Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Vites Değiştirirken Devir Yükseliyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar. Dün itibari ile bende focus ailesine katıldım.

2009 model Focus Seda Titanium aldım.

Bu söyleyeceklerimi sorun mu değil mi bilmiyorum daha önce focus hiç kullanmadım.

Araçta tüm viteslerde vites değiştirirken aracın devri yükseliyor.

Örneğin 2'nci viteste gidiyorsunuz. 3000 devirde vites değiştitirken devir 4000'e çıkıyor. 3'ncü vitese geçiş tamamlanında devir normale dönüyor. Bu konuda yardımlarınız bekliyorum. Eğer tatmin edici şekilde açıklayamadıysam video'sunu çekip burada da yayınlayabilirim.

İyi forumlar.

Solved by Burak Kunverdi

Yanıtlama zamanı:

öncelikle aramıza hoş geldin :)debriyaja basarken ayağını gazdan tamamen çektiğine emin misin faha önce hiç duymadım ve karşılaşmadım bu problemle.

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar. Dün itibari ile bende focus ailesine katıldım.

2009 model Focus Seda Titanium aldım.

Bu söyleyeceklerimi sorun mu değil mi bilmiyorum daha önce focus hiç kullanmadım.

Araçta tüm viteslerde vites değiştirirken aracın devri yükseliyor.

Örneğin 2'nci viteste gidiyorsunuz. 3000 devirde vites değiştitirken devir 4000'e çıkıyor. 3'ncü vitese geçiş tamamlanında devir normale dönüyor. Bu konuda yardımlarınız bekliyorum. Eğer tatmin edici şekilde açıklayamadıysam video'sunu çekip burada da yayınlayabilirim.

İyi forumlar.

Sayın Ünverdi, focuslarda debriyaja köküne kadar basmak gerekiyor. Bir de böyle deneyin bakalım ne olacak?

Yanıtlama zamanı:

Bu bir problem değil vites değişikliğinde konfor arttırıcı özelliktir. Süre geçen zamanda benzer devre düşer ve devam edersiniz silkelenmeden.

ÖNEMLİ: Lütfen size gelen özel mesaja göre üyeliğinizi tamamlayınız aksi halde üyelik dondurulur.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

öncelikle aramıza hoş geldin :)debriyaja basarken ayağını gazdan tamamen çektiğine emin misin faha önce hiç duymadım ve karşılaşmadım bu problemle.

Hoşbuldum. Hocam acemi sürücü değilim, elbette tam basıyorum :)

DÜşük devirde böyle bir şey olmuyor ama 3000 devir sonrasındaki vites geçişlerinde devir yükseliyor.

Yanıtlama zamanı:

3000 de değil agresif kullanırken hızlı vites değiştiriyorsunuz ayağınız dip gaz da oluyor ayağınızı gazdan çekiyorsunuz ama boğaz kelebeği hala açık kalıyor 1 sn civarı bu aralıkta arabanın vitesteyken çeviremediği devri boştayken anlık çevirip düşüyor bu normaldir 

video çekip atın :)

Yanıtlama zamanı:

o zaman mekanik bi sorun vardır ama fatih'in yazdığı da olabilir :)

edit: fatih aynı benim agresif kullanımımı anlattın valla  :kıhkıh:

ömer akman tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bakalım aracı bugün sanayi'ye gönderdim. Baştan aşağı motoru inceleyecekler. filtreler, yağlar, frenler, kayışlar. Allah ne verdiyse yapacaklar.  :)

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bakalım aracı bugün sanayi'ye gönderdim. Baştan aşağı motoru inceleyecekler. filtreler, yağlar, frenler, kayışlar. Allah ne verdiyse yapacaklar.  :)

Keşke sonuçtan bizi haberdar etseydiniz. Konu havada kaldı sanki.

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Herkesten özür dilerim. uzun süredir iş yoğunluğum sebebi ile ( yurtiçi-yurtdışı gezileri) forumdan uzak kaldım.

Aracın rutin bakımlarını yaptırdıktan sonra hiçbir sorun kalmadı.

Hatta onun üzerine 2nci bakım zamanı da geldi hala bir sorun yok. Usta sorunun debriyaj balatasında olduğunu söyledi. Zaten bakıma girdiğinde debriyaj balatası değişti. Sorunda çözüldü. :)

Yanıtlama zamanı:

Herkesten özür dilerim. uzun süredir iş yoğunluğum sebebi ile ( yurtiçi-yurtdışı gezileri) forumdan uzak kaldım.

Aracın rutin bakımlarını yaptırdıktan sonra hiçbir sorun kalmadı.

Hatta onun üzerine 2nci bakım zamanı da geldi hala bir sorun yok. Usta sorunun debriyaj balatasında olduğunu söyledi. Zaten bakıma girdiğinde debriyaj balatası değişti. Sorunda çözüldü. :)

2 farklı üyelikten yazdığınızın farkındasınız umarım ?Diğerini silelim mi

Yanıtlama zamanı:

Hocam o sorun bende de vardı..aracımı bi akrabam kullandı onda herhangi bir sıkıntı cıkmadı motoru hiç bağırtmadı vites değişimlerinde..meğer gaz pedalı yumuşak oldgundan ayağımı gazdan tamamen cekmediğim için bağırtıyormuşum araca alışmak biraz zor oldu :) 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.