Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ilk Marşda Çalışmama Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar.Bazen aracımda kontağı ilk çevirmemde motor çalışmıyor.1-2 defa marş çeviriyor fakat çalışmıyor.kontağı kapatıp tekrar çalıştırdıgımda araç çalısıyor.Bu sizde de oluyor mu?normal bir durum mudur?

Yanıtlama zamanı:

Bu işlemi sabah yada soğukta deniyorsan unutma, buji kızdırma işlemini yapmadıysan yani ısıtıcıyı beklemeden çalıştırmaya kalkarsan sonuç bu olur.. Dizelde soğukta beklemeden ilk çalıştırma yapılmaz...

Yanıtlama zamanı:

Ben sabah ilk çalıştırmada önce starta basıyorum kızdırma işareti yanıyor. Sonra 5 saniye kadar bekleyip sönüyor. Sonra bir iki kez daha debriyaja basmadan starta basıyorum ve ardından çalıştırıyorum. Nasıl çalıştığı konusunda kaç kez marşın döndüğü konusunda bir fikrim yok. :) Çalışıyor yani, gıv diyesiye almaması benim için sorun değil, gıv gıv deyince alsa da olur yani. :) Asıl mesele çalışması.

Yanıtlama zamanı:

hava sıcakken de yapıyor ve tüm ışıklar sönmeden aracı çalıştırmıyorum

Yanıtlama zamanı:

Ben sabah ilk çalıştırmada önce starta basıyorum kızdırma işareti yanıyor. Sonra 5 saniye kadar bekleyip sönüyor. Sonra bir iki kez daha debriyaja basmadan starta basıyorum ve ardından çalıştırıyorum. Nasıl çalıştığı konusunda kaç kez marşın döndüğü konusunda bir fikrim yok. :) Çalışıyor yani, gıv diyesiye almaması benim için sorun değil, gıv gıv deyince alsa da olur yani. :) Asıl mesele çalışması.

Anlamsız bununla ilgili bir konuya az once yazdım.
Yanıtlama zamanı:

Anlamsız bununla ilgili bir konuya az once yazdım.

Anlamsız olabilir. Ama debriyaja basmadan starta basınca motor ısıtma diye bir yazı çıkıyor Ozan. Zaten ben doğru yaptığımı falan da iddia etmedim. Benimkisi bildiğin yaptım oldu işte. :D 

Yanıtlama zamanı:

Anlamsız olabilir. Ama debriyaja basmadan starta basınca motor ısıtma diye bir yazı çıkıyor Ozan. Zaten ben doğru yaptığımı falan da iddia etmedim. Benimkisi bildiğin yaptım oldu işte. :D

Debriyaja basıp düğmeye basincada o yazı çıkıyor gidiyor ondan sonra calisiyor zaten :)
Yanıtlama zamanı:

Debriyaja basıp düğmeye basincada o yazı çıkıyor gidiyor ondan sonra calisiyor zaten

Bende çıkmadı, bekliyor ve sonra çalışıyor, aslında her iki seçenekte de aynı işi yapıp öyle çalışıyor motor. İhtiyacı kadar ısıtıp marşa basıyor. Benimkisi boşuna hamallık oluyor bu durumda ama vicdanım rahat. :D :D :D :D  

Yanıtlama zamanı:

Bende çıkmadı, bekliyor ve sonra çalışıyor, aslında her iki seçenekte de aynı işi yapıp öyle çalışıyor motor. İhtiyacı kadar ısıtıp marşa basıyor. Benimkisi boşuna hamallık oluyor bu durumda ama vicdanım rahat. :D :D :D :D

Ümit bey servise kaç kez sordum sizin bu yaptığınız şekli. Aracı ilk aldığımda bende yapmam gerekiyor diye biliyordum, servise sordum direkt bas çalıştır power tuşuna dediler.

Yanıtlama zamanı:

Ümit bey servise kaç kez sordum sizin bu yaptığınız şekli. Aracı ilk aldığımda bende yapmam gerekiyor diye biliyordum, servise sordum direkt bas çalıştır power tuşuna dediler.

Eskiden bende direk basıyor ve çalıştırıyordum.  Bu sene (2 haftadır falan) önce kontağı açıyorum, yani debriyaja basmadan starta basıyorum, motor ısıtma yazısı gidince ekrandan bir kez daha tekrarlıyorum aynı şekilde ve sonra çalıştırıyorum. Gerek var mı? Kesinlikle yok, bin, starta bas, o zaten ihtiyacı olduğu kadar bekliyor. Yani gerek yok. Benimkisi boşuna uğraşmak, belki gereksiz yere akünün ömründen de çalıyorum ama böyle yapıyorum işte. Bu hatalı uygulamamda da ısrarcı davranacağımı sanmıyorum. İlk çalıştırmada direk debriyaj + start = mutlu hırıltı :D :D :D :D :D

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar.Bazen aracımda kontağı ilk çevirmemde motor çalışmıyor.1-2 defa marş çeviriyor fakat çalışmıyor.kontağı kapatıp tekrar çalıştırdıgımda araç çalısıyor.Bu sizde de oluyor mu?normal bir durum mudur?

Yakın bir zamanda herhangi bir araca akü takviyesi falan yaptınız mı?

Yanıtlama zamanı:

Yakın bir zamanda herhangi bir araca akü takviyesi falan yaptınız mı?

yok yapmadım...bu şikayetimi ben serviste bir ustaya sormuştum,kontagı ilk çevirip ışıkların sönmesini beklerken elini kontaktan çekmeden;ışıklar söndüğünde marşa bas demişti,elimi ayırdığımda kontak ileri geri oynama yapıyormuş ondan çalışmıyormuş:)

Yanıtlama zamanı:

yok yapmadım...bu şikayetimi ben serviste bir ustaya sormuştum,kontagı ilk çevirip ışıkların sönmesini beklerken elini kontaktan çekmeden;ışıklar söndüğünde marşa bas demişti,elimi ayırdığımda kontak ileri geri oynama yapıyormuş ondan çalışmıyormuş :)

Bence usta sallamış gibi. Akü' nüzü bir kontrol ettirin.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bence usta sallamış gibi. Akü' nüzü bir kontrol ettirin.

dün serviste aküyü kontrol ettirdim,akü nün seviyesi düşük çıkmış,aracın 2012 model oldugunu akünün yeni oldugunu söyledim.sürekli şehir içi kısa mesafede gidiyorsan akü boşalttığını dolduramaz,en az 70-80 km gidersen akü doluyor diyor.Bana randevu verdi akü 24 saat şarjda duracakmış..buna da şaşırdım doğrusu,bu aracı aldıktan sonra daha önce araçlarla ilgili hiç duymadığım şeyleri duyuyorum.biz yıllarca otomobil kullanmamısız sanırım yada bu araçlar otomobil değil:)

Özcan B. tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.