Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl Yazar comment_205955 yok öyle bir şey, yazdım yukarıda siz opet ten alın 1 lt kırmızı antifiriz ekleyin üzerine max çizgisine kadar, fazla gelen tahliyeden atılır zaten.. %50-50 karışımın espirisi -37, -40 derece koruma olduğu kadar, kaynama noktasıda 120 dereceye çıkmış oluyor.. yani eskiden araçlar çaydanlık gibi kaynarken şimdilerde 110 derecenin üzerinde su kaynatıyor.. eski aracım era da hararet göstergesi lambalı idi..motor suyu 60 derece olana kadar mavi yanardı, sönerdi. kırmızıyı hiç görmedim çünkü 125 derecede yanacağı yazıyordu kılavuzunda.. 5.5 yılda sadece 1 kez 1 parmak kadar eksiltti o da zonguldak-bartın yöresinde çok dolaştığımdan, amma çok aşırı eğimli yollarda tahliye borusundan attı, amma az da olsa buharlaşma yaşadı..çünkü 1. ve 2. viteslerde 40-60 derecelik rampalar tırmanıyorsunuz.. normal çalışma sıcaklığı olan 90-95 dereceyi eminim geçmiştir o sıralar.. Telaşa kapılmaya hiç gerek yok. Genelde sıvılar alt limitte koyulmuş oluyor. Bende de soğukta soğutma suyu Min düzeyinin biraz altında, genleşince ortaya geliyor. Mehmet Beyin söylediğini aynen yapın ama su çekmeden. Motor soğukken kapağı yavaşça basıncın kaçmasına izin verecek şekilde açın, Opet'den aldığınız Ford uyumlu antifrizden Max düzeyinin bir-iki Min-Max arasında gelecek şekilde ekleme yapın. Antifrizdeki etilen glikol toksiktir, pek temas etmemeye çalışın. Sonrada önce bir hafta, sonr bir ay, sonra üç ay sonra kontrol edin eksiltme yapıp yapmadığını. Yapıyorsa da servisle temasa geçersiniz. Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. X paketlerde var abi. X paketlerde var abi. Benim aracım tit+smart x paket değil. Fakat cam suyu seviyesi azaldığında kontağı ilk açışta hem sesli hem yazılı uyarı veriyor. Aralık 19, 201312 yıl Oğuz Gün tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl comment_205960 Ford showroomdan aracımı alırken ufak ön bilgi vermişlerdi yapılacak bakımlar aracın özelliklerinin kullanılması felan göstermişlerdi.2001 focus hb kaputu önden anahtarla açıldığından gıcık oluyordum o durumuna aracıda kurcaladığımda abimle kaput açacağını bulamadım araçta ve de kaputta direk ford yazan yeri kurcalamaya başlamıştım.Servis yetkilisi gülümsedikten sonra araç içinde bulamadınmı dedi yerini gösterdi ve bana sadece silecek suyu koy dedi.Eski focusumdan çok çekmiştim hava yapıp durduğundan kafasına göre hararet gösteriyordu.Aymı durum bu focuslar içinde geçerli mi üstten doldurunca hava yapma olasılığı vardı eskilerinde tamirci devir daim pompasıyla kovadan doldurmuştu suyunu düzelmişti sorunum ve de araç yeni olacağından 5000 km de nadirde olsa eksiltme yapabilir diye servise çağırdılar.Hazır gitmişken de motor yağı değiştirmeyi öneriyor musunuz? Pistonların blok içinde sürtünmesinden çapak oluyor dediler yağda motorun sıfır olmasından dolayı Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl comment_206069 Benim aracım tit+smart x paket değil. Fakat cam suyu seviyesi azaldığında kontağı ilk açışta hem sesli hem yazılı uyarı veriyor. değişmiş demekki 11-12 modellerde sadece X pakette var. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın