Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Haydar zobu

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Haydar zobu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ankara
  • Arabam:
    focus 1.6 ghia hb
  • Meslek:
    esnaf
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

998 profil görüntüleme

Haydar zobu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Toplam Beğeni

  1. Baskı balata seti (sachs) ve triger değişimi 900 tl yaptırdım.
  2. Haydar zobu

    Lpg Ayarı

    lpg ile ilgili merak ettigim seylerden dolayı sitelerde gezinirken su yazıyı buldum belkı sızınde ılgınızı cekebılır LPG için en iyi LPG-ECU kalibrasyon ayarı hakkında... Arkadaşlar bende 2009 model 1.6i 100 beygir conford focus var . Aracımda Lovato easy fast plus lpg takılı ben dizüstüyle kendi ayarımı kendim yapıyorum ve bu araçta en iyi ayarı yapabilmek için çok tecrübe edindim hatta focusun basınç değerleri enjektör süreleri ve basıncı hakkında servisten bilgiler aldım ve çok basit bir şekilde ayarımı kendim yapıyorum. net olarak 35 lt gaz ile uzun yolda 100-120 km hız aralığında 450 km yol gidiyorum şehir içinde klima açık şekilde normal kullanımdada 35 lt gaz ile 400 km yol yaptım ve 1 yıl oldu arıza lambası rölantide bozukluk vs. vs. gibi sorunlar yaşamadım. İnternette gaz ayarı ile ilgili nette tam bilgiler bulamazsınız bulsanızda işinize yaramaz çünkü her aracın basınç değerleri ve süreleri farklıdır. Öncelikle şu lpg sorunlu bu lpg iyi gibisinden boş şeylerle uğraşmak yerine iyi bir kalibrasyonla az yakıt ve sağlıklı bir motor ve arıza ışığına elveda diyebilirsiniz. Lpg ustalarının çoğu ezbere ayar yapıyor her araca aynı ayarı yapıyorlar vs. vs. birsürü sorun çıkıyor. Herneyse konuyu uzatmadan focusunuza en iyi kalibrasyonu nasıl yapacağınızı yazıyorum. Öncelikle değerlerden başlayalım: 1.6 16v 100hp motorlar için regülatör gaz basıncını 95 bara ayarlatın. 1.6 16v 115hp motorlarda regülatör gaz basıncını 100 bara ayarlattırın lpg enjeksiyon zamanlamasını veya basıncını da her iki motor içinde 1.2 bara ayarlattırmalısınız. Ondan sora aracı 10 tl lik gaz alınve benzinde motoru ısıttıktan sonra, ısı yarıya gelsin laptopla lpg ecusuna aracınızın modeline göre yukarıda yazdığım değerleri verip motor sıcakken rölantide direksiyon düz pozisyonda elektirik çeken herşey kapalı şekilde kalibrasyonu başlatın. ve ayarınız tamamdır. Ayardan sonra lpg ecusunun önceden kaydetmiş olduğu hata kodlarınıda sildirmeyi unutmayın. Ayardan sonra aracın yakıtının azaldığını vuruntuların kaybolduğunu rölantide bukluk olmadığını ve benzinden lpg geçişlerinin hiç hissedilmediğini göreceksiniz ve arıza lambanızda şayet aracınızda başka bir sorun yoksa bidaha lpg kalibrasyon bozukluğundan dolayı birdaha yanmadığını göreceksiniz. Eğer lpg yi yeni taktıracaksanız ayarınızı yukarıda verdiğim değerlere göre yaptırın. Yok lpg niz takılalı çok olduysa benzin deposunu doldurun ve depoya bir kutuda kaliteli enjektör temizleyici dökün lpg nin sigoratasını çıkarın ve benzin bitene kadar biraz devirli şekilde kullanın benzin bitince map sensörü yani haritada benzindeki orjinal değerlerine dönecektir. lpg ustanıza gidin ve araçtaki geriye dönük tüm arıza kodlarını sildirip yazdığım değerlere göre kalibre yaptırın. Benzinden gaza geçiş sıcaklığınıda kesinlikle 30 derecenin altında ayarlatmayın.
  3. bence balatayıda bi kontrol edebilirsiniz
  4. abi vallahi cok basarılısın ellerine sağlık
  5. Ramazan bey aynı sorunu bugunlerde bende yaşamaya başladım.sizden haber beklıyorum.bizide haberdar edersenız sevınırım
  6. http://www.radio-code.lt/ bu siteyi bi deneyebılırmısın belkı sorunu cozer.teypin üzerindeki seri numarasını yazınca bı code verıyr.
  7. Kendim hallederim die düsnmustm ama artık servise gidiyim yapcak bişey kalmadi
  8. ben bu aralar pek bilgisayara bakmak için vakit bulamadıgımdan buraya cvp yazmayı unutmusum kusura bakmayın.ama sizin dediginiz gibi yaptım gözlerimi kapadm sert davrandım sonra ürkütücü bi çatlama sesi geldi sonra bı baktım stop grup kapagı elımde ve tek parcaydı.sonra ampulu soktum gittim elektırıkcıden aldım degıstırdım cok tskr ederim
  9. internetten bi program bulmustum teypin üzerindeki seri numarasını yazdıgında kodunu veriyordu ama akşam ewe gidip denedim olmadı.hüsrana ugradım.
  10. günaydin kolay gelsin herkese.iki gün önce farları acık unuttugmdan akü bitmiş teyp code istiyor. teybin üstünde M057767 seri numarası yazıyor.bunu codunu nasıl bulurum yardım edebilirmisinz? neyse arkadaşlar hallettim sorunu.eğer sizinde ihtiyacınız olursa yardım edebilirim. neyse arkadaşlar hallettim sorunu.eğer sizinde ihtiyacınız olursa yardım edebilirim.
  11. Teşekkür ederim.ozman ben biraz sert daha sert davranıyım bakıyım bi
  12. arka lamba grup kapagını cıkartamadim başka bişey tutuyrmuş gibi cok sağlam duruyor.kirilcakmiş kadar saglam cıkartamadım
  13. herkese kolay gelsin.forumda yeniyim ilk kez konu aciyorum bi yanlisim olursa simdiden kusura bakmayin. ufak bi sorunum var.sizlere sormak istedim.aracım focus 1 hb stop lambasini degiştirmek istiyrm ancak bi tane yıldız vida cıkardım bitanede kelebek seklınde vıda cıkardıgm halde sokemedım acaba gözükmüyen baska bi vida daha mı var? şimdiden tşk ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.