Yanıtlama zamanı: Mayıs 9, 201412 yıl comment_241934 Öncelikle herkese merhaba, Aynı olay (sorun mu bilmiyorum) benim 2013 c max tdci aracımda da mevcut. Şöyki; Aracı dip gazdayken 1 inci vitesten yine ayağınızı hiç gazdan çekmeden 2 inci vitese aldığınızda özellikle ön sağ tekerlekten (aktarma organlarından) bir vuruntu sesi geliyor. Bu ses normal kullanımlarda ortaya çıkmıyor. Burada şunu belirtmek istiyorum. Bu vuruntu sesi ya da olayı yukarıda belirtilen aşırı gaz verme sonucu lastiklerin kaygan zeminde zemini kavrayamaması ile meydana gelen sesten ve olaydan farklı bir şey. Ben o olayı da çok sık yaşadığım için biliyorum. O olayda özellikle rampa yukarı lastikler zemini kavrayamaz ve tutunamaz önden gelen genel bir sarsıntı hali mevcuttur. Bu olayda ise vuruntu daha içten (aks, şanzıman gibi) ve mekanik bir vuruntu sesi şeklinde gelmekte. İki olayı tecrübe etmiş biri olarak farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu olayın aracın sürüş güvenliğini sağlayan güvenlik ekipmanlarından (esp, tcs v.s.) kaynaklandığını düşünüyorum. Araç bu seri kullanıma belki de müdahale ediyor? Fakat bu müdahale sırasında gelen sesin ve vuruntunun şiddeti ve bıraktığı izlenim araçta başka bir zararın oluşabileceğini düşündürüyor. Sözüm ona devreye giren koruyucu bir sistem-önlem araca başka bir zarar veriyor olabilir mi? Bu olayı esp yi hatta hill holder i devre dışı bırakarak yeniden denemeyi düşünüyorum. Sağlıklı bilgi alış verişi için teşekkürler. Bu yaşadığınız muhtemelen elektronik sistemlerin devreye girmesi nedeniyle olan bir ses. Arabayı ilk aldığımda 1. viteste iyice hızlanıp 2. viteste hızlı bir kavramayla tam gaz yapınca benim araçta da böyle bir ses geldi. Açıkcası içim gitti ve ter boşandı birşey yaptım arabaya diye. Sonra biraz araştırdım herkes normal diyor. rahatladım. yukarıda bahsi geçen ıslak zeminde ve genelde ilk kalkışta gelen sesten farklı bir durum bu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 10, 201412 yıl comment_242025 Wheel hop denilen durum. Çekiş kontrol sistemininde bu durum neticesinde tekerleri kontrol altına alma çabasından ortaya çıkan ses. Youtube'da wheel hop diye arama yapın aslında ne olduğunu göreceksiniz. Dert etmeyin boşuna sorun aramayın, kendinizi yormayın. Örneğin: Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 12, 201412 yıl comment_242499 Bu durum bendede oluyor ama ikinci viteste ani kalkışlarda oluyor vuruntu gibi bir ses ben şimdiye kadar debriyajın kavramasından diye düşünüyordum Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20179 yıl comment_398923 Bende de cok yavaş bir kalakışta bildiğin metal sesi geliyor. servis tuhaf zaten bi sonuca bağlayamadılar .araba 30 binde aldıgımdan berii var bu sıkıntı. ben aks boşluğu die düşünüyorum. şanzıman takozu motor takozu kontrol edildi.sonuç negatif ama ses hala aynı.aracı çok sakin 1-2 metre hareket ettirmek istediğinde şakırtı halini alıyor. bu durumu yaşayan varmı acaba Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın