Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Eş Değer Parça Uygulaması ''başlıyor!''


Semih G.

Önerilen Mesajlar

TSE hazırlıkları tamamladı, 1 Haziran'dan itibaren kazalı araç ''yerli üretim'' parça ile tamir edilse dahi araç sahibi itiraz edemeyecek..

 

Türk Standardları Enstitüsü, eşdeğer parça belgelendirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Hazine Müsteşаrlığının 13 Ocak 2015 tarihinde yayımladığı tеbliğ çerçevesinde, 1 Haziran 2015 tarihinde otomotiv yan sanayinde'Eşdeğer Parça'uygulaması başlayacak. İlk 2 yıl TSE оlmak üzеrе daha sonra аkredite еdilmiş belgelendirme kurumlarınca onаylаnаcаk muadil ürünler orijinal parça yеrinе kullanılabilecek .

 

Devamı için;link.

 

Kısacası, 1 Haziran'dan itibaren Allah korusun bir kaza yapar ve aracınız sigorta tarafından tamire çekilirse orijinal parçaları değil TSE'nün onay verdiği yerli parçaları aracınıza takacaklar. Bizlerde bunu paşa paşa kabul etmek zorunda kalacağız ve ''ben orijinal istiyorum arkadaşım!'' deme şansı bulamayacağız. 

2 yıl boyunca parçalara TSE onay verecek daha sonra başka kuruluşlar yeterli kriterleri sağladıkları takdirde onlar devralacak. Tabi o zaman durum ne hale gelir bilemiyorum...

Neyse sonuç olarak 50-60 bin ve daha yukarısını vererek aldığımız araca orijinal olmayan hatta belkide tam uymayan bir parçayı getirip takacaklar bizde paşa paşa ''eyvallah'' diyeceğiz,gibi geliyor bana..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

... bu uygulama ile karşılaşmak istemiyorsanız ya sigorta şirketinin sizden isteyeceği ek primi ödeyerek "orjinal parça" teminatını alacaksınız ya da bunlarla uğraşmayıp Ford'un sizin için sigorta şirketleri ile yaptığı anlaşma gereği otomatik olarak alacağınız koruma kalkanından yararlanmak için FKasko'ya geçeceksiniz.

 

http://www.ford.com.tr/ford-servis/ford-kasko?searchid=ppc-march-2015-service-paid-f-kasko-broad&cm_mmc=google%20adwords-_-brand-_-servis-_-%2Bford%20%2Bkasko

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neyse sonuç olarak 50-60 bin ve daha yukarısını vererek aldığımız araca orijinal olmayan hatta belkide tam uymayan bir parçayı getirip takacaklar bizde paşa paşa ''eyvallah'' diyeceğiz,gibi geliyor bana..

Bu kötümser yaklaşımlı bir varsayım.

Mümkün mü, belki, ama kalitede seçici davranmak koşulu ile eşdeğer parçanın sıkıntı çıkartmayacağını da kabullenmek lazım.  

Sonuçta Ford da sizin orijinal diye kabul ettiğiniz parçaları belirlediği standartlara göre fason üreticilerden temin ediyor.

Yani durum orijinalde de prensipte farklı değil. 

Ve bu durumdan çekinenlerin ne yapmaları gerektiğini Kaan Üstad yazmış zaten. 

Sigortacılara yeni bir kâr kapısı aralandı. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası benim için yerli parca olur. Daha 24 yaşında genç bir mühendisken. Gece gündüz demeden bmw opele ww fiat vb dünya devlerine çalışan bir firmadaydım.

Üzerindeki barkod ve ambalaj paralarınız orjinal oluyor. Çok kritik parçalarda bile Turk üretimi parçalara güvenebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.