Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Göğüsten Gelen Gıyırtı Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba Focus ailesi.

Aracımı aldığım günden beri göğüsten gelen gıyırtı sesinin çözümünü bir türlü bulamadım. Usta göğüsü sökmek gerekir dedi bende ustaya güvenemediğim için söktürmedim.

Gelen sesi tarif etmek gerekirse;

Ses iki plastiğin birbirine setçe sürtünmesine benziyor. Gıyır gıyır geliyor, 4-5 saniye sonra duruyor.

Ses %99 havalandırmadan geliyor. Sıcak ya da soğuk, klima ya da havalandırma çalıştığında bu ses geliyor.

Kontak açık ya da kapalı fark etmiyor. Araç hareket halindeyken de yapabiliyor, kontak kapalıyken de yapabiliyor.

Bu ya da buna benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Çözümü nedir?

Diğer bir konuda, kendi ustam maalesef Focustan pek anlamıyor. Bundan mütevellit, Ankara'da Focuslardan iyi anlayan, işçiliği iyi olan ve işçilik ücretini abartmayan, tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır?

Solved by Yakup Ç. A.

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,

Aynı ses benim aracımda da mevcut, aracımı almadan önce farklı marka bir araçta da bu sesi fark ettiğimden dolayı takılmamakla beraber araştırdıktan sonra sesin, aracın kontak kapatma veya açma işleminden bir süre (2-3 dakika) sonra mod değiştirmesinden dolayı klima ve havalandırma kapaklarından geldiğini duymuştum. Sırf bu ses için yapılacak herhangi bir masrafın gereksiz olacağını düşünüyorum açıkçası, çünkü normal bir süreç gibi geldi bana, tabi yinede fikir sizin 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Merhaba,

Aynı ses benim aracımda da mevcut, aracımı almadan önce farklı marka bir araçta da bu sesi fark ettiğimden dolayı takılmamakla beraber araştırdıktan sonra sesin, aracın kontak kapatma veya açma işleminden bir süre (2-3 dakika) sonra mod değiştirmesinden dolayı klima ve havalandırma kapaklarından geldiğini duymuştum. Sırf bu ses için yapılacak herhangi bir masrafın gereksiz olacağını düşünüyorum açıkçası, çünkü normal bir süreç gibi geldi bana, tabi yinede fikir sizin 

Klima çalışıyorken, havanın verileceği yeri değiştirdiğimde bu ses geliyor. Şimdilik sadece ses problemi var ama ileride problem olur mu onu bilemiyorum işte. Hani ileride sorun olacaksa ve daha fazla masraf çıkaracaksa şimdiden önlemimi alayım demiştim.

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Düzenli bir ses ise yani rastlage çarpma gibi değilse elletmeyin normaldir, ilerde de sorun olmaz.

Örneğin kontak kapatılınca gelen ses mi, demek istediğiniz. O tamamen normal.

Yanıtlama zamanı:

Otomatik klima havalandırma kapaklarının hareketinden mütevellit :) normal bir durum sakın söktürmeyin. 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Otomatik klima havalandırma kapaklarının hareketinden mütevellit :) normal bir durum sakın söktürmeyin. 

Çok ilginç böyle bir sesin normal olması. Klimalı aracım daha önce de oldu böyle ses hiç gelmiyordu. Garip  :)

Yanıtlama zamanı:

Benim aracımda da var önce bende sorun olduğunu sandım ama forumlarda araştırdım normalmiş zaten rahatsızlık verecek bir ses söz konusu değil, havalandırma / klima ilk çalışırken yada kapattığınızda ve aracı stop ettiğinizde havalandırma sisteminin kapakları kapanırken yaptığı bir ses bu ve tamirlik bir durumu yok tamamen normal. 

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Burak bey bugün yetkili serviste bende sordum bu konuyu .Ford ların hepsinde varmış.Klima tesisatnın içindeki suyuınmu havanın mı devirdaimi dedi.Sorun yokmuş .içiniz rahat olsun birkaç araçta da denk geldi bana .

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.