Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Rampada Geri Geri Gelirken...


Kadircan Yılmaz

Soru

Merhabalar,iyi bayramlar:-) dün biraz rampada 5 kişi klima açık geri vitesine attım debriyajdan kaldırıp gaza bastığımda gazı arttırdığımda bir sıyırma,gibi sürtme gibi ses geldi arabadan,sonra klima kapalı tek ben varken geri geri yarım debriyaj yaparak mecbur kalkmak istedim hafiften tekrar geldi o ses nedir bu ses bilgisi olan var mı teşekkürler.

Adanada yaşıyorum 2 yıldır geri geri rampaya hiç çıkmayı denememiştim çünki rampa denk gelmiyor hiç o derece yanı zorlamamıştım hiç,birde geri geri yokuş kalkış destegi devreye girmiyor snrm:-)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Girc deyip bitti mi yoksa gicirrrrtt seklinde biraz surdu mu.

1-girc deyip bittiyse yokus kalkis desteginin frenleri serbest birakmasindan kaynnakli.

2- bazi durumlarda debriyajdan bu sekildr ses gelebiliyor. Debriyaj kacirma gibi dusun. Zorlamadiysan ve sik sik boyle durumlar yasatmiyorsan sorun olmayacaktir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ewt gaza basınca balata sesi gbi gaz verip debiryajdan kaldırırken 2~3 saniye sürdü.gazdan ayağmı çektim tekrar denedim olmadı.

Kesin neden yapıyor bilmiyorum.Bi süre bende de olmuştu.Genelde araç dolu ve dik rampada yapıyordu.Ama o ses anında herhangi bir çekiş kaybıda olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Buna benzer bir konudan bende rahatsızım.  Rampa da değil düz yolda arabayı park ederken iki arabanın arkasına geri geri girerken manevra yaptığım esnada arka lastiklerden gıcırtı gibi sanki bişey sürtüyormuş gibi bir ses geliyor bir iki saniye sonra geçiyor. Serviste denedik defalarca yapmadı ama evin önüne her park edişimizde yapıyor. Yokuş kalkış desteğinden olabilir diye düşünmüştüm ama evin önünde eğim yok denecek kadar az . Yokuş kalkış desteği kaç derece açıdan sonra aktif oluyor acaba ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Koku gelmedi,o sesi duyunca tereddüt edip çektim gazdan ayağımı,benim 17000 km de baskı balata setim garantiden değişti için aklıma kötü şeyler gelmiyor değil.

Araban kaç km de çok erken değil mi seti değiştirmek için

Ayağın debriyajın üstünde gidiyorsan baskına zarar verir balatada sorun yok gibi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.