Volvoyu kullandığım dönemde ayda net 2,5 depo yakardım. 4000-4500 TL falan eder.
Tesla ile aylık yaklaşık 350 -400 TL lik elektrik yakıyorum (evden şarj ile) . Yani fatura o kadar fazla geliyor eskiye göre. Şu an belediye otobüsü/metro ile tek bilet gidiş tek bilet gelişten çok daha ucuz benim gidiş gelişim.
Havalar ısınınca tüketim de iyice düştü. Bugün evden %73 le çıktım. 14,5 km işe geldim hala %73. Ortalama 48W yaktı 15 km de 0,7 kw eder. Elektrik üst dilimde 2,9 TL. Bugün işe gelme masrafım . 2-2,5 TL. Arabanın bakımı da yok. Vergisi de normal.
Ama evde garaja hat çekmek, mobil şarj cihazı almak vs epey tutuyor . Benzinlide bakım masrafı +benzin masrafı ; elektriklide hat çekme+mobil şarj cihazı+elektrik masrafına denk gelir sanırım . 1. yılın sonuna doğru kara geçerim.
Bu arada elektriğe %25 zam gelecek ..