Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Motoru Hakkında Bilgi


Canberk Yener

Soru

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. Bu ara yeni bir araç almayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Doğrusu Focus III ve İ30 arasında kalmıştım fakat testden sonra gönlüm focus da kaldı. Geldim eve araştırmaya başladım varmı sorunu şusu busu. İstediğim model Focus 4 kapı Style 1.6i 125 PS PowerShift. Fakat bu motorun düz vitesinde yokuş yukarı durumlarda bayılma hatta yokuşu çıkamama durumları gördüm forumu araştırdığımda forumda da rastladım. Fakat araçlar hep düz vites. Benim düşündüğüm PowerShift şanzımanda yokuş yukarı kalkamama, stop etme gibi bir durum olurmu. Böyle bir soru soruyorum çünkü daha önce otomatik şanzımanlı aracım olmadı. (uzattıysam veya konuyu yanlış yerde açtıysam özürdilerim gereken düzenleme ve uyarıyı yaparsanız da sevinirim)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

PowerShift şanzımanda yokuş yukarı kalkamama, stop etme gibi bir durum olurmu

aynı araç bende var.. böyle bir durum yaşamadım, yaşayanı görmedim, duymadım.. en dik yokuşlarda bile zorlanmadan kalkıyor, kesinlikle stop etme gibi bir durum olmuyor, olacak gibi bile olmuyor çok rahat ve kararlı şekilde kalkıyor.

yokuşta bayılma olayına gelirsek, uygun devir ve viteste girilmezse, ayrıca yeterli gazlanma sağlanmazsa bir miktar bayılma oluyor. ben de ilk kez otomatik kullanıyorum, alışma sürecinde oluyor bu tip şeyler. alıştıktan sonra yaşanmıyor. aracı tanımış oluyorsunuz. kaldı ki bayılma olsa bile, manuel vites tuşlarından anlık vites düşürüp, bayılmayı ortadan kaldırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

1.6 benzinli PS araç aldım aralık 2013 üretimli. Geçici ruhsata baktım motor gücü: 92 yazıyor. Bir yanlışlık yok mu ?

 

Sayın öğretmenim motor gücü yazmıyor orada motorun ürettiği kw yani elektrik gücü yazıyor, bunu ps'e yani sizin tabiriniz ile motor gücüne çevirirsek 125 ps olur. Hata yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yani elektrik gücü yazıyor

Bu da doğru değil, elektrik ne alaka...

Mekanikte bir nesnenin sabit hızda bir newton kuvvete karşı bir saniyede bir metre katetmesi halinde yapılan iş bir watt eder. International System of Units'e göre güç Watt ile tanımlanır. Adını da İskoç makine mühendisi James Watt'dan alır .

253b81ef3be8bdf8ec61f59525f54b96.png 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

sayın M.öztürk

olayı anlayacağınız  en basit şekilde   anlatıyorum ..

her  1 kw    1.36  beygir  demek

92 kw  x 1.36 = 125.12    yani bu araç  125.12 beygirdir..

bütün ruhsatlarda  motor gücü bölümünde  KW  yazar..  örnek veriyorum: ruhsatta  10 kw  yazıyor... bizde  hemen  hesap makinamızı çıkartıp   10 kw yi  1.36 ile çarpıyoruz..  sonuç 13.6  beygir..

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.