Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 201213 yıl comment_114425 modlu nedir ya.Bu arada sana bir sorum olucaktı sen motor sporları ile ilgileniyorsun sanırım o yüzden bileceğini tahmin ediyorum. Cem abiyede sordum ama daha okumamış msj ımı heralde. Aşırı sıcak havalarda araba kalkışta 0-100 değerinden 1 yada 1.5 saniyelik kayıp yaşarmı yani işin özeti sıcak havalarda araçlarda performans kaybı olurmu? çok su içip kilo aldıysan, neden olmasın Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 201213 yıl Yazar comment_114426 çok su içip kilo aldıysan, neden olmasın Bu arada kilo dedin bak hatırlattın 94 ü geçmişim ben yine hanım duymasın :) Arkamda bişeyler yazıyor bende karşısındayım harbi kaşınıyom ben haa Ağustos 24, 201213 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114429 Jettada chip felan yoktur hiç bi şirket böyle bişey yapmaz aracına. Riske atmaz yani çünkü bi çıkarları yok.Ucuz bi uygulamada değil 600 TL den başlıyor. Adama arabada chip var dese nolcak 10 kuruşa kiraladığı aracı 15 kuruşa mı kiralacayacak? Bence size piskolojik olarak öyle gelmiştir. Bu patinaj içinse 3. viteste 1.6 dizel arabayı ne kadar chiplerseniz chipleyin ne marka olursa olsn asfaltta normal bi şekilde giderlken yüklendiginizde kesinlikle patinaj çekmez anca mucurlu yolda 2 den 3 e atarken gaza çok yüklenirseniz hafiften yarım tur pati çekebilir Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114434 modlu nedir ya.Bu arada sana bir sorum olucaktı sen motor sporları ile ilgileniyorsun sanırım o yüzden bileceğini tahmin ediyorum. Cem abiyede sordum ama daha okumamış msj ımı heralde. Aşırı sıcak havalarda araba kalkışta 0-100 değerinden 1 yada 1.5 saniyelik kayıp yaşarmı yani işin özeti sıcak havalarda araçlarda performans kaybı olurmu? Olur.sicak havada oksijen molekulleri daha serbest halde bulunur.iyi yanma icin bol ve yogunlugu arttirilmis oksijene ihtiyac var burada da turbo araclar devreye giriyor zaten.ama tclı da olsa cektiği hava sicaksa verim düşer.intercoolerin sogutmasi da ambient den etkilenir. Ağustos 25, 201213 yıl Tonay Mete tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114451 Jettada chip felan yoktur hiç bi şirket böyle bişey yapmaz aracına. Riske atmaz yani çünkü bi çıkarları yok.Ucuz bi uygulamada değil 600 TL den başlıyor. Adama arabada chip var dese nolcak 10 kuruşa kiraladığı aracı 15 kuruşa mı kiralacayacak? Bence size piskolojik olarak öyle gelmiştir. Bu patinaj içinse 3. viteste 1.6 dizel arabayı ne kadar chiplerseniz chipleyin ne marka olursa olsn asfaltta normal bi şekilde giderlken yüklendiginizde kesinlikle patinaj çekmez anca mucurlu yolda 2 den 3 e atarken gaza çok yüklenirseniz hafiften yarım tur pati çekebilir Sen hic 1.6 dizel 330 nm torklu 205/16 inch lastikli 1 arabada gaza asildin mi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114452 Sen hic 1.6 dizel 330 nm torklu 205/16 inch lastikli 1 arabada gaza asildin mi Her türlü pati çeker Biz 109'luğu 136 yaptık 3. vites'te her türlü pati çekebiliyordu..Araç da TCS yok Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114462 Olur. Sicak havada oksijen yogunlugu azalir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114463 109 luk tdci ile 2.viteste yuksek debir cevirip 3 e atip gaza yuklenince pati cekiyordu arac. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl comment_114470 Sen hic 1.6 dizel 330 nm torklu 205/16 inch lastikli 1 arabada gaza asildin mi 270 nm torku biliyoruz yani ama hiç bi 1.6 dizel asfaltta düz giderken 3. vitesde bir anda gaza yüklendiğinizde patinaj çekmez. Mucurlu topraklı yolda çeker ona bişey demiyorum 2 den 3 e attığınız zamanda çeker ama zannetmiyorum düz giderken sabit devirde birden basınca 3. viteste asfaltta patinaj çekeceğini +500 tork değil ki çeksin adım gibi eminim çekmiceğinden her iddasına da girerim Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 201213 yıl Yazar comment_114492 Olur.sicak havada oksijen molekulleri daha serbest halde bulunur.iyi yanma icin bol ve yogunlugu arttirilmis oksijene ihtiyac var burada da turbo araclar devreye giriyor zaten.ama tclı da olsa cektiği hava sicaksa verim düşer.intercoolerin sogutmasi da ambient den etkilenir. Tüm cevap veren arkadaşlara ve abilerime teşekkür ederim birşey daha öğrenmiş oldum. Sabah serinliğinde oldukça müsait bir yolda üstünkörü denemeyle 7. denememde 0-100 testinde 11.4 saniye değerini gördüm ve merakımıda giderdim. Ağustos 25, 201213 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 201213 yıl comment_114550 ben uzun zaman önce 11 sn yeyi görmüştüm. Ferhat bey aracınız kaç?km de bilmiyorum ama hava filtresi ve bakım sonrası tekrar deneyin isterseniz. Eminim fark edecektir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201213 yıl comment_116581 Motor açılma hımmm.. 20 yıl önce böyleydi evet Valla Polo 1.2 TDI Bluemotion var ilk 5 bin km fazla asılmadık 5-10 bin aralığında eşek ölüsü gibi araç gitmiyordu resmen, 150'den 160 a çıkması için derviş sabrı istiyordu ... 14 aylık ve şu an 45 bine geldi 180-185 e kadar nazlanmadan gayet güzel çıkabiliyor... ara hızlanmalarında ilk 10 bindekine göre çok bariz fark var... artık motor açılmadan mıdır rodajdan mıdır bilmiyorum ama psikolojik olmadığından eminim... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201312 yıl comment_201466 Az önce izmire ziyaret amacıyla gelen kuzenimin oto kiralamadan kiralayıp kullandığı dizel jettanın sırf meraktan direksiyonuna geçtim.Sonuç olarak az da olsa aracın hızlanması bana bizim araçlardan seri gibi geldi.Öyle olmadığını biliyorum fakat aklımda kalmadı değil niçin öyle hissetiğimin. Sanırım araç chipliydi diye düşenmek istiyorum aksi halde benim aracımdamı sorun var diye düşünmeye başlıycam. Yada bizim araçların yalıtımı çok mu iyi ki hissetirmiyor seriliğini sizce?? şaşırmaya lüzum yok ... birincisi F3 ile kıyaslanamaz...(1.6 ecobost hariç ) vw jetta manuel dizel aracımız var... taraf tutmuyorum... bakınız bende focus 3 sahibiyim... aracın yol tutuşu muazzam... c segmentindeki her araç ile iddia edilebilir derecede hemde... motor olarak 1.6 dizel motorun vermiş olduğu performans 2.0 benzinli araçların performansıyla ayırt edilemez...(140 beygirlik laguna ile kalkışta çok zorluyordu ) (şimdi senin laguna iyi değilmiş diyen olacak onada bi cevabım var...... otobanda 250 km/h net görülmüştür kalkışlarda lagunayı bilen bilir...) (99 model laguna 56 bin km de boyasız hatasız olarak 21 bin tl ye satılmıştır) açıklama sebebi aracın çok temiz ve sağlıklı olmasıdır... motor sesi ve yalıtımlar konusunda hiç bişey söyleyemicem çünkü araçta 3 tane bass 6 tane kayık var... içine binen teybi açmadan aracı çalıştırmıyor hiç deneyemedim jetta 2012 model... passat var kayınbiraderde... 1.6 dizel DSG..... diyebilirim ki 1.6 dizelin gücü dsg ile zaman ve tork güç kaybına uğramadan dahada bir çıldırmış gibi ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 201312 yıl comment_201469 Sen hic 1.6 dizel 330 nm torklu 205/16 inch lastikli 1 arabada gaza asildin mi Aradan baya bir zaman geçmiş yine de yazayım dedim. 3. viteste asfaltta patinaj çekme mevzusunu şu an ki arabam 195 R15 torkuda 370 nm civarlarında belkide daha fazladır düz asfallta giderken 2. viteste tam alltan basıp tam dolduğu devirlerde patinaj çekiyor. Ama bunu 3. viteste yapması imkansız. 500nm lazım 3. viteste onu becerebilmesi için aktarımda problem yok krankta gördüğümüz torkla tekerlek arasındaki kayıp minimum seviyede. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın