Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sabit Hızda Giderken Titreme / Tekleme


İlke Gürer

Soru

Site içinde uzun süre gezindikten sonra kendim konu başlığı açmaya karar verdim.

Hemen başıma geleni anlatayım ve bana yardımcı olun lütfen.

Bu akşam Tekirdağ'dan Ayvalık' a gelirken son 30 km kala 1500 - 2000 devir arasında bir tekleme oldu. Önce yol sarsıntısı sandım umursamadım ama düz asfaltta da aynı tekleme gerçekleşince dikkat ettim ve gaza basmaya devam etmeme rağmen gaz kesip basıyormuş gibi bi tekleme olduğunu farkettim. Ancak devir saatinde bir oynama ya da hızda / çekişte herhangi bir azalma söz konusu değildi. İlk olarak aklıma mazot filtresi / kötü mazot / ve en kötü ihtimal olarak enjektör veya pompa geldi. Vites düşürüp devir yükselttim pislik varsa atar dedim ama birşey değişmedi. Bu arada rot balans, baskı balata, motor kulakları hepsi sağlam. Yarın ilk iş sanayiye gideceğim ama hazırlıksız ve fikirsiz gitmek istemiyorum. Daha ciddi bir problem olabilir mi yorumlayabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Olabilir fakat dpf iptalinden öncede vardı bu dalgalanma. Ayrıca dpf iptalini yazılımsal olarakda yaptık. Polen filtresini kendim değiştirmiştim. Gaz pedalı soketini çıkarmıştım. Acaba gaz pedalıyla alakalı bir durum olabilirmi ? Çünkü filtre değişimi öncesini hatırlamıyorum. O sıralar aracımı yeni almıştım. Ayrıca örneğin 4. Vites 2000 devirle normal seyrederken ayağımı gazdan yavaş çektiğimde aynı oranda devir düşmüyor. Tam çektiğimde yavaşlama oluyor. Birde bazen gaz verdiğimde sanki pedalda boşluklar varmış gibi gazı sonradan alıyor. Bu normalmidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba arkadaşlar ilker arkadaşımızın yaşadığı sorun bende de var. Uzun yolda kendisini hissettiriyor. Farkettiğim kadarıyla sıcak havalarda ve özellikle rampada. 1 ay önce antalyaya akşam gittim istanbuldan tekleme 0. Bayram öncesi sinop a gittim tekleme 0. Ancak her iki dönüşde gündüz vakti ve sıcaktı rampada aracı birşey tutup bırakıyor hissi veriyordu. Yorumlarda ki video da çıkan ses giderken çıkıyor varmı önerisi olan. 

2010 titanium tdci focus araç.

Cemal Y. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.