Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Okan ceppi

Üye
  • Toplam İleti

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

Okan ceppi Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kocaeli
  • Arabam:
    2010 Tdci Titanium X
  • Meslek:
    İşçi
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

Güncel Profil Ziyaretleri

743 profil görüntüleme

Okan ceppi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Sabit olan (kapı direğine bağlı) kanca kısmının civatalarını gevşetip biraz kaldırdım ve kapı kilidi rahatladı. Daha iyi açılıyor.
  2. Olabilir fakat dpf iptalinden öncede vardı bu dalgalanma. Ayrıca dpf iptalini yazılımsal olarakda yaptık. Polen filtresini kendim değiştirmiştim. Gaz pedalı soketini çıkarmıştım. Acaba gaz pedalıyla alakalı bir durum olabilirmi ? Çünkü filtre değişimi öncesini hatırlamıyorum. O sıralar aracımı yeni almıştım. Ayrıca örneğin 4. Vites 2000 devirle normal seyrederken ayağımı gazdan yavaş çektiğimde aynı oranda devir düşmüyor. Tam çektiğimde yavaşlama oluyor. Birde bazen gaz verdiğimde sanki pedalda boşluklar varmış gibi gazı sonradan alıyor. Bu normalmidir.
  3. Ramazan videodaki ses yok. Egr selenoid valfini değiştirmiştim. Dpf iptalinden sonra silkeleme veya tekleme bir daha gerçekleşmedi. Şu an tek sorunum, ışıklara yanaşırken boşa atıp frenle durduğum anda meydana gelen (bir anlık) rölanti düşmesi ve tekrar normale çıkması. Sıkıntı yaratmıyor fakat gözüm hep o anda rölantiye kayıyor. Frensiz duruşlarda rölanti oynaması meydana gelmiyor. Sadece boşa atıp frenle duruş anında oluşuyor. Bazen yapmadığı oluyor. Sizce boşta durmaya yakın yapılan fren rölantiyi nasıl etkileyebilir ?
  4. Arkadaşlar hava filtresini söktükten sonra maf sensörünün görünen kısmına kontak spreyini sıksam olurmu ? Yani maf sensörünü sökmeden sıksam olurmu ? Kontak spreyi turboya zarar verirmi ?
  5. Kaan Abi ! Dediğin gibi temizlik ve yağlama yapacağım. İnşallah düzelir. Sonuçları paylaşırım.
  6. Tamamda ses kapı menteşe tarafından değil kilit tarafında yapıyor. Dışarıdan kolu çektiğimde zorluk var.
  7. Cevap için sağol Alparslan. Peki motorun çalışması ile alakası varmıdır acaba ? Ben necvox multimedia cihazını söküp kendi jvc avx 900 model cihazımı taktım ve canbus denilen kutu iptal oldu. Elektronikçi canbus un sadece direksiyondan teyp kumandası için dedi.
  8. Özel serviste 40 liraya değiştirdim.
  9. Merhaba arkadaşlar. Focus 2 aracın sağ ön kapısı dışarıdan açılırken trak diye ses yaparak sert bir şekilde açılıyor. Kilit mekanizmasını değiştirmelimi yoksa yağlama veya ayarla halledilebilirmi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
  10. Arkadaşlar 2010 focus titanium x 1,6 tdci aracımda maf sensörü temizliği yapmak istiyorum. Fakat tamamiyle boruları sökmek gerekiyormu. Yoksa sadece sensör içinden ayrılabiliyormu ? Yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıdaki resimler benim araca ait ekipmanlar fakat internetten alınma resimlerdir.
  11. Benim dikkatimi çeken hep sıfırlı rakamların olması. Yani ışığın yandığında kalanın 80-120-130 gibi sıfırlı rakamların olması.
  12. Meerhaba arkadaşlar. Necvox marka multimedia cihaza bağlı canbus denilen kutu ne işe yarıyor ? Yardımcı olurmusunuz ?
  13. Yalnız kalan ışığının ortalamaya göre olduğuna eminmisin ? Ben 3 adet focus değiştirdim ve ortalamalar değişken olduğundada kalan mesafe uyarı ışığı hep bahsettiğim miktarlarda yandı. Şu an kullandığım arabada ortalama 5,8-6,8 değişken olmasına rağmen hep 120 de yanıyor.
  14. Anlaşıldı. Önceden 2008 benzinli collection ve 2008 dizel collection aracım vardı. Bu araçlar 80 km kalanda ışık yakıyordu. Şu anki 2010 titanium x 1.6 tdci aracım 120 km kalanda ışık yakıyor. Anlaşılan bu araçlar beyinden farklı işlevle piyasaya sunuldu. Bence böyle olması daha iyi. Daha fazla yakıtsız ilerlememek için yapılmış diye düşünüyorum.
  15. Uygun tüketimde tabiki farketmez. Amaç tüketimi kıyaslamak. Yinede bilginiz varsa (f2, f2.5, f3) aralarında depo kapasitelerinde farklılık varmıdır, paylaşırmısınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.