Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155331 Eğer ödemediyseniz dikkat! Vergi borcu olan 5 milyon araç sahibi için harekete geçildi. Otomobil satışlarında yaşanan rekor, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV ) tahsilatına yansımadı. Yıl sonuna kadar toplam 7.4 milyar liralık MTV tahsilatı elde etmeyi planlayan Maliye, ilk taksit ödemesinin yüzde 33’lerde kalması üzerine, MTV borçlusu araç sahiplerini yakın takibe aldı. Star'da yer alan habere göre 2012 yılı sonu itibariyle 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunu ödemeyen mükellef sayısı, ocak ayı sonu taksidini ödemeyen mükelleflerle birlikte 5 milyona ulaştı. Maliye Bakanlığı , MTV hedeflerini tutturmak için geçen yıl olduğu gibi borçlu araç sahiplerini yakın takibe aldı. Bu ay kira geliri elde eden mükelleflere mektup gönderen Maliye, nisandan itibaren de MTV’sini ve trafik cezasını ödemeyen mükellefleri mektup ve SMS yoluyla uyaracak. Tüm uyarılara rağmen borcunu ödememekte direnen mükelleflere ise haciz işlemleri yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen projeye göre, internet aracılığı ile araçlara ipotek konulabilecek. Ayrıca, MTV borçları yüksek tutarlara ulaşan mükelleflerin hesaplarına e-haciz getirilmesi gündeme gelecek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155336 ilk taksit ödemesinin yüzde 33’lerde kalması üzerine Muhtemelen kredi kartı ile yapılan ödemeler sistemde görülmüyordur, yoksa bu kadar düşük tahsilat oranı da fazla... Mart 19, 201313 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl Yazar comment_155361 Muhtemelen kredi kartı ile yapılan ödemeler sistemde görülmüyordur, yoksa bu kadar düşük tahsilat oranı da fazla... Kredi kartı ile yapılan ödemeler anında sistemden düşüyor. Noterde borcu çıkan araçlara oracıkta ödeme yapıyorlar hemen görünüyor. Asıl sıkıntı bankalardan manuel yapılan ödemelerde oluyor. Banka int sitelerinden yapılan ödemelerde de sorun yok. Özellikle küçük bankalardan ve fatura ödeme merkezlerinden yapılan ödemelerde sıkıntılar fazla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155362 Valla ben işe gireli tüm vergileri www.gib.gov.tr den yapıyorum. Sorun yok galiba. Şimdiye kadar bir şey diyen olmadı. Tüm evrakları da bilgisayarımda muhafaza ediyorum. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın