Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 1.6 Ecoboost Motor Arızası


semih yılmaz

Soru

Merhabalar aracım 1.6 ecoboost önceki günlerde gaza aşırı yüklendiğimde birkaç kere yüksek devirlerde sanki bir önceki vitese atmışım gibi araba aniden silkiniyordu. Sonra geçti diye önemsemedim herhangi uyarı da vermedi. Ama bugün gaza yüklendiğimde araba defalarca silkindi sonra motor stop etti. Herhangi arıza uyarısı vermediği ve trafiğin tam ortasında bozulduğu için mecburen çalıştırdım çalıştıktan sonra herhangi problem olmadı ancak korktuğum için 2000 devir üstüne çıkmadım. Eve geldiğimde motor aşırı sıcaktı buna rağmen fan çalışmıyordu. Sizce sorun ne olabilir. Yarın nöbetçi olduğum için servise götüremeyeceğim ve mecburen arabayı kullanmak zorundayım. Canım çok sıkkın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Akşam arabayi calistirdim ve hareket etmeden yaklasik 5 dk kadar klima acik bir sekilde oturdum. Ardindan stop edip iki uc dk kadar bir yere gittim ve geri gelip tekrar calistirdim.

Ekranda boyle bir ariza kaydi verdi.

ryny2epy.jpg

Sonra stop edip tekrar calistirdim ve ariza devam ediyor.

Ariza halen devam etmekte. Arabanin cekisi vs normal. Calisiyor gidiyor.

Sorun ne olabilir.

Bu arada yol yardimini aradim. Yarin grlip bakacaklar.

Bir de yaklasik 40 km kadar bir yol yapmam lazim. Sorun olur mu?

Kimseden ses seda yok galiba.

Yakıtla ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dun servis ziyaretimozi yaptik. Motor arizasiyla ilgili net bir ifade soylemediler. Bilgisayari taktiklarinda ..... valfine iliskin bir guncelleme varmis direk onu guncellemis mudahale etmeden. O guncellemesen sonra sorun kalmadi dediler. Motorun sarsintisi da azaldi saniyorum.

2. Vitesteki sarsinti da yok. Az sonra gidip bi kez daha bakacağım. Soguk motorda durum ne...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2013 model Focus Style 1.6 TDCI 115PS 4K aracım var. Sıfır aldım, ama aldıktan yakalşık 2 ay sonra ilk kez karşılaştığım motor arızası veriyor. ilk çalıştırıken çok nadir oluyor, neden olduğunu kimsenin çözemediği, motor arıza servise götürün uyarısı çıkıyor ve araç çalışmıyor. uyarı ekranına rağmen marşa bastığımda aracı sallıyor ve çalıştırmıyor. kontağı kapatana kadar marş basıyor. servisi çağırıyorum, servis gelene kadar yaklaşık 15-20 dakika bekliyorum. servis geldiğinde motor bir arıza vermeden çalışıyor. servisten gelenler bilgisayara bağlıyor. bir sorun bulunmuyor diyor. yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. yaklaşık 5 kere aynısını yaptı. servisin bana söylediği arıza verdiği zaman bilgisayara bağlandığında neden kaynaklandığını çözebiliyoruz dediler. bu yaşanan sorun canımı çok sıktı. konuyla ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yada başına gelenler yol gösterirse memnun olurum.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.