Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hazar Karadayi

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hazar Karadayi Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    07 Focus Tdci Collection
  • Meslek:
    Yazılım Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Hazar Karadayi's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Bir forum ortamında sorunumu beyan edip insanlardan fikir rica etmemde bir sakınca ben şahsen göremedim. Yanlışım varsa düzeltin. Sorular& sorunlar adı altında paylaşılan problemlerde sanırım arkadaşlar kendileri söküp tamir etmiyor araçlarını Servet Bey. Yinede verdiğiniz cevap için teşekkür ettim. Son kullandığım benzinli aracım 124 beygirdi , aracımda yokus yukarı cok guzel bayılıyodu 3. viteste cıkıyordum yokusları bu yüzden : ) Tesekkürler sağolun. Teşekkür ederim Yakup Bey . Teşekkürler.
  2. cevap verecek hiç kimse yok mu ? katalizörden kaynaklanıyor olabilir mi enjektörlerdede bir sey çıkmadı. Düz yolda giden araba yokuş görünce benzinli arabaya dönüşüyor.
  3. Hazar Karadayi

    Yokuşta Bayılma

    Arkadaşlar merhaba , Uzun süredir herhangi bir problem yaşamadığım aracımda ilk defa bilecik eskişehir arası seyir halinde yokuş çıkarken arabanın bayıldığını farkettim. Normalde yokuş nasıl olursa olsun canavar gibi tırmanırdı. Sanki gaz yemiyormuş gibi bassamda hiç bir fayda etmiyor 80-89 km/h hızla zar zor çıkabildim. Düz yola geldiğimde nispeten araç açıldı ama yine eskiye göre fark vardı. Mazot filtresi hava filtresi yeni değişti. Yağ bakımları yeni. Düz yolda bazen 180 e kadar çıkabilen araba bazen 120 zor görüyor bassamda benzinli cruze edasıyla hızlanıyor. Yokuş görünce bayılıyor. Herhangi bir fikri olan var mı ? Aracın turbosundada hiçbir sıkıntı yok bu arada... Umarım çok masraf açmaz Teşekkürler
  4. Merhabalar , 181 bine gelen aracımın dün triger değişimini Kadosan sanayi sitesinde yaptırdım. Toplamda bana maliyeti 290 TL oldu. Eski triger gayet iyi durumdaydı tahmin ettiğim üzere ancak üzerinde yağ gibi bir sey vardı belkide mazot bilemiyorum.. Değiştiren usta bunun 20-30 bin km sonra aynı sekilde devam ederse yeniden triger ister demesi biraz sasırttı beni. Triger üzerine yağ ya da mazot akması kopmasına sebep olur mu ? Sorun enjektörlerden kaynaklı olabilir mi acaba ? Tesekkürler.
  5. Geç cevap için kusura bakmayın hastam olmasa ben onu çoktan söker bakardım ancak vakit bulamıyorum. Birebir telefon konnektörü gibi duruyor. Daha önceki sahibinin inanılmaz titiz biri olduğunu biliyorum ancak böyle bir tesisat cekmis olduğunada pek ihtimal vermiyorum çünkü arabayla pek oynamayı seven biri değildi. Bunu araştırmaya fırsatım olduğunda buradan bilgisini paylaşırım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Cem Bey isabet olmuş , araç evet dışarıdan cok hos gorunuyor ozellikle 1.6 desıgn edition plus olanlar ve yol tutuşları inanılmaz ancak yakıt sarfiyatı beni bitirdi .Genç yasta saclarımın dökülme sebebi oldu : )
  6. Bu tarz bir kabloyu nasıl bir tesisat için kullanabilir ki ?
  7. Aracımı 2. el aldım hatta ikinci sahibiyim. 2007 model tdci collection orj 176 bin km de olmasına ragmen motoru hala yeni gibi hiç zorlanmamıs bana kısmet oldu : ) Yaklasık 8 aydır kullanıyorum bu kablo ilk defa dikkatimi cekti , hem paylasmak hem bilgi almak istedim.
  8. Hemen bir düzeltme cektim : ) Goruntu ethernet kablosu gibi , yanlıslıkla bir yerden cıkıp kırılmısmı yoksa bir seye ait hazır bir tesisat mı nedir anlamadım acıkcası.
  9. Öncelikle herkese merhaba ; Focusclubtr forumunu uzun süredir takip ediyorum. İlk aracım focus 1.6 tdci trend i aldıktan hemen sonra kayıt olmustum. Aracım bana hayli sorun actıktan sonra denize dusen yılana sarılır misali gidip full+full bir cruze aldım. Aracın motorunda fil yattıgını anlayınca yeniden focus candır diyerek bir collection aldım. Aracla ilgili bir cok konuya aşinayım , bende otomotiv sektöründe bir cok otomotiv parcasının ana sanayi ve yan sanayiye kalite kontrolunu yapmaktayım. Gecen gun bir kablo dikkatimi cekti. Ne oldugu konusunda fikri olan varsa sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.