Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Arka Cam Rezistansı Ve Ön Cam Silecekleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba yeni dikkatimi çeken iki durum var.

1. Aracıma ne zaman binsem bu arka cam rezistansı hep açık. daha önceki araçlarımda düğmeye basıp kendim çalıştırıyordum. mademki hep açık olacak bu neden konsola ısı için düğme koymuşlar bu düğme yalnızca aynaları ısıtmak için mi?

2. Ön cam silecekleri aracı tam kapatırken çalışırsa olduğu yerde kalıyor. çok kötü bir durum tekrardan kontağı açıp yerine gelmesini beklemek zorunda kalıyorum.

bu durumların düzeltilmesi yada kullanım şekli varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim. iyi forumlar dilerim....

Yanıtlama zamanı:

1. husus benim de dikkatimi çekti. sabahları arka cam ısıtmayı çalıştırmıyorum, bütün güç önlere gelsin diye. ancak buna rağmen yavaştan eritmeye başlıyor. ancak düğmeyi kullanınca sanki daha çabuk eritiyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1. Nereden anlıyorsun açık olduğunu?

2. Demek ki silecekleri kapatmadan kontağı kapatmayacağız, bir süre sonra alışırsın, ben bile öğrendim.

hiç bir düğmeye basmadığım halde aracı yıkattığımda, yağmurlu havada , buzlanma olduğu günlerde , kar olduğu günlerde arka camdaki rezistansların çalıştığını farkettim. silecekleri kapatmadan kontağı kapatmayacağız olayı çok saçma yağmur sensörü var araçta elimizi hiç değmeyelim diyoruz o kola ama bu şekilde sinir bozucu. diğer aracımda araca her bindiğimde bir defa aktif etmem gerekiyordu sensörü ona fena halde sinirleniyordum, bu aracı aldığımda oh be dedim uğraşmıcaz bunla bunda da bu olayı düşünememişler :S

Yanıtlama zamanı:
1. Aracıma ne zaman binsem bu arka cam rezistansı hep açık. daha önceki araçlarımda düğmeye basıp kendim çalıştırıyordum. mademki hep açık olacak bu neden konsola ısı için düğme koymuşlar bu düğme yalnızca aynaları ısıtmak için mi?

Ben anlayamadım. Sabah arabaya binip çalıştırınca rezistans düğmesinin ışığı açık mı oluyor?  

Arkadaşlar eğer hava 4 derece altında ise otomatik çalışır eğer yüksek derecede ise hava otomatik çalışmaz.

Bende böyle değil. Basmazsam ışığı yanmıyor.?  

hiç bir düğmeye basmadığım halde aracı yıkattığımda, yağmurlu havada , buzlanma olduğu günlerde , kar olduğu günlerde arka camdaki rezistansların çalıştığını farkettim. silecekleri kapatmadan kontağı kapatmayacağız olayı çok saçma yağmur sensörü var araçta elimizi hiç değmeyelim diyoruz o kola ama bu şekilde sinir bozucu. diğer aracımda araca her bindiğimde bir defa aktif etmem gerekiyordu sensörü ona fena halde sinirleniyordum, bu aracı aldığımda oh be dedim uğraşmıcaz bunla bunda da bu olayı düşünememişler :S

Silecek motoru elektrik alıyor sonuçta. Kontak kapalıyken elektrik alamayıp durması bana normal geliyor. Aksi halde mesela silecekler otomatik konumda ise yağmur altında durduğu yerde çalışırdı   :)

Yanıtlama zamanı:

Mekanik olarak dokunmuyoruz o yüzden olabilir. Çünkü bizim arabada böyle. Otomatik devreye giriyor bu sıcaklıkta. Kitapçıkda yazar.

Tabiki hepsi yazılım olayı belki hata vardır..

Yanıtlama zamanı:

bende ışık yanmadan çalışıyor. çalıştığını arka camlardan anlıyorum.

Yanıtlama zamanı:

bende ışık yanmadan çalışıyor. çalıştığını arka camlardan anlıyorum.

Böyleyse olabilir tabii. Dikkat edeyim bakalım. Sarı dış ısı uyarı ışığı yanınca ne oluyor arka camda. 

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar eğer hava 4 derece altında ise otomatik çalışır eğer yüksek derecede ise hava otomatik çalışmaz.

Doğru, aynen şöyle yazıyor: "Ortam srcaklığı 5°C değerinin, motor soğutma sıvısı sıcaklığı ise 65 °C değerinin altındaysa, ısıtmalı ön cam ve ısıtmalı arka cam otomatik olarak devreye girer. Otomatik olarak kapanırlar."

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

arka cam için çok güzel cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim böyle ise mükemmel bir özellikmiş :) ışık yanmadan çalışıyordu.

silecekler ise eski aracımda kontağı kapatınca kendisi turunu tamamlayıp yerine geliyordu bu araç düğmeye basıp motoru durdurduğum anda nerdeyse orda kalıyor çirkin bi görüntü...

Yanıtlama zamanı:

lecekler ise eski aracımda kontağı kapatınca kendisi turunu tamamlayıp yerine geliyordu

Bunu mühendis ağzı ile yazamayacağım, ama eskilerde sistem bir kontrol devresi üzerinde ortak kumanda ediliyordu ve bu ünite elektriği buna göre kontrol edebiliyordu.

Yenile bildiğim kadarı ile birbirinden bağımsız doğrudan beslemeli, kontak kapandığı anda elektrik kesilince öyle kalıyorlar.

Yağmur yağarken kontağı kapatmadan ya aşağı inmesini bekleyeceğiz ya da sileceği kapatacağız, bildiğim başka yolu yok. 

Yanıtlama zamanı:

ön cam buğu gidermeyi (max. seviye) açtığınızda da otomatik devreye giriyor. 
Yanıtlama zamanı:

bugün 5 derece altında arabayı çalıştırdığımda arka cam rezistansı otomatik çalıştı ama düğmesi yanmadı...

Yanıtlama zamanı:
Bunu mühendis ağzı ile yazamayacağım, ama eskilerde sistem bir kontrol devresi üzerinde ortak kumanda ediliyordu ve bu ünite elektriği buna göre kontrol edebiliyordu.

Yenile bildiğim kadarı ile birbirinden bağımsız doğrudan beslemeli, kontak kapandığı anda elektrik kesilince öyle kalıyorlar.

Yağmur yağarken kontağı kapatmadan ya aşağı inmesini bekleyeceğiz ya da sileceği kapatacağız, bildiğim başka yolu yok. 

kontağı kapattıktan 2 sn içinde silecek kolunu aşağı çekip çekili tutunca öyle olmuyor ama ;) silecekler en aşağı inmek yerine en yukarı çıkıyor.

yusuf terzi tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.