Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yanlış Vitese Atmak


Kerim Kamanoğlu

Soru

Geçen gece gaza gelerek bir arkadaşla rolling yaptık nasıl olduysa aslında acemi sayılmam bu işlerde ama focus da daha önce denememiştim 3. vites 6000 devir civarı giderken 4. vites yerine sanırım 2. vitese attım  arabayı birden öne doğru yığılınca araba lastik falan kitlenmedi ama sanki motor ya da şanzıman takozu dibine vurduğunda bir ses gelir ya öyle bir ses geldi hemen debriyaja bastım ve yavaşladım herhangi bir arıza lambası ya da araçta bir anormallik sezmedim ama herhangi bir şey olmuş mudur diye çok moralim bozuldu sizce herhangi bir şey olmuş mudur ya da kontrol edilmesi gereken bir yer var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim eski aracımı yeni aldığım zamanda başıma gelmişti, 5. vites, 90 ile giderken, yokuş yukarı sollama yapmak istediğimde, 4 yerine 2'ye takmıştım, tekerlekler sanki geri geri dönüyor gibi hissettim, tuhaf bir şey oldu, zaten hepi topu 2 saniye sürmedi ve 4'e aldım, ben de ilk zamanlar bir şey oldu sandım, hatta arabayı satmayı düşündüm kesin bir şey çıkar bunda diye, bir şey olmadı, 4 sene bindim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Böyle durumlarda debriyaja yük biner ve kaçırma yapar. İyikide yapıyor yoksa krank bile keser araç. Takozlarda sorun olsaydı anlardınız şu andaki sesinden. Ben acemiliğimde Bmw 116 i manuel ile aniden 2. Vitesten 1. Vitese atıp drift yapmak isterken viraj içinde araç geriye geçti. Birden bire tekerlekler kitlendi zank diye durdu araba. Esas sesi ben duydum orda tak tuk diye. Ama işte debriyaj sisteminin bir görevide budur. Ani yük değişimlerini sönümlemek:)

Kormayın anormal bir ses yok ise yola devam ...

Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bişey olmamıştır diye düşünüyorum. Ben 2 ile giderken hızlanmak için 1e çektim 40-50 ile gidiyordum zaten. Ayağımı debriyajdan çekip gazladım 2 saniye. Ardından debriyaja bastım araba 2 ye geçmedi. debriyaj balatasını sıyırmıştım. 

3. vites 6k devirde kaçla gidiyor arabanız :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu durum inanıyorum ki zorlarsak her genç kız tarafından yaşandığı itiraf edilecek bir durumdur. Genellikle sorun olmaz, olduysa da bir iki ay içinde belli olur :)

Geçmiş olsun, rahat olun.

Cem bey bir iki ay içinde belli olur genç kız durumu şakası yaptınız değil mi?:)Gerçekten hala kendime çok kızıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.