Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bakımdan 4000Km Sonra Yağı Değiş Uyarısı ???

Featured Replies

Solved by Ümit Vaysaloğlu

Yanıtlama zamanı:

Bugün başıma geldi. Ağustos sonu bakıma girmiştim. Bugün her kontak açışımda "motor yağı değişimi gerekli" uyarısı çıktı. Bu başlığı okumuş olmama rağmen konuyu unutmuşum. Şimdi foruma girdim, çıkan yazıyı aynen forumda aradım bir şey  çıkmadı. Fakat ben ilk olamam muhakkak forumda başına gelen olmuştur dedim ve Google'da "focusclubtr motor yağı değişimi gerekli" diye arayınca bu konu çıktı :)  Yarın sabah bahsedilen şekilde rest atayım artık. Yalnız servisin bakim sonrası aracı teslim ederken durumu bildirip teslim etmesi Hatta nasıl resetlenecegini öğretmedi daha şık olurdu. VW olsaydı bu durum standardize edilirdi eminim.  

• 1 ay sonra...
  • Yanıt 83
  • Görüntüleme 93,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Bu gün benim de başıma geldi,  Aracım 37000 km ye geldi.  30,000 bakımını Çorum Evlüce otomotiv de yaptırmıştım. Bu gün uyarı geldi. Acayip sinirlendim yalnız. Çünkü en yakın servis 120-130

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Aklınızda bulunsun 10.000 km'de bir motor yağı değiştirmenin motor sağlığına bir etkisi olmaz, olsa olsa gittiğiniz servisin finans durumuna olumlu bir katkısı olur, sizin de bütçenize zarar verir. 

• Tam heyecanla ben cevaplayacaktım ki Ümit açık ve anlaşılır biçimde yanıtlamış...:)):: Bende servis yönlendirmesi ile tatildeyken reset atmıştım.....

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Herkese iyi akşamlar. Biraz önce aracı kullanırken resimdeki uyarıyı aldım. Aracın bakımını 15000 de başer oto da yaptırdım 2-3 ay önce. Buradaki yorumlara göre araç 20000 bine yaklaştığı için otomatik verdiğini düşünüyorum. Aslında sevise götürmek istiyorum ama işin kötü tarafı yarın pazar servisler kapalı ve hafta içi işe gitmek için mecburen eşim kullanıyor aracı. Araç otomatik titanium, şimdi frene basmadan start tuşuna basıp yani motoru çalıştırmadan mı fren ve gaz pedalını diplemem gerekli resetleyebilmem için

IMG_2686.JPG

Yanıtlama zamanı:
17 dakika önce, Aşkın K. yazdı:

Herkese iyi akşamlar. Biraz önce aracı kullanırken resimdeki uyarıyı aldım. Aracın bakımını 15000 de başer oto da yaptırdım 2-3 ay önce. Buradaki yorumlara göre araç 20000 bine yaklaştığı için otomatik verdiğini düşünüyorum. Aslında sevise götürmek istiyorum ama işin kötü tarafı yarın pazar servisler kapalı ve hafta içi işe gitmek için mecburen eşim kullanıyor aracı. Araç otomatik titanium, şimdi frene basmadan start tuşuna basıp yani motoru çalıştırmadan mı fren ve gaz pedalını diplemem gerekli resetleyebilmem için

İlk sayfada en iyi cevap ile işaretlenmiş mesajdaki adımları yapmanız yeterli.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

İlk sayfada en iyi cevap ile işaretlenmiş mesajdaki adımları yapmanız yeterli.

Şuan yanımda pc yok o yüzde cepten inceliyorum ama benim sormak istediğim araç anahtarlı olmadığı için frene basmadan butona basıp motoru çalıştırmadan bu işlemleri yapacağım değilmi ?

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Aşkın K. yazdı:

Şuan yanımda pc yok o yüzde cepten inceliyorum ama benim sormak istediğim araç anahtarlı olmadığı için frene basmadan butona basıp motoru çalıştırmadan bu işlemleri yapacağım değilmi ?

1- Kontağı aç (Debriyaja basmadan)  1 Konumunda iken

2- fren ve gaz pedallarına basılı tut

3- ekranda oil reset gibi bir yazı çıkınca sol taraftaki ok tuşuna bas. 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Özer Aksu yazdı:

1- Kontağı aç (Debriyaja basmadan)  1 Konumunda iken

2- fren ve gaz pedallarına basılı tut

3- ekranda oil reset gibi bir yazı çıkınca sol taraftaki ok tuşuna bas. 

İlk mesajda da belirtmeye çalıştım ama gözden kaçıyor galiba. Araç otomatik ve anahtarsız, bu nedenle frene basmadan çalış butonuna bastıktan sonra 2. Adıma geçeceğim galiba. Şuan misafirlikte olduğum için 1 saate deneyeceğim. Yine de herkese teşekkür ederim.

Yanıtlama zamanı:
İlk mesajda da belirtmeye çalıştım ama gözden kaçıyor galiba. Araç otomatik ve anahtarsız, bu nedenle frene basmadan çalış butonuna bastıktan sonra 2. Adıma geçeceğim galiba. Şuan misafirlikte olduğum için 1 saate deneyeceğim. Yine de herkese teşekkür ederim.

Bir önceki sayfada titanium için örnek de var hocam zaten. Sizde zaten debriyaj olmadığı için basmıyorsunuz no prob.
Yanıtlama zamanı:

O mesajı okudum ancak aracı start stoplu mu emin olmadım ayrıca orada debriyaj fren basılıyken kontak konumu değişimi demiş, benim araçta frene basılıyken start konumuna bastığım anda araç çalışır, o yüzden hiç bir pedala basmadan start butonuna basıp sonrasında pedelları dipleyerek deneyeceğim.. tamam uyarı silindi :)

Aşkın K. tarafından düzenlendi

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba,

2014 1.6 TDCI Trend X sahibiyim. Şu an araç 40080 km' de olup 2016 Mart ayında 28000 km'de iken bakımı yapıldı. 45000 bakımı veya 3.yıl bakımı için mart ayında servise götürmeyi planlıyordum aracımı fakat bugün motor yağı değişimi uyarısı verdi.Ne yapmamı öneririrsiniz? Bu şekilde 2 ay daha binsem problem olur mu ya da servise götürüp bakımını yaptırayım mı şimdiden?

Yanıtlama zamanı:
14 dakika önce, Emin D. yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

2014 1.6 TDCI Trend X sahibiyim. Şu an araç 40080 km' de olup 2016 Mart ayında 28000 km'de iken bakımı yapıldı. 45000 bakımı veya 3.yıl bakımı için mart ayında servise götürmeyi planlıyordum aracımı fakat bugün motor yağı değişimi uyarısı verdi.Ne yapmamı öneririrsiniz? Bu şekilde 2 ay daha binsem problem olur mu ya da servise götürüp bakımını yaptırayım mı şimdiden?

Merhaba, bu konunun ilk sayfasına bakarak o yazısıyı silebilirsiniz. Bakımlarınızı ford otosan'ın verdiği değerleri takip ederek gitmeniz yeterlidir.

Yanıtlama zamanı:

Merhaba, bu konunun ilk sayfasına bakarak o yazısıyı silebilirsiniz. Bakımlarınızı ford otosan'ın verdiği değerleri takip ederek gitmeniz yeterlidir.

Silme olayını okumuştum zaten.Beni tedirgin eden aracımda bir problem olur mu düşüncesi.Bakımı öne alayım mı bu yüzden demek istedim.

Cevabınız için teşekkür ederim

Yanıtlama zamanı:
7 dakika önce, Emin D. yazdı:

Silme olayını okumuştum zaten.Beni tedirgin eden aracımda bir problem olur mu düşüncesi.Bakımı öne alayım mı bu yüzden demek istedim.

Cevabınız için teşekkür ederim

Bu uyarı Avrupa bakım aralıkları için programlanmış bu sebeple uyarı geliyor. Focus, yağ vb malzeme durumunu takip edemiyor. Önemli değil özetle.

Yanıtlama zamanı:

Bu uyarı Avrupa bakım aralıkları için programlanmış bu sebeple uyarı geliyor. Focus, yağ vb malzeme durumunu takip edemiyor. Önemli değil özetle.

Sağolun. Önerinizle siliyorum uyarıyı

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaslar aracimda her çalıştırmada motor yagi degisim zamani uyarisi cikiyor fakat yagi henuz yeni. 1 yil once serviste yagini degistirmislerdi galiba bir yil sonrasina ayarlamislar uyariyi.

Bu uyariyi servise gitmeden silebilme ihtimali var mi. Yoksa servise gitsem herhangi bisey talep etmeden silerler mi??

Yanıtlama zamanı:
7 dakika önce, Yasin Ş. yazdı:

Arkadaslar aracimda her çalıştırmada motor yagi degisim zamani uyarisi cikiyor fakat yagi henuz yeni. 1 yil once serviste yagini degistirmislerdi galiba bir yil sonrasina ayarlamislar uyariyi.

Bu uyariyi servise gitmeden silebilme ihtimali var mi. Yoksa servise gitsem herhangi bisey talep etmeden silerler mi??

İlk sayfayı kontrol ediniz :yeah:

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.