Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yokuşta Bayılma


Hazar Karadayi

Soru

Arkadaşlar merhaba , 

 Uzun süredir herhangi bir problem yaşamadığım aracımda ilk defa bilecik eskişehir arası seyir halinde yokuş çıkarken arabanın bayıldığını farkettim. Normalde yokuş nasıl olursa olsun canavar gibi tırmanırdı. Sanki gaz yemiyormuş gibi bassamda hiç bir fayda etmiyor 80-89 km/h hızla zar zor çıkabildim. Düz yola geldiğimde nispeten araç açıldı ama yine eskiye göre fark vardı. Mazot filtresi hava filtresi yeni değişti. Yağ bakımları yeni. Düz yolda bazen 180 e kadar çıkabilen araba bazen 120 zor görüyor bassamda benzinli cruze edasıyla hızlanıyor. Yokuş görünce bayılıyor.  Herhangi bir fikri olan var mı ? Aracın turbosundada hiçbir sıkıntı yok bu arada... Umarım çok masraf açmaz

 

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

cevap verecek hiç kimse yok mu ? katalizörden kaynaklanıyor olabilir mi enjektörlerdede bir sey çıkmadı. Düz yolda giden araba yokuş görünce benzinli arabaya dönüşüyor.

LPG li demek istediniz sanırım ben bayır yukarı bayılan benzinle araca denk gelmedim de :) İnş sorununuz en kısa sürede çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hocam cevap versek ne işine yarayacak? Gidip söküp yapabilecek misin arabayı?

Bu tip durumlarda birden fazla neden olabilir, işin ehli ustaya göstermeden zaten bir çözüm yolu üretemezsiniz.

 

Bir forum ortamında sorunumu beyan edip insanlardan fikir rica etmemde bir sakınca ben şahsen göremedim. Yanlışım varsa düzeltin. Sorular& sorunlar adı altında paylaşılan problemlerde sanırım arkadaşlar kendileri söküp tamir etmiyor araçlarını Servet Bey. Yinede verdiğiniz cevap için teşekkür ettim. 

 

LPG li demek istediniz sanırım ben bayır yukarı bayılan benzinle araca denk gelmedim de :) İnş sorununuz en kısa sürede çözülür.

 

Son kullandığım benzinli aracım 124 beygirdi  , aracımda yokus yukarı cok guzel bayılıyodu 3. viteste cıkıyordum yokusları bu yüzden : ) Tesekkürler sağolun.

 

Turboya değil de hortumuna bakın birde.

 

Teşekkür ederim Yakup Bey .

bence balatayıda bi kontrol edebilirsiniz

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Guest Sadık Taşyürek

sorununuzda ki muhtemel nedenler birden çok sebebe dayanabilir. öncelikle turbo hortumuna bir bakın. yağlanma var mı? varsa hortum bağlantılarını sıkıştırın. 

düzde ani gaza basmalarda durum nasıl, araç patinaja düşüyor mu? yakıt sarfiyatında artış var mı? gördüğüm kadarıyla profilinizde ki aracınız 07 model gözüküyor,  bu güne dek hiç debriyaj balatası değişti mi? değişmemişse debriyaj, baskı balata, volant kaynaklı olma ihtimalide var. tabi enjektör ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. 

sorununuzun kaynağını iyi bir usta test ve kontrol ederek rahatlıkla tespit edebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.