şuan megane fiyatları 162.900. Ötv eylül ayında düzenleme ile önce %60tan %50ye, kasım ayındada ötv indirimiyle %50den %35e düştü, yani sadece ötv indirimi yansıtılsa 212.000liradan 178.800e düşüyor buda zaten focusun şuanki fiyatları ama düşen ağustos ayına göre düşen döviz kuru nerede? mk3 için otosan hiçbirşekilde düşen kuru yansıtmadı, mk4 kasım ayında girdi piyasaya ondada durum aynı. En yakın alman rakibi golten bile pahalıyken focusun fazla tercih edilmemesi normal ki golfun giriş seviyesinde bile turbo benzinli motorlor yer alıyor.
  10. Focusun pahalı olmasının asıl sebebi vergiler değil, sonuçta tek focusa vergi yok öteki arabalarada vergi var. Mk4 focuslar yüksek döviz kurundan girdiği için ve eldeki mk3.5 stoğunu eritmek için mk4lerde liste fiyatından indirime gidilmediği için şuan focus pahalı. Piyasadaki mk4 focus fiyatına yakın arabalara bakarsak benzinli olarak atmosferik focus yerine 162.000e skoda superb stlye dsg tsı act 150hp, dizel otomatik olaraksa 185.00 civarlarında passat comfortline/superb style alınabiliyor insignia excelence ise 170.000 civarları, mk4 fiyatlarının rayına oturmasına daha zaman var. ------ Ekleme yapayım bide fiyatlardaki otosan etkisini unutmamak lazım özellikle atmosferik motor için, st line dizel otomatik 186.5000 ecoboost otomatik 169.500 FARK:17.000 Titanium dizel otomatik 178.000 ti-vct otomaik 162.000 FARK 16.000 Vergisiz baz fiyatları dahada yakındır gece gece hesaplamadım, atmosferik motor ile eski tip 6 ileri sanzıman kombinasyonu ecoboost 8 ileri sanzımanla nerdeyse aynı fiyat, dahada söyleyecek birşey kalmıyor...
  11. mk3.5 ve mk4 ecoboost tüketim karşılaştırmaları: Yolu vs göstermeyip, test hakkında fazla bilgi verilmediği için ne kadar doğrudur bilmiyorum. Aynı hızlarda giderken önceki kasaya göre anlık tüketimi bir tık daha aşağıda. mk4 daha ağır bir kasa olmasına rağmen düşük rüzgar direnci ve yeni 8 vites oranın avantajı olsa gerek tüketim değerleri daha düşük. Yakup bey ecoboost içinde testinizi beklerim ?
  12. Fordun hedefi volvo vw arasında olmak ise bunun anlamı ben premium yolunda ilerlemek istiyorum demektir, özellikle avrupada kendisini vw üstünde konumlandırmak isteyen her firmanın hedefi budur.
  13. Biz premium olucaz diyerek premium olunmuyor ki, sahip olduğun ürünlerle, teknolojinle, tasarımlarınla işçilik kalitenle, satış sonrası verdiğin destekle premium olursun. Şuan Fordda bunları hangiler var? Önce ortaya premium bir ürün koysunlar sonra hayallere kapılsınlar. Opel de her seferinde kendini premiumlarla kıyaslardı sonuç?
  14. Ortadaki fındık kadar ekran dışında trend paket güzel gözüküyor, günümüzde telefonları bile 5 incten başlıyorken 4.2 inc ndir ford koysana vw gibi minumum 6.5 inc!. Titaniumda farkı tabi olmaz çünkü titaniumda birşey yokki, yeni nesil bütün özellikler/teknolojiler opsiyon, eskiden mk3.5 ta sahip olduğumuz özellikleride kırpınca yeni titanium maalasef yetersiz bir noktada.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.