Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gürkan Polat

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gürkan Polat Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bitlis
  • Arabam:
    2015 Focus 1.6 Tdci Titanium
  • Meslek:
    Sağlık Memuru
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Gürkan Polat's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Aracım 2015 1.6 tdci titanium 60.000 km oldu garantisinin bitmesine 1 ay var Ford servisi aradım 60.000 bakım için 1000 lira tutar denildi. Dışarıdan özel servis ise 350 lira tutar dedi ( Yağ değişimi, yağ filtresi,hava,polen,mazot filtresi). Açıkçası 1 ay için yetkili servise 3 katı para vermek istemiyorum bu yüzden dışarıda yaptırmayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var. Parantez içindeki ürünleri hangi marka yağ, filtre takacak bilmiyorum. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Bu araba için tercih edilen yağ ve filtreleri marka model olarak söyleyebilir misiniz? Sizin önerdiğiniz parçaları alıp ustaya sadece el emeği vereyim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
  2. Merhabalar aracım 2015 focus bende 45 bin km de servise gittiğimde ustaya fren hidroliğini değiştirelim mi diye sordum gerek yok dedi değişirsen daha kötü olur düzen tutmaz gibisinden bişeyler söyledi. Araba şuan 60 binde ve 3 yaşını doldurdu ön ve arka balatalar değişti, sizce fren hidroliğini ısrarla değişmelerini söylemeli miyim?
  3. 2015 aracımın arka balatalarını 2-3 ay önce değiştirdim Bosch aldım fakat bozuk yollarda sağ taraftakinden ses geliyordu serviste bi tanıdığa gösterdim açtı balatanın çenesimi ne varmış orası ses yapıyormuş yuvaya tam oturmadığı için neyse çıkardı bi kaç tane vurdu çekiçle tekrar yerine taktı bu sefer daha sıkı oldu oturdu ses yapmıyor.Şimdi ise sol taraftan aynı ses gelmeye başladı. Sizce balataları komple değişeyim mi yoksa aynı işlemi diğer tarafa da yaptırayım mı ?
  4. Merhabalar aracım 2015 1.6 tdci titanium 60.000 km oldu garantisinin bitmesine 1 ay var Ford servisi aradım 60.000 bakım için 1000 lira tutar denildi. Dışarıdan özel servis ise 350 lira tutar dedi ( Yağ değişimi, yağ filtresi,hava,polen,mazot filtresi). Açıkçası 1 ay için yetkili servise 3 katı para vermek istemiyorum bu yüzden dışarıda yaptırmayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var. Parantez içindeki ürünleri hangi marka yağ, filtre takacak bilmiyorum. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Bu araba için tercih edilen yağ ve filtreleri marka model olarak söyleyebilir misiniz? Sizin önerdiğiniz parçaları alıp ustaya sadece el emeği vereyim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
  5. Merhabalar benim bi sorum var doğru yeremi yazdım bilmiyorum,yanlışsa kusura bakmayın forumu kullanmayı pek çözemedim. Benim aracım 2015 focus 205/55/16 kapının içindeki etikette doğru lastik basıncı 31 psi olarak anladım, fakat geçen yazlıkları taktırınca lastikçi 34 hava bastı. Etikette 31 yazıyor ama dedim; 31 olursa çok sönük olur dedi normali 34-36 arası. Sizce bi sorun olur mu ? Israrla 31 e düşürmeli miyim?
  6. Sanırım bu konuda rekor bende.Yol bilgisayarımı bozuldu noldu anlamadım Eskiden 100 km/h ile ortalama 100 km yol gittikten sonra ortalama tüketim 5.5 ise 5.4 olurdu. Son zamanlarda bu daha hızlı bir şekilde düşüyor.Genellikle uzun yol yapıyorum hız sabitlemeyle 100 e veya 110 a sabitliyorum çok nadir performanslı kullanım ( resimdeki sıfırlamadan sonraki 5000 km nin en fazla 500 kmsi performanslı kullanımdır) Evet son fotoğraf hareket halinde olduğundan biraz bulanık çıkmış 3.2 yakıt tüketimi
  7. Arkadaşlar resimlerde tam belli olmuyor belki ama bariz fark etti uzunlar. Uzunları açınca resmen oh be dünya varmış dedim.
  8. Öncelikle yorum yapan, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Bugün servise gittim farı söktürdüm aracı aldığım kişi uzun far olarak H1 led ampul takmış onu çıkardık.(Kısalar halen led) Şase numarasıyla baktılar sistemden uzunlara H1 oluyor dedi H15 in bu yuvaya oturması çok zor dediler üstelik.Çıkarılan led ampul ve serviste olan (önerilen) halojen ampulün görseli bunlar.Fiyat (40 tl).Bakalım uzun yol yapınca aradaki farkı sizlere söyleyeceğim.
  9. @H. Cenk Uzunlar H1* veya H15 yazıyor, ve aşağıda ( * Led sürekli yanan farlı araçlar) diyor. Ben burdan " Yani gündüz farınız yoksa H15 uyumludur" diye anladım yanlışım varsa lütfen düzeltin
  10. Arkadaşlar benim gündüz farına ihtiyacım yokki bu konuya nerden geldik :)) Benim uzun far ampulüne ihtiyacım var hangi marka önerirsiniz ? Beyaz veya sarı olması önemli değil yeterki çok aydınlatsın uzun yolda.
  11. Yukarıdaki linkten ve internetten indirdiğim kılavuza göre 2015 titaniumlarda H15 yazıyor. Aracımda gündüz farı yok benim. Ama mesela kapıları açıp kapatırken küçük bi far yanıyor uzun ve kısalardan farklı olarak aracı çalıştırdıktan sonra sönüyor (görselde görünen)
  12. Öncelikle herkese selamlar.Biraz uzun oldu özür dilerim.Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aracım 2015 focus. Aracı aldığımda üzerinde beyaz led aydınlatma vardı uzunlarda ve kısalarda.Uzun yolda kısalar neyse de uzunları açınca hiçbir faydası yok sadece yukarıya doğru ışık veriyor, far ayarlarından yükseltme alçaltma yaptığımda herhangi bi değişiklik olmuyor.Üstelik yağmurlu havalarda görüş çok kısıtlı. Bunun için en azından şimdilik uzun ampulleri değiştirmeyi düşünüyorum internette kısa farlar için (H7) baya öneri var ama uzunlar(H15) için herhangi bi öneri bulamadım.Öneride bulunabilecek var mı? Far ayarına mı baktırmalıyım, yoksa sarı ampul mü almalıyım. Hangi markanın hangi modelini almalıyım?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.