Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201511 yıl comment_303241 Geri vites tam oturdu dedigim anda baski siyiriyor dun serviste kontrol eden gorevli arkadasinda basina geldi bana verdigi cevapta nirmal seyler bunlar once 1-2 yapip geriye oyle alin dedi sorun olusturmaz dedi ben tekrar tekrar servise goturmeye devam edecegim taaki servis bir cozum buluncaya yada ben aracimi satincaya kadar beni focustan soguttu bu durum. nacizane tavsiyem... önce 2. vitese takın sonra geri vitesi deneyin... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201511 yıl comment_303242 Başlığa ithafen yazıyorum, ya vites sıkıntılı yada sürücü hatası aksi halde yeni araçda böyle bir sıkıntı olmaması gerek, var ise de çözüm , serviste bu sıkıntı sürücü Tarafından kullanım ile birebir ustaya, yetkiliye birebir gösterilmeli ki çözüm bulunabilsin... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201511 yıl comment_303244 nacizane tavsiyem... önce 2. vitese takın sonra geri vitesi deneyin... Olmadı 1 den başlayıp hepsine taksın .O da olmazsa arabayı iteleriz. Önceden tipo vardı.Onda da 1 den 2 ye geçerken önce boşa atıp sonra 2 ye takmayınca garçlıyordu.Hepsinin huyu farklı.Ama bizim elimiz sanırım biraz hızlı.F1 pilotu gibi hareket ediyoruz bazen.1 diyip hop anında 2 ye sokuyoruz vitesi.Halbuki 1 den çıkarıp boşta azcık 1 sn kadar bekleyip 2 ye atsak sorun kalmaz.Aynı şey geri içinde geçerli benim fikrim bu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201511 yıl comment_303245 Olmadı 1 den başlayıp hepsine taksın .O da olmazsa arabayı iteleriz. Önceden tipo vardı.Onda da 1 den 2 ye geçerken önce boşa atıp sonra 2 ye takmayınca garçlıyordu.Hepsinin huyu farklı.Ama bizim elimiz sanırım biraz hızlı.F1 pilotu gibi hareket ediyoruz bazen.1 diyip hop anında 2 ye sokuyoruz vitesi.Halbuki 1 den çıkarıp boşta azcık 1 sn kadar bekleyip 2 ye atsak sorun kalmaz.Aynı şey geri içinde geçerli benim fikrim bu. benim önerimde marea'nın taktiği... çok cortladı geri vitese takarken. servisteki ustamız sağolsun "önce 2 ye sonra geriye" dedi... böylece 11 yıldır tık demeden geçiyor... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201511 yıl comment_303256 senkromenç yoksa garçlar ya çift debriyaj yada önce 2 sonra geri lazım hiç yapmasın derseniz. Ancak F3 te var diye biliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 9, 201511 yıl comment_304124 Burda geri vites konusu ile soru sorulmuş lakin bnedede bu tür sorun bir süre olmuştu ama bi zamn sonra geçti ve debriyaja köküne kadar bastığınıza dikkat etmelisiniz.. bide arkadaşlar bişey sormak istiyorum.. geçenlerde aaracımı yokuş aşşagı park etmiştim. Aracıma gelip normal çalıştırdım normal bir şekilda aracım rampa aşşagı olduğu için geri vitese takılı park etmiştim evet aracımı çalıştırdım ayağım debriajda aşşa doğru hareket etmeye başladım bir süre ilerledikden sonra dalgınlık ve sıcağın da etkisi ile vitesin geri vitese takılı olduğunu unutarak boşda düşüncesi ile debriyajdan ayağımı çektim haliyle aracım kasdı salladı bende hemen debriyaja tkrar bastım.. iş böyl iken aracıma şanzımana vs bi sıkıntı olmuşmudur.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 201511 yıl comment_319519 Arkadaşlar Focus 1.0 ecboost aracımın geri vitesinde sorun var gibi. Geri vitese takmak için vites topuzunu sola doğru çektiğimde, vites kutusunun etrafını çevreleyen gri plastik bölüme kadar gelip tak diye vuruyor bu bölüme. Vites boşta iken sağ sol yaptığımda vites topuzunun bir durma noktası olması gerekmiyor mu? Benzer sorun yaşayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 19, 20178 yıl comment_443690 14.09.2015 - 16:36 tarihinde, M. Ali BİLGEN yazdı: Arkadaşlar Focus 1.0 ecboost aracımın geri vitesinde sorun var gibi. Geri vitese takmak için vites topuzunu sola doğru çektiğimde, vites kutusunun etrafını çevreleyen gri plastik bölüme kadar gelip tak diye vuruyor bu bölüme. Vites boşta iken sağ sol yaptığımda vites topuzunun bir durma noktası olması gerekmiyor mu? Benzer sorun yaşayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler Aynı problem benim geri vitesimde de var. Vitesin çarpması ile çok iğrenç bir plastik sesi çıkıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 20188 yıl comment_466573 arkadaşlar merhaba, 2011 focus 3 tdci hb aracımı yeni aldım ancak garip bir durum var şöyle ki; arabayı geri vitese taktığımda bazen çat diye bir ses çıkıp vites geri boşa atıyor.Burada bazı arkadaşlar genel bir şanzıman durumu olduğunu önce 2. vitese sonra geriye takıldığında yada debriyaja basıp 3 saniye kadar bekleyip geri vitese takıldığında sorun olmadığını yazmışlar. Bu gerçekten bir şanzımanın çalışma stili mi yoksa dişlilerde falan bir sorun mu var sizce? Nisan 16, 20188 yıl Ziya Yegen tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 20188 yıl comment_466603 Debriyaja tam bastığınızdan eminseniz (paspas girebilir) normal değil. Burada bazı arkadaşlar nereye yazmış konuyu iletebilir misiniz? Bu mesajları oraya taşıyalım, teşekkürler. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın