Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Avm Kapalı Otoparkında Kaza Yaparsak ?


Yigit Celik

Önerilen Mesajlar

alın size komik bir durum. aracınızı feribot'a yüklediniz,salladım istanbul - yalova geçişi yapıyorsunuz ... feribot'ta yangın çıktı, gemi acilen ahırkapı açığına çekildi,sizi ve ailenizi indirdiler,deniz itfaiyesi anında geldi ve yangını hızla söndürdü ... feribot akşam geç saatlerde sirkeci rıhtımına geldi ve siz tutanak karşılığı ıslak ama hasarsız aracınızı teslim aldınız. aracınız yangın söndürme çalışması sırasında fazlası ile su yemiş olduğu için çalışmadığından bulduğunuz bir çekici ile aracı yetkili servis'e gönderdiniz.

bir sonraki gün sizi servisten aradılar ve kötü haberi verdiler. arabanız görünüşte hasar almamış olsa da "yalan" olmuştu ... nasıl yaaa??? diyerek gidip durumu kendi gözünüz ile görmek istediniz,gösterdiler. yangın sırasında deniz itfaiyesinin denizden çekerek kullandığı su arabanızın neredeyse tüm elektrik tesisatını mahvetmişti... bu da yetmezmiş gibi arabanızın boyası solmuş,rengi beyaz/gri'ye dönmüştü. servis size bu durumu "deniz tuzu" olarak açıkladığında arabamı kurtarın dediniz, size "öyle bir şey olmaz" dediler, tuz her yerdeydi (salamura olmuştu resmen) boya temizlense ve tüm tesisat elden geçse dahi araçtaki korozyon asla bitmeyecek,aracın onarımı ederini aşacaktı.

soru: ne yapardınız? (siz sormadan cevap vereyim ... evet kasko'nuz var)

cevap: kendimi olayın cereyan ettiği ahırkapı açıklarından denize atardım :-)

Feribot firmasından yangın ile ilgili tutanak alırdım ve yine itfaiyeden söz konusu yangının deniz suyu kullanılarak söndürüldüğüne dair bir belge alırdım, aracım ile o feribota bindiğimi gösteren biletim ile sigorta şirketine müracaat ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cevap: kendimi olayın cereyan ettiği ahırkapı açıklarından denize atardım :-)

Feribot firmasından yangın ile ilgili tutanak alırdım ve yine itfaiyeden söz konusu yangının deniz suyu kullanılarak söndürüldüğüne dair bir belge alırdım, aracım ile o feribota bindiğimi gösteren biletim ile sigorta şirketine müracaat ederim.

... :) vallahi atmakta haklı olurdunuz. çünkü sigorta şirketiniz size para ödemezdi. Kasko sigortaları aracınız bir başka nakil aracı tarafınca çekilirken/taşınırken oluşan hasarları kapsamıyor. bu durum için ya ayrıca -nakliye- sigortası yaptıracaksınız ya da size nakliye hizmeti veren şirketin zararınızı tazmin etmesini isteyeceksiniz.

size sunduğum gemi yangını / deniz suyu kullanımı ve bu kombinasyondan doğan hasar bir senaryo değildir (keşke olsaydı) Borusan Oto'nun İzmir bayisine naklettiği 5 adet BMW (cillop gibi) aracın başına gelen şeydi. borusan yaşadığı hasarı denizcilik işletmelerinden aldımı,aldı ise ne kadarını aldı bilmiyorum ama baştan sona tatsız bir durumdu ve aynen yaşandı :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani...bundan sonra feribot a aracımızla bindiğimizde diken diken olup yolculuğun biran önce bitmesini bekleyeceğiz.... :)

bildiğim kadarı ile ödediğiniz bilet parasının bir bölümü sigorta bedeli için ... bu da demek ki risk gerçekleşirse yani feribot'ta bir durum olursa o gemiye sigorta satan şirket ile muhatap olunacak,size kasko satan şirket ile değil.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında normal şartlarda risk gerçekleştiğinde, kusur karşı tarftaysa kasko devreye girip kusurlu taraftan hasar bedelini alıyordu...Şu durumda yine kasko nun olması bu aşamada hasarın tanzimi konusunda çok yardımcı olacak gibi gözüküyor....

Bekir B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yok abi. istersen şöyle bir örnek vereyim. Aksaray yer altı otoparkını su basmıştı (geçmiş zaman) arabalar tavanlarına kadar su içinde kalmıştı, itfaiye motopomplar ile suyu çekip atana kadar bir zaman öyle kaldılar. sonra ortaya çıktı ki "doğal afet-sel" teminatı almamış kişiler para alamayacak. meğer "ucuz" sigorta satan bazı acenta ve şirketler poliçeye o teminatı dahil etmemiş. sigortanın kendilerini koruduğunu sanan araç sahipleri resmen yandı tabi.

sonuçta sigorta poliçesi ekinde size verilen "kloz" kadar değerli, onu dikkatle okuyup satın aldığınız poliçenin neyi kapsayıp kapsamadığını, varsa istisnai durumları ve muafiyetleri iyice anlamak gerekiyor ... yoksa .. yoksa ne olacağı malum :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tabii..tabi...çok haklısınız.. şimdiye kadar poliçede terör,sel, deprem vb. dikkat ediyordum...Demek ki bu feribot olayınıda poliçe alış aşamasında sorgulamak gerekiyor...Ayrıca bu konuyu gündeme getirdiğiniz ve bir eksiğimizi görmemize yardımcı olduğunuz için teşekkürler....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yoo. VW de çok sağlam tanıdıklarım var (Doğuş'un kendisinde) ama uyduruk bir araba almak için ne onları ararım ne de sözünü ederim. Herhangibir bayiiye girip biraz bıdı bıdı yaptınmı onlarda indirim yapıyorlar. Eskisi gibi değil kısacası. He nasıl bir arabada indirim alamazsın onu yazayım, otomatik dizel full golf ya da jetta gibi araçlarda indirim falan alamazsın. Alsanda ciddi bir meblağ olmaz. Ama çok kolay satılmayacak araçlarda her zaman sağlam indirim alabilirsin. Geçtiğimiz ay 1400 lira indirimle 1.2 tdi polo satıyorlardı mesela. Zaten aletin kendisi çok para olmadığı için 1400 lira ciddi bir rakam.. Keza golf tsi da da fena indirim almazsın ama 1.6 lt benzinli 102 de rakam daha düşük olur. Otomatikse onda da indirim oranı yükselebilir. Kısacası arabasına bağlı. Ama bu fordta da böyle zaten. Gidip HB dizel titanium focus bakıyorsan indirim düşük olur ama benzinli otomatik SW focus alıyorsan ve bayiinin elinde 1-2 aydır duran bir arabaysa falan (ki illaki öyledir) vurabilirsin beline beline..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

karakol yaralanmalı kazalar dışında polis/ekip yollamaz. yani "kan çıkmazsa para yok" mantığı var, yok ben illa polis'e rapor tutturacağım deniyorsa o zaman gerekiyorsa mahalleden ve akrabalardan destek alarak diğer şöförü iyice dövmek gerekiyor. (darp ihbarı olduğunda polis geliyor) ... garaj krikosuna gelince ... zemin'in yumuşak olduğu durumlar haricinde (çünkü o zaman krikonun tekerlekleri batıyor) 2 adet 2 tonluk ile (dar alan önemli değil) her yerden araba çıkarırsınız ... en fazla arabayı 5 yerine 10 kişi iter (daha neşeli olur,araba iterken sağlam geyik çevriliyor) olur biter.

bilmeyenler için ...

arabali-garaj-krikosu_dosyalar-image005.jpg

Yanlış bilgi!!!!!!!

Öncelikle karakolda görev yapmış birisi olarak AVM lerde oluşan kazalar:

- Çift taraflı maddi hasarlı ve ya yaralamalı ve ya her ikisi

- Tek taraflı maddi hasarlı ve ya yaralamalı ve ya her ikisi

şeklinde olacağından anlaşıp anlaşmamak önemli değil Polise tutanak tutturmak isteyen herkes istisnasız tutturabilir. En azından bu Ankara da böyle.Trafiğe kapalı olduğundan sadece "kaza" olarak niteleneceğinden karakol polisi illaki gelmek mecburiyetindedir. polis yaralamalı olmadan gelmez, gelemez diye bir şeyle karşılaşmadım ben. İkincisi baktınız aracın hareket etmesi sıkıntı oluşturacak ayrıca kaskonuz yok AVM güvenlik müdürüne gidin sorun çıkartacaklarını sanmıyorum. Aracınızı güvenle AVM dışına çıkartacaklarından emin olabilirsiniz. Gerisi size kalmış.

S.Velid Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.