Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206743 1 lt 250 TL fazla. Hemde 100 TL kadar. Dogrudur Caglar.Baska parcacılarda 180-200 lıra cıvarı oynuyordu ama hıc bırısının stoklarında yoktu.Bunu aldıgım yerde bulabıldım ısım acele oldugundan dırek soyledıgı fıyattan aldım.Fazla para verdigimin bende farkındayım.Gercı sımdı sen bu soledıgım rakamada fazla dıceksın. Bırde otokoc'ta 1 Lıtrenın yettigini soylediler. Aralık 22, 201312 yıl Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206765 O tank 3 litre civarında bir hacmi var. Tamamlamak için 1 lt olabilir ama bitmiş ise 1 lt koyunca, bitmesi uzun sürmeyecektir. Bitmiş ise 3 litre alıp, uzun vade de sıkıntısız kullanılabilir. Çok gıcık bir sistem zaten. İlk çıktı ilkel çıktı.Yenileri yani f3'lerde gelen dpf'ler daha sağlıklı ve uzun ömürlü. ''DPF 50000-60000 km de tıkanmaz'' diye kesin bir ifade kullanmadım, çok zordur yazdım Bende zor olmadığını dile getirdim.Hatta 20.000 kmde bile tıkanabildiğini söyledim Arıza ışığı yanmaması için 750-800 tl de yeni yazılım yükleme parası veriyorsun, sonrada muayeneden geçirecem diye uğraşıyorsunuz. Arıza ışığı daha çok ordaki sondaların iptali sonrası oluyor. Sensörler bilgi okuyamıyor ki bu bilgiler sıcaklık ve giriş-çıkış basınç bilgisi. Kimisi direk düz boru takıyor ve sensörleri iptali ediyor. O durumda dediğiniz gibi yazılım gerekiyor. Kimisi kare şeklinde kesip, içini boşaltıyor ve sensörlere dokunmuyor. O durumda gerekmiyor yazılım vs.. Yeni yazılım denilen şeyde 200 liraya yüklenebiliyor. Ama düz boru biraz maliyetli olabiliyor.Araca özel yapılıyor çünkü. Muayene sıkıntı değil. 2009 öncesindeki Focuslarda yoktu dpf mesela. Onlar şu anda sıkıntı yaşamıyor. Hatta basit bir örnek. Egr iptali+ katalizör iptali+ dpf iptali+stage 1 REMAP ile Tüv emisyon cihazından geçebiliyorsunuz. @Akın Yalçın, 2 yıllık aküsünü garantiden değişen çok gördüm duydum. Sanırım bölgenizdeki servis biraz sıkıntılı. bulabıldım ısım acele oldugundan Dediğin gibi acele olunca 100-200 e bakılmıyor. Sanayide zaten bilinen bir parça ve sistem değil Orasını bilmem de burda böyle. Çok az usta anlıyor dpf ve adm sıvısından. Peki bu partikul filtresi icin iyimi desek yeri olur kotumu desek bu kadar masrafli bisey bunun artilari nedir peki? Olmasın daha iyi. Herşeyi sıkıntı Dpf'in. Millet kurtulmaya çalışıyor dpf'ten. Aralık 22, 201312 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206776 Bende zor olmadığını dile getirdim.Hatta 20.000 kmde bile tıkanabildiğini söyledim Doğru her 100 tane focus tdci ın 80-90 ı 20000 km de dpf si tıkanıyor... Çok kolay.. Aralık 22, 201312 yıl Ramazan D. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206777 Doğru her 100 tane focus tdci ın 80-90 ı 20000 km de dpf si tıkanıyor... Çok kolay.. Çok kısa mesafeli ve hep düşük devir kullanınca %95 bile tıkanıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl Yazar comment_206788 @Akın Yalçın, 2 yıllık aküsünü garantiden değişen çok gördüm duydum. Sanırım bölgenizdeki servis biraz sıkıntılı. 40.bin km. de ve o dönemde 2 yaşında olan aracımla akü bittiği için yolda kaldım ,, 170 tl. lik 60-70 amper aküye yetkili servis 350tl fiyat istedi ayrıca servise 2 km. uzaklıkta olduğum için 50 tl. gelmek için istediler ,, bende yanımda ailem olduğu için ve arabayı orda bırakma durumum olmadığı için fiyatı da bilmeme rağmen , mecburen kabul edip yol yardımdan aküyü değiştirdim , ne yazık ki bu tarz servisler var ve insanların mağduriyetlerinden kendilerine rant sağlıyorlar ,, bizde ticaret yapıyoruz ama bu şekilde değil ,, sıfır aldığın araçla yanında ailenle akü bittiği için yolda kalıp rezil olduğuna mı yanarsın , yoksa gözünün içine baka baka fiyatı belli olan bi ürünü 2 katı fiyata satmalarına mı,, üstelik garantiye girme durumu varmış ,, yazık ,,, ve bunu yapan Mersin'de en fazla isim yapmış olan Ford yetkili servisi...evet Mersinde Ford servis açısından sıkıntılı bence,, tabi bilinçli kullanıcılar için ,, yoksa bilmeyen, anlamayan adam ne derlerse yaptırıyor zaten koyun misali... Bu arada bugün Focusumu dpf yüzünden baya bi sıkıştırdım , yaklaşık 60-70 km. yolu 3.ve 4. viteslerde 3500-4000rpm arası sıka sıka gittim , aracın motor arızası verme sıklığı düştü aslında ama sorun hala devam ediyor (arızayı uyarısını her çalıştırmada verirken artık 2-3 çalıştımada bir vermeye başladı) ,, yarın Mersindeki Ford yetkili servislerinin üçünde arayıp dpf sıvısı için fiyat alacağım ayrıca tarsustaki otokoçlada görüşeceğim, Peugeot ve citroen yetkili servislerinede soracağm ,, sıvı için makul olan fiyatı vermezlerse ,, sıvıyı kendim getirteceğimi ve sadece sıvıyı doldurmalarını talep edeceğim ,, bakalım Ford servisleri sıvı için yada sadece sıvıyı doldurmak için ne kadar fiyat verecekler...bu arada aracımı uzun zamandır bu kadar devirli kullanmadığımı farkettim ve ne kdar motor arızası verse bile uzun yolda yüksek vites ve devirlerdeki ataklığına tekrar aşık oldum bunu da söylemeden geçemedim... Aralık 22, 201312 yıl Akın Yalçın tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl Yazar comment_206948 Arkadaşlar sıkıntı çözüldü... sıvı takviyesi yapıldıktan sonra herşey normale döndü ,, motor arızası ikazıda yok artık ,, Hala işini düzgün yapan gerçekten dürüst çalışan servislerin olduğunu görmek güzel...Mersin Gedizler Ford Yetkili Servisi bence Mersinin en dürüst ford servislerinden,, bu konuyla ilgili hırs yapıp bütün piyasayı araştırdım ben artık focusumu Mersinde başka yetkili servise götürmem...Saygılar... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206952 Arkadaşlar sıkıntı çözüldü... sıvı takviyesi yapıldıktan sonra herşey normale döndü ,, motor arızası ikazıda yok artık ,, Hala işini düzgün yapan gerçekten dürüst çalışan servislerin olduğunu görmek güzel...Mersin Gedizler Ford Yetkili Servisi bence Mersinin en dürüst ford servislerinden,, bu konuyla ilgili hırs yapıp bütün piyasayı araştırdım ben artık focusumu Mersinde başka yetkili servise götürmem...Saygılar... Sorununun bittiğine sevindim. Kaça mal oldu bu işlem? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl Yazar comment_206955 Sorununun bittiğine sevindim. Kaça mal oldu bu işlem? Teşekkürler ,, 250 tl.ye yaptılar.. Aralık 23, 201312 yıl Akın Yalçın tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın