Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Marangoz

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Marangoz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Adana
  • Arabam:
    12 Focus 1.6 Ti-VCT Style
  • Meslek:
    Öğretim Elemanı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

469 profil görüntüleme

Mehmet Marangoz's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. hocam teşekkürler tam bana lazım olan şey ?
  2. peki hocam sağolun. çıkma arıyorum nette bulamadım henüz. fordun orjinal sis farları valeo marka sanırım. tanesi 150 tl ye satılıyor nette. yan sanayi fiyatı 50 tl civarı. sizce hangisini almalıyım? güvenilir ve daha uygun fiyatlı bir site varmı acaba? https://orjinalfordparca.com/ Focus Sis Farı Sağ 2008-2014 Orjinal ---- 152.93TL Focus Sis Farı Sağ 2008-2014 ithal (Yan Sanayi)----- 42.48TL
  3. merhaba 2012 model focus 3 hb sahibiyim. geçen gün ön tamponun sağ tarafındaki sis farının camının kırıldığını gördüm. lambada sorun yok her şey normal çalışıyor sadece camı kırılmış. sadece camı satın alabileceğim bir yer var mı acaba? birde bu işlem zahmetli bir işmidir? sıradan bir oto elektrikçisi sis farın içine camı monte edebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim. arabam fotodakinin aynısıdır.
  4. merhaba. arka paspasta daha çok ıslaklık var. elimle zemine bastırınca baya ıslaklık geliyor. bagajda sorun yok ama bagaj kuru görünüyor. geçen yıl yoktu bu sorun. yeni ortaya çıktı.
  5. Mrb ayni sorun bendede var aracin sol tarafi paspaslarin orasi islak. Sorunu nasil cozdugunuzu foto ekleyerek anlatabilirmisiniz? ondeki tampondanmi arkadaki tampondanmi su aliyor? Servise gitmedenmi sorunu cozdunuz? Tesekkuler
  6. Bu hafta ford yetkili servisten triger seti değişimi+devirdaim pompası değişimi+yağ değişimi için randevu aldım. aracım 2012 model focus, henüz 55000 km olmasına rağmen 8. yıla girdiğim için değişime karar verdim, 9. yılı bekleyip risk almak istemedim. arabamı 4-5 sene daha kullancam, bu süre içinde de değişim yapılması zaten gerekiyor. aracınızı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız ve km düşükse 7-8. yılda değiştirin bence. forumdaki bilgiler doğrultusunda triger değişimi yanında devirdaim pompası değişimini de ekledim. bunun dışında dikkat etmem gereken bir durum varsa paylaşırsanız sevinirim. 2 ay sonra muayene zamanı da geliyor.
  7. benim focus 2012 model. 45 bin kilometredeyken servise götürdüm birkaç ay önce. bana da değişmesi lazım dendi fakat fordun sitesinde 135 bin km veya 9 yıl yazdığı için değiştirmedim. 1 yıl daha kullanıp sonraki yağ değişim zamanında değiştireceğim. herhangi bir sorunla karşılaşmamak için son limitlere kadar kullanmamak lazım bence. yani 6-8 yaş aralığı veya 100-120 bin km gibi değerlere ulaşınca değiştirilmeli diye düşünüyorum.
  8. Yukarıdaki iletide belirttiğim ölçümler havalar sıcakken yapılmıştı. Havalar soğuyunca tüketim değerleri arttı. Karışık kullanımda ortalama tüketim 7 litreden 7.6 - 7.8 litreye çıktı.
  9. Aynı durum benim araçta da var. herhangi bir şey kullanmıyorum. Sildiği sırada camda kısa süreli bir buğu oluşuyor.
  10. Uzun yolda bagaj dolu ortalama 5.5 litre Şehir içi ortalama 8 litre Karışık kullanımda 7 litre benzin tüketiyor. (Powershift)
  11. Yaz lastiği olarak Goodyear EfficientGrip Performance öneririm. 4 oluklu olanlardan yalnız. Ben memnunum tavsiye ederim.
  12. 2012 model focus 3 hb aracımı 3 ay önce aldım. üzerinde fabrika çıkışlı 215 55 R16 ebatlarında Goodyear EfficientGrip 4 oluklu lastikler vardı. Yol tutuşu iyi, fazla ses yapmayan, sürüş sırasında güven veren bir lastikti. Lastiğin ömrü dolduğu için sadece 1 hafta kullanma fırsatım oldu ama beni yeterince tatmin etti. Bu yüzden Goodyear EfficientGrip Performance 4 oluklu lastiklerden aldım. Lastiklerimden memnunum tavsiye ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.