Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201213 yıl Yazar comment_136560 İlgilenen forumdaşlarıma çok teşekkür ederim.Bugün cila yapan ustayı aradım.Sen tampona herhangi bir rütuş yaptın mı dedim.O da hatırlamıyorum aynı arabadan bikaç tane geldi dedi.Eğer görürsem böyle bi taş eziği felan rütuşluyorum ama bu arabaya bişey yaptım mı yapmadım mı hatırlamıyorum dedi.Sonra baş teknisyeni çağırdım ki zaten samimi bir arkadaşım.ben iyice kıllandım dedim.şu aracın boyasını bi ölçelim dedim..Aracın boyasını ölçtürdüm plastik aksamlarda dahil en fazla 150 çıktı.Genellikle 130-140 civarı.Bu değerin normal olduğunu söyledi.Herhalde öyledir.Sıkıntılarımı anlattım.Aracı aldığımda motorunun pis oldugunu içinde siyah bir leke oldugunu servisin kauçuk paspas vermediğini,kaputun üzerinde sarı lekeler oldugunu felan.servistekileri çenemle yordum.Ordan bi kauçuk paspas seti kaptım ayrıca daha 4000 kmde olan aracımın hava filtresini bedavaya değiştirttim.Baş teknisyene yazılım güncellemelerini sordum.Geniş bi zamanda gidip güncellemeleri yaptırtacam ve aracın altına üstüne detaylıca baktıracam.Ben daha söylemeden kronik aks keçesi yag kaçırma olayına da bakarız dedi.Müsait bi zamanda gidip baya bi kontrolden geçirtecem aracı.Yazılım güncellemesi sonrasında enjektör tanıtımı felan yapılacak dendi.Her neyse.Bugün serviste olanlar bunlar.Boyada sıkıntı yok.Rütuşuda yine iyi niyetli olarak ustanın yaptığını düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201213 yıl comment_136561 İlgilenen forumdaşlarıma çok teşekkür ederim.Bugün cila yapan ustayı aradım.Sen tampona herhangi bir rütuş yaptın mı dedim.O da hatırlamıyorum aynı arabadan bikaç tane geldi dedi.Eğer görürsem böyle bi taş eziği felan rütuşluyorum ama bu arabaya bişey yaptım mı yapmadım mı hatırlamıyorum dedi.Sonra baş teknisyeni çağırdım ki zaten samimi bir arkadaşım.ben iyice kıllandım dedim.şu aracın boyasını bi ölçelim dedim..Aracın boyasını ölçtürdüm plastik aksamlarda dahil en fazla 150 çıktı.Genellikle 130-140 civarı.Bu değerin normal olduğunu söyledi.Herhalde öyledir.Sıkıntılarımı anlattım.Aracı aldığımda motorunun pis oldugunu içinde siyah bir leke oldugunu servisin kauçuk paspas vermediğini,kaputun üzerinde sarı lekeler oldugunu felan.servistekileri çenemle yordum.Ordan bi kauçuk paspas seti kaptım ayrıca daha 4000 kmde olan aracımın hava filtresini bedavaya değiştirttim.Baş teknisyene yazılım güncellemelerini sordum.Geniş bi zamanda gidip güncellemeleri yaptırtacam ve aracın altına üstüne detaylıca baktıracam.Ben daha söylemeden kronik aks keçesi yag kaçırma olayına da bakarız dedi.Müsait bi zamanda gidip baya bi kontrolden geçirtecem aracı.Yazılım güncellemesi sonrasında enjektör tanıtımı felan yapılacak dendi.Her neyse.Bugün serviste olanlar bunlar.Boyada sıkıntı yok.Rütuşuda yine iyi niyetli olarak ustanın yaptığını düşünüyorum. plastik aksamda boya kalınlığını nasıl ölçtünüz? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201213 yıl Yazar comment_136562 plastik aksamda boya kalınlığını nasıl ölçtünüz? O boya ölçen zımbırtıyı plastik aksamlara dayayınca onda da gösterdi.Plastik aksam dediysek torpido felan değil tampon vs Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201213 yıl comment_136564 O boya ölçen zımbırtıyı plastik aksamlara dayayınca onda da gösterdi.Plastik aksam dediysek torpido felan değil tampon vs göstermemesi lazım, o cihazlar metale kadar kalınlığı ölçüyor zaten. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 30, 201213 yıl comment_136567 tampona o cihazı tutuyorsa asıl o zaman kıllanmak gerek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl Yazar comment_136623 göstermemesi lazım, o cihazlar metale kadar kalınlığı ölçüyor zaten. Ne iş anlamadım arkadaş.Gözümün önünde tuttu tampona alet gösterdi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl Yazar comment_136624 tampona o cihazı tutuyorsa asıl o zaman kıllanmak gerek. Neden? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl comment_136627 Ufuk o ölçer normalde sadece metal kısımda çalışması gereken plastık aksamda sesli uyarı veren bir cihaz..Tabii ben uzmanı değilim ama kendi araçlarımı alırken böyleydi...Belki sen farketmemiş olabilirsin yada senin araçta kullanılan cihaz farklıdır...Neyse artık can sıkacak bir durum kalmadığı gibi istediğinide almış sayılırsın geçmiş olsun... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl Yazar comment_136673 Sonuçta biz de Fordçu olduk(Bunu dışarıda söylesem ıslak sopayla dalarlar adama:D)Bu arabadan sonra yine gider ya sıfır focus alırız ya da parayı bulursak mondeoya bakarız.O nedenle servisten çıkarken yarın bugün buraya arabayı satmaya geldiğimde orasında burasında rütuş var demeyin dedim.Zaten arabayı ilk alırken içine bindim ve ona 3 şans verdim.3 kere benim canımı sıkacak arıza verme hakkı var.Garanti kapsamında da olsa saatlerimi servis kapılarında geçirmek istemem.3 .arızasında gidip bırakır farklı modele ya da markaya yönelirim.Sonuçta araçları zaruretten ya da zevk yapmak için alıyoruz.O bizim için fedakarlık yapacağına biz yapacaksak bi anlamı kalmıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl comment_136711 O zaman ömür boyu marka marka gezme durumunuz %60'dan fazla bilginiz olsun da Yada direkt uzak doğu modellerine bakın oran %30 lara düşebilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 201213 yıl Yazar comment_137047 O zaman ömür boyu marka marka gezme durumunuz %60'dan fazla bilginiz olsun da Yada direkt uzak doğu modellerine bakın oran %30 lara düşebilir. bi aksilik olmazsa araca 3. yıl bilemedin 4 yıl binerim.baktım sıkıntı çıkarmaya başladı o zaman gider verir yenisini almaya çalışırız. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın