Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 201312 yıl comment_198147 1-2 aydır kafama takılan bir ses vardı. Bugün hem tan-oto hem de otokoç'a gidip servis yetkilisine dinlettim ve normal dediler. Ses; park ederken veya kasislerden çok yavaş geçerken nerdeyse durmak için frene basınca alt taraftan bir motorun hırıltısı gibi derinden geliyordu. Fren sistemin normal sesiymiş ama bence böyle bir ses 3-4 aylık 70bin tllik bir arabadan gelmemesi gerekiyor. Sizler de focus yada c-max araçlarınız da bu sesi hiç duydunuz mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl comment_198249 Mini uğultu gibi değil mi? Evet, normal. 70 bin tl ile gelmeme kriterini ben anlamıyorum maalesef özür dilerim. Aracınız mekanik olarak 48 bin tl olarak da alınabiliyor şimdi kriteri değişelim 48 bin'lik araç için ses normal mi Bunlara takılmamanız dileğiyle. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl comment_198257 Sesi duymadan normal demek zor, ama ben kullandığım hiçbir arabada anlatılmaya çalışılan tarzda bir ses duymadım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl comment_198258 Sesi duymadan normal demek zor, ama ben kullandığım hiçbir arabada anlatılmaya çalışılan tarzda bir ses duymadım. Abi müziği kapatıp cam'ı açın, yavaş seyir ederken mini fren yapın ama yumuşak Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl comment_198260 Abi müziği kapatıp cam'ı açın, yavaş seyir ederken mini fren yapın ama yumuşak Camı açıp kafamı uzatıp dinlersem balata sürtme sesini duyabilirim tabii, ama kim öyle bir şey yapar ki? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl comment_198262 Camı açıp kafamı uzatıp dinlersem balata sürtme sesini duyabilirim tabii, ama kim öyle bir şey yapar ki? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 15, 201312 yıl Yazar comment_198523 Cam açıp kafama uzatma filan yok. Surtme sesi de değil. Süper gelişti konu!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 201312 yıl comment_198584 Cam açıp kafama uzatma filan yok. Surtme sesi de değil. Süper gelişti konu!! Nasıl başka türlü gelişsin ki... Ses yazılı olarak ne kadar anlatılabilir ki? Ben yine yazıyorum, balataları sağlam kullandığım hiçbir arabada durmak üzereyken frenden gelen ses mes duymadım. Yani bence normal değil. Ama bahsedilen balata sürtme sesi ise onu da ancak yazdığım şekilde algılamak mümkün. Servis normal dediyse normal kabul edeceksiniz ben de kulaklarımın yaşlılığına vereceğim, ya da başka birilerine daha dinleteceksiniz, veya benzer bir araç bulup forumdaşlardan veya deneme sürüşü araçlarından onu kullanıp dinleyeceksiniz. Başka nasıl yardım olabilir bilemedim... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 201312 yıl Yazar comment_198805 Tabiki sesi tarif edemem yazılı olarak ama balata sürtme sesi değil onu biliyorum. Aracınızın düşü rölantide çalıştığını ve alt tarafta bir sac yada metal aksama titretiğini düşünün, aynı şekilde geliyor ses ama frene basınca rölanti düşmüyor takip ettim. Benim tahminin fren aksamındaki normal olmayan titreşimin aşağıda bir parçayı(koruma sacı gibi titreme yapabilecek parçalardan birini) titreterek bu sesin arabanın içine veriyor. Benim bu konuyu açarken yardım beklentim, böyle bir tecrübe daha önce oluştu mu? hatanın yerini daha önce tespit eden var mı? anlamındaydı. Belki de titreşim normal ama bu sesi oluşturan parça yamuldu yada yerinden çıktı. Çünkü dün, geri gelirken gaza fazla basmadığım için rölanti düşünce aynı ses geldi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201312 yıl Yazar comment_201489 Az önce servisten çıktım. Problemi çözdüler. Tan oto Akın beye teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201312 yıl comment_201503 Az önce servisten çıktım. Problemi çözdüler. Tan oto Akın beye teşekkür ederim. Gözünüz aydın! Eee, neymiş peki sorun? Bizde öğremsek... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201312 yıl Yazar comment_201507 Gözünüz aydın! Eee, neymiş peki sorun? Bizde öğremsek... Baş teknisyenim dediğine göre intercooleri tutan bağlantıda sıkıntı varmış ve fren sırasında titreyerek ses yapıyormuş. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201312 yıl comment_201508 Baş teknisyenim dediğine göre intercooleri tutan bağlantıda sıkıntı varmış ve fren sırasında titreyerek ses yapıyormuş. Intercooler ve frenleme arasındaki bağı çözebilene aşkolsun. Helal. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201312 yıl Yazar comment_201574 Intercooler ve frenleme arasındaki bağı çözebilene aşkolsun. Helal. Bence de, ve sesi dinlemesi ile olayı çözmesi arasında 15 dakika var. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın