Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Marş Almama Sonucunda Araç İadesi Süreci Ve Sonuçları

Featured Replies

• Yanıt 32
  • Görüntüleme 8,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Önce hukuki yönüne bakalım:   Söz konusu ürünün değişime tabii olabilmesi için "ayıplı mal" olarak nitielendirilmelidir. 4077 No'lu TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN ayıplı malı aşağıdaki şekild

• Hasan Şahin
    Hasan Şahin

Motor kontrol unitesi degisimi sonucu silmemisler dtc leri ve tekrar gittim silindi kontrol edildi sıkıntı yok sukur sorun halloldu.

• Hasan Şahin
    Hasan Şahin

Otosan onay gondermis 3 gun icinde parca temin edilecek ve degisim gerceklesecek. Arkadaşlar parçanın tahmini fiyatı 3.milyar civarıymış daha sonra arabayı satacak olduğum zaman servis kayıtlarında

Yanıtlama zamanı:

biraz komik olacak ama ve mutlaka denemişsinizdirde ama ben yinede söyleyeyim..kumandadaki pil zayıflamış olabilirmi acaba?

Bİrde eğer çalışmazssa ve kullanmak isterseniz,kumandanın içinde kontak anahtarı gizlidir.onu çıkarıp direksiyonun altındaki yere sokup çalıştırabilirsiniz..benim ki sadece bir fikir tabiki.

Yanıtlama zamanı:

bu durumu ne etkiliyor bilmiyorum ancak dayım gayette kullandı aracı, son 6 ay filan avukat kullanmazsanız daha iyi olur bi kaza filan olursa sıkıntı çıkabilir diyince ağırlıklı olarak diğer aracı kullandılar. 

yıpranma payı yanılmıyorsam ozan

km arttıkça arabanın yıpranma durumdan bahsetmişti görüştüğüm avukat arkadaş

belkide bekir beyin dediği gibi risk almamak içindir

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bugün Ankara Ford tur otoya gittim ve bilgisayara bağlandı ve önceki hata kodlarını bakıldı. P2291 hatası vardı enjektör püskürtme basıncı yüksek diyordu ve araçla yol testine çekildi aynı sorun tekrarlamadi. 15bin bakımına girildiginde mazot filtresinin kirliligine bakilmasini söylediler. Sonrasında maltepe tür otoya gittim ve 15bin bakımı yapıldı mazot filtresi kontrol edildi sıkıntı olmadığı belirtildi. Velhasili kelam şu an için beklemekten başka yapacak birşey yok, araç calismama arızası verdiğinde direkt olarak çekici ile servise çektirilmesi gerektiği söylendi ford otosandan bakalım artık sorun tekrarlanirsa bilgi veririm.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaslar bu 4 oldu ve arac yine calismadi hemen ford genel merkezini aradim araci tekrar calistirmayi denemedim cekici yonlendirdiler. Yarin arac calismadan bilgisayara baglanacak bakalim sorunu neymis ogrenecegiz.

Yanıtlama zamanı:

P2291 hatası vardı enjektör püskürtme basıncı yüksek diyordu

Bundan dolayı beğin motoru korumaya alıp yakıtı kesiyor olabilir (sadece tahmin) 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Sonunda ariza tespit edildi motor kontrol unitesi arizaliymis otosana mail gecmisler bakalim artik servisten cevabini bekliyoruz

Yanıtlama zamanı:

garantiden değişirler değişmezlerse ısrarcı olmakta fayda var. kullanım hatası derlerse bunu kullanırken nasıl bi hata yaptım deyin sonuçta elektronik bi parça ve yeni bi araç böyle sorunu vermemesi lazım

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Otosan onay gondermis 3 gun icinde parca temin edilecek ve degisim gerceklesecek.

Arkadaşlar parçanın tahmini fiyatı 3.milyar civarıymış daha sonra arabayı satacak olduğum zaman servis kayıtlarında bu gözükür mü? Gözükürse eğer kaza vs diyemi gözükür?

Yanıtlama zamanı:

Otosan onay gondermis 3 gun icinde parca temin edilecek ve degisim gerceklesecek.

Arkadaşlar parçanın tahmini fiyatı 3.milyar civarıymış daha sonra arabayı satacak olduğum zaman servis kayıtlarında bu gözükür mü? Gözükürse eğer kaza vs diyemi gözükür?

yapıldıktan sonra garantide karşıladıktan sonra servis kayıtın da görünsün sıkıntı etmeyin bence.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

yapıldıktan sonra garantide karşıladıktan sonra servis kayıtın da görünsün sıkıntı etmeyin bence.

Ne bileyim üstadım satarken sıkıntı çıkarır mı diye bir hüsnü kuruntu yaptım. Dediğiniz gibi garantiden değiştirildiği gözükürse sanırım sıkıntı olmaz. Bu arada geçen hafta Tur otoda iken 2011 2.5 kasa focustada aynı problem olduğunu ve uzun süredir sorunu çözemediklerinden bahsetmişlerdi. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar olursa sanırım faydalı olacak bu konu.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar bugün itibariyle aracı teslim aldım motor kontrol ünitesi değişti parça fiyatı 3.006 tl imiş.

Aracı aldıktan sonra evin önüne gelince gage menüye bakayım varmı sorun dedim ve sırasıyla aşağıdaki arıza kodlarını veriyor;

DTC #01

C131_00

DTC #02

c151_00

DTC #03

C100_00

DTC #04

1607_82

DTC #05

C140_00

DTC #06

C121_00

bu arıza kodları ne anlama geliyor ?

Yol bilgisayarından sistem denetimine girince hata vermiyor ve arıza lambasıda yanmıyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

etis te bu kodlar ile ilgili bir bölüm var

Üstadım baktım ama bulamadım link paylaşabilirseni sevinirim. İşin ilginç yanı ekranlı navigasyon takılı olduğu için verdiği hatayı artık vermez oldu.

Yanıtlama zamanı:

Araçta sonrada takılma dokunmatik navigasyon varsa onların hata kodları olabilir. Sesli komut çalışmıyor vs. vs.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.