Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Seydi A.

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Seydi A. tarafından yazılan her şey

  1. Aynen böyle bende de..Su birikintisinden geçince falan.. 3-4 aydır böyle ilk sene yaşamadım bu ikinci sene aracın bu sene yaşıyorum. Fren kampanası yapışık kalıyor üzerinde kuruyunca belki sular o yüzden yapıyor da olabilir. Ama nasıl bir güç ile yapışıyorsa 15 kişi araç boşta el freni inik iken o arabayı ittiremez. O kadar kuvvetli tutuyor.
  2. Yok hocam uğultu falan yok hiç. Sadece ve sadece ilk kalkışta o da bazen. Bildiğin demir teli bir demir direğe bağlayıp çekerek koparmak gibi sert bir ses.. ve bir kere döndükten sonra teker bir daha karşılaşmıyorum. Balata yapışık kalıyor olabilir diye el frenini bir diş çekip bıraktım sonuç aynı Mustafa beyin dediği rulman da olabilir ama rulman olsa her zaman yapmaz mı diye düşünüyorum. Kime göstereyim lastikçi mi ustaya mı acaba ?
  3. Herkese merhabalar. İyi hafta sonları diliyorum. Aracı yağmurlu ve soğuk havalarda garaja bıraktığımda bazen sabah ilk kalkışta o kadar büyük bir zorlanma ile karşılaşıyorum ki sanki kalın bir tel ile jantlardan bağlı da teli koparıyormuş gibi hem zorlanıyor hem büyük bir gürültü yapıyor. İzmirde yaşıyorum. 10 °C altında bazen karşılaşıyorum. İleri ve geri her iki yöne zorluyor. Bir kere döndükten sonra başka sıkıntı çıkmıyor gün içinde. Soğuktan ziyade yağmur ile daha çok bağlantısı var gibi. İşin içinden çıkamadım. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşan var mı ?
  4. Bende benzer soruları sormuştum. Sonuçta bir ay önce kararımı Mobil 1 ESP Formula dan yana kullandım. Hepsiburada dan 132,90 TL'ye aldım. Çok yüksek beklentiye girmemek lazımmış. Yakıt tüketimim aynı, ses değişimi bu kadar araştırmama değecek kadar değil. Aynı soruyu bir ay önce ben sormuştum. Şimdi misal mobil 1 kullandım bir sonraki tercihim Motul olacak DPF lisinden.
  5. İzmir şehir içi ortalamam %90 oranda klima 3.seviyede açık olarak 6,2 lt idi .. Lastikleri değiştirdim Goodyear EGP aldım , yağları filtreleri değiştirdim mobil1 esp aldım bakım sonrası da sıfırladım ama değişen birşey olmadı. Konudaki diğer yorumlara bakınca normal olduğunu düşünmeye başladım.
  6. Yukarıdaki linkten ilhamla başka bir focus üçten de görerek, arabayı lifte kaldırdıktan sonra kaputu açmamız alttaki kartonumsu toz korumayı sökmek ve pimi ittirmek dahil sadece üç dakika sürdü. @Doğan Kurban beyin dediği gibi tam olarak tel yerinden çıkmış , kopmuş da olabilirdi. Başka bir focus üçten görmemiş olsaydık belki servise gidip kayıt açtırıp bir de işgüzar servis elemanlarına denk gelsek tel mel değişecek muhabbetlerine bir dünya masraf çıkartma yolu bile görünebilirdi. Başına böyle bir şey gelmiş-gelecek arkadaşlara bilgilendirme olması amacıyla paylaşıyorum.
  7. Böyle birşey anlatmış birisi ama focusta böyle birşey mümkün mü denemek lazım biraz kurcalamak gerek. http://www.geze-gen.com/showthread.php/403-ZJ-nizin-motor-kaput-kilidi-açılmıyorsa
  8. Merhaba arkadaşlar aracın yağını filtreleri falan değiştirdikten sonra aracımın kaputunu açamıyorum. Kaput açma mandalını çekiyorum boşa geliyor belli ki teli falan varsa onu yanlışlıkla yerinden çıkarttık ya da sıyrıldı vb.. birşeyler oldu veya her ne oldu ise kaput açılmıyor. Mandal harici nasıl açabilirim? Sanki evin anahtarını içerde kapının arkasında unutmuş gibi hissediyorum. Polen filtresi de değişti. 2015 Focus 3
  9. İyi akşamlar , 2015 1.6 TDCI Style Focus için; Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5w30 , Mobil 1 ESP Formula 5w30 veya FMY Formula FE Ultra 5w30 Mobiller arasındaki fark nedir acaba hangi yağı tercih etmeliyim ? Bu veya buradakilerin dışında link ile önerebileceğiniz yağ var mı ? Tavsiyeleriniz nedir ? FMY sanırım yetkili servisin kullandığı yağ.
  10. Başkan nereden ve kaç tl ye aldınız? Link var mı?
  11. Teşekkürler Teoman Bey. Benim focusta aynanın altında sanırım sensör plastiği var aynanın altı boş değil.altına taksam görüşü kısıtlayacak gibi düşünüyorum. Ön cam ikiye bölünecek gibi geliyor tereddüte düştüm.
  12. İncelediğim kadarıyla v2 A119 un GPS kısmı yapışkan ile cama yapışan kısım oluyor istediğimiz zaman Gps camda kalacak şekilde kamerayı söküp yanımıza alabiliriz değil mi ? Zapals sitesi yabancı sanırım Çin de mi bunlar da ? Konuyu da hortlattık ama 2018 güncellemesi lazımdı
  13. Gerçekten çok güzel çok şık görünüyor. Paylaşım için teşekkürler. Herhangi bir arıza ışığı yakıyor mu ? Bugüne kadar sorun yaşadınız mı ? @Muhammed E. @Mustafa Çelik
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.