Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İlke Gürer

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

İlke Gürer Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Tekirdağ
  • Arabam:
    '05 Focus TDCİ Ghia
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

847 profil görüntüleme

İlke Gürer's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. hocam merhaba silkeleme sorununuzu çözebildiniz mi ? bende 2009 connect var aynı sorunu yaşıyor ve problemin nerde olduğunu kaç aydır hala bulamadık

  2. egr valf trmizlendi bugün pc de çıkan hataya göre. Bayağı bir tıkalıydı. Fakat ilk rampada yine silkeledi araba. Birşey arkadan tutup bırakıyor gibi halen. Bir de turbo basıncı düşük görünüyordu. O da dağıtıcının çıkıştan sonraki dirseğin oradaki ek yerinde hava kaçırıyor. Bir de dağıtıcı hortumunu değiştirip öyle denieyeceğim yarın. Yalnız orası mı burası mı derken nerdeyse bir motor fiyatına çıkarıcaz bu işi diye korkuyoum artık. Çünkü turbo da değilse krank sensörüne o da değilse, dpf filtesine, o da değilse başka birşeye derken çıkamayacağiz içinden...( Alt takımları şu an düşünmüyorum bile
  3. Dünkü macera son nokta oldu. Edremit Ford servise gittim, pc' de kızdırma bujileri çıktı hemen değiştirdiler düzelcek dediler. Yola çıktım. Kaz Dağları'na gelmeden araba yine aynı sorunu yapmaya başladı. Bu arada servisten çıktıktan sonra (/daha önce olmayan) sol amortisörün ya da helezon yayların orada felaket bir gıcırdama başladı. Nasıl oluyorsa orada birşey yapayım derken bozdular galiba!! Teklemeyle yola devam ettim Keşan'a gelmeden önce motordan seyir halindeyken değişik sesler gelmeye başladı. SAğa çektim stop ettim orayı burayı kurcaladım. KEşan' dan sonra o en sağ taraftaki arıza lambası (motor kontrol sistem arzıası) yandı. O şekilde bir 50 km daha gidip eve geldim ama kısacası sorun hala çözülmediği gibi amortisörleri de ekledik!!
  4. Sorun tam gaz devam etmekte. 10 gundur sehir ici tembel kullanimda sorun yoktu ya da ben hissetmiyordum. Dun IZmir'e giderken yine farkettim. Devir veya hiz farketmeden araba giderken sanki biri tutup birakiyormus gibi bir his uyandiriyor. Ozellikle rampada bir kasma yapiyor sonrasinda duz yol rampa demeden devam ediyor. Yine bilgisayar taktilar bu sefer kizdirma bujisi ve egr olarak 2 adet ariza verdi. Arastirmalarim beni turbo beslemede hava kacagi, egr borusunda bir sorun, krank poz okuyucu problemlerinden birine yonlendiriyor ama daha tam teshis koyamadi kimse. Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim...
  5. Torpido kapağının iç tarafında da yazıyor olabilir.
  6. motor takozlarındaki sorun araç seyir halindeyken kabine titreme verebilir.
  7. direksiyon hidrolik yağı olabilir mi acaba? Ya da biraz daha uzak ama ihtimalli bir sorun olarak şarj dinamosu arızalanmışsa smart board un aklını karıştırıyor ve böyle saçma sorunlar ortaya çıkartıyor. Benim de seyir halindeyken el freni lambam yanmıştı aniden. Sonra şarj dinamosuna patladı olay ve düzeldi
  8. ben pimi kırılan kapağı çıkarıp navigasyon cihazının ayağını sabitledim oraya. Ve bir nevi eski tip açık torpido gibi kullanıyorum orayı. Kapak fiyatı alıp da değiştirmeye değemeyecek kadar pahalı. Yanlış hatırlamıyorsam 200 tl üstünde bir rakam sadece kapak için.
  9. Ayvalık Sanayiye gittim dün akşam sorunu yaşadığım şekilde gittim ( tekleme olmadı bu sefer)arkadaşlar pc ye taktılar bir sorun görünmedi. Sadece aracın şarjı az görünüyordu onu da gittim elektrikçide ölçtürdüm onda da sorun yok. Yani şu anda eğer yakıt işiyse o pisliği atmışım demektir. Başka birşeyse Özcan Bey' in dediği gibi bir süre sonra tekrar yaşadığımda yine uğraşacağım demektir.
  10. Özcan Bey, bu tekleme ile arabayı kullanırsam içim içimi kemirir benim. Şu an bile sabah olsa da gitsem diye bekliyorum açıkçası.
  11. Bir de krank sensörü olabilir mi diyeceğim ama bu sensör arızalarında arıza uyarısı vermesi gerekmiyor mu arabanın? Ya da volant olsa ilk kalkış anında asıl titremeyi yapar herhalde?
  12. Site içinde uzun süre gezindikten sonra kendim konu başlığı açmaya karar verdim. Hemen başıma geleni anlatayım ve bana yardımcı olun lütfen. Bu akşam Tekirdağ'dan Ayvalık' a gelirken son 30 km kala 1500 - 2000 devir arasında bir tekleme oldu. Önce yol sarsıntısı sandım umursamadım ama düz asfaltta da aynı tekleme gerçekleşince dikkat ettim ve gaza basmaya devam etmeme rağmen gaz kesip basıyormuş gibi bi tekleme olduğunu farkettim. Ancak devir saatinde bir oynama ya da hızda / çekişte herhangi bir azalma söz konusu değildi. İlk olarak aklıma mazot filtresi / kötü mazot / ve en kötü ihtimal olarak enjektör veya pompa geldi. Vites düşürüp devir yükselttim pislik varsa atar dedim ama birşey değişmedi. Bu arada rot balans, baskı balata, motor kulakları hepsi sağlam. Yarın ilk iş sanayiye gideceğim ama hazırlıksız ve fikirsiz gitmek istemiyorum. Daha ciddi bir problem olabilir mi yorumlayabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.