Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Burak Kunverdi

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burak Kunverdi tarafından yazılan her şey

  1. Evet Mercedes'e çarptım ama suçlu ben değildim. Adam 2 metre kala önüme kırınca kurtarma şansı da yoktu maalesef. Zaten polis tutanağı da aynısın söylüyor. Tamir olacak. Pert kelimesi geçmedi bile, adamların kafasında yok o. Bu sene düğün yapacağım diye kasko yaptırmadım, şimdi de sigortanın eşdeğer parça saçmalığı ile uğraşacağım. Adamlara itiraz bile edemiyoruz çıkan yönetmeliğe göre. Böyle de saçma bir durum söz konusu.
  2. Teşekkür ederim. Emniyet kemerini her zaman takarım. Bugün bir kez daha daha anladım önemini. Hava yastığı yüzüme geldi, güneş gözlüğü de vardı ama öyle canımı acıtacak bir darbe olmadı. Herhangi bir kızarıklık vs yok. Biraz pudralandım o kadar.
  3. Yani her halükarda zararlı çıkıyorum. Perte çıkarmayı başarsak değerinin altında rakam elime geçecek. Yok tamirini yaptırsak bu sefer de araç hasar kayıtlı görünecek, hem piyasa değeri düşecek hem de sigorta bedellleri yükselecek. Karşı tarafa aracımın değerini düşürdüğü için dava açsam mutlaka kazanırım, emsalleri var ama Türkiye'de bir dava ne kadar sürüyor malumunuz.
  4. Tek tesellim çok bana ya da karşı tarafa bir şey olmadı. Ancak mal da canın yongası işte. O kadar çalışıp çabalayıp araç alıyoruz, birilerinin hatası yüzünden maddi kayba uğruyoruz. Hava yastıkları açılması yine çok dert olmayacaktı ama onlar patladı, ön göğüs komple yerinden çıktı. Bunların hepsi aracın olası satışında değerini düşüren etmenler. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  5. takriben 60 km hızla yokuş yukarı doğru çıkarken bir anda sağda duran araç u dönüş yapmak için önüme kırdı. Bu kırma mesafesi yaklaşık 5-6 metre olduğu için kurtaramadım ve adamın son ön çamurluk hizasından çarptım. Çarpma sonucu ön 2 hava yastığım açıldı. ön cam kırıldı. aracın ön tarafında da hasar oluştu. Kaskom yok, ama trafik raporuna göre 8de8 karşı tarafa verilir diye düşünüyorum. Bu durumda aracım tamir edilse bile değer kaybına uğrayacağı için aracı perte çıkartmam mümkün mü? Perte ayrılması için ne yapabilirim? 9 yıllık sürücülük hayatımda ilk kazam olduğu için bu işlemlere tam anlamıyla hakim değilim. Kazadan birkaç fotoğraf
  6. Çok ilginç böyle bir sesin normal olması. Klimalı aracım daha önce de oldu böyle ses hiç gelmiyordu. Garip
  7. Klima çalışıyorken, havanın verileceği yeri değiştirdiğimde bu ses geliyor. Şimdilik sadece ses problemi var ama ileride problem olur mu onu bilemiyorum işte. Hani ileride sorun olacaksa ve daha fazla masraf çıkaracaksa şimdiden önlemimi alayım demiştim.
  8. Merhaba Focus ailesi. Aracımı aldığım günden beri göğüsten gelen gıyırtı sesinin çözümünü bir türlü bulamadım. Usta göğüsü sökmek gerekir dedi bende ustaya güvenemediğim için söktürmedim. Gelen sesi tarif etmek gerekirse; Ses iki plastiğin birbirine setçe sürtünmesine benziyor. Gıyır gıyır geliyor, 4-5 saniye sonra duruyor. Ses %99 havalandırmadan geliyor. Sıcak ya da soğuk, klima ya da havalandırma çalıştığında bu ses geliyor. Kontak açık ya da kapalı fark etmiyor. Araç hareket halindeyken de yapabiliyor, kontak kapalıyken de yapabiliyor. Bu ya da buna benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Çözümü nedir? Diğer bir konuda, kendi ustam maalesef Focustan pek anlamıyor. Bundan mütevellit, Ankara'da Focuslardan iyi anlayan, işçiliği iyi olan ve işçilik ücretini abartmayan, tavsiye edebileceğiniz bir usta var mıdır?
  9. Herkesten özür dilerim. uzun süredir iş yoğunluğum sebebi ile ( yurtiçi-yurtdışı gezileri) forumdan uzak kaldım. Aracın rutin bakımlarını yaptırdıktan sonra hiçbir sorun kalmadı. Hatta onun üzerine 2nci bakım zamanı da geldi hala bir sorun yok. Usta sorunun debriyaj balatasında olduğunu söyledi. Zaten bakıma girdiğinde debriyaj balatası değişti. Sorunda çözüldü.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.