Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 201313 yıl Yazar comment_145272 Sorun çözüldü demiştim ama malesef sorunum çözülmedi.Ekim Ayına kadar ara ara MOTOR SİSTEM ARIZASI yazdı.İlk kavramada araba hızı azalttı , stop edip çalıştırınca düzeldi.Net alemindeki her benzer konuyu araştırdım.Şunlardan kaynaklanabileceğini söylüyorlar EGR Valfi MAF sensörü Boğaz kelebeği. Ekimden Ocak Ayına kadar hiç bu sorun olmadı.Yani havalar soğuyunca olmuyor ısınınca oluyor.Bu yazdığım parçalardan hangisi sıcaklıkla ilgili acaba? -Not:Diyeceksiniz ki Kardeşim git servise çözsünler.Yalnız bu sorunu olanların çoğu servise gitmiş ortalama 1000 TL para harcamış ve gidenlerin çoğunun sorunu çözülmemiş.) Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 201313 yıl comment_145274 aynı sorun benim f2 de vardı gaz kelebegi degişecek kesin çözüm. araba ara sıra tekleme yapar cruze kontrol bazen çalışır bazen çalışmaz aaraba gaz yemez Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 201313 yıl Yazar comment_145301 Teşekkürler Mustafa.Sorunu servis mi anladı?Göstergeler inip çıkıyor muydu? Ocak 17, 201313 yıl Sinan Çınar tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 201313 yıl Yazar comment_145442 Forumda ve net te araştırmadığım yer kalmadı.Bir arkadaş aynen şöyle yazmış: Arabam 2006 benzinli focus ghia. Yolda giderken kilometre ve devir saati aşağa düşüp tekrar çıkıyor. Sırasıyla "yakıtta su var", "motor ağrızası", hız sınırlaması" uyarıları çıkıyor. Bende kışın yapmıyor yazın başlıyor. 1,5 senedir böyle. Servis ve gittiğim bir eletrkiçi usta göstergeyi değiştirmeyi söylüyor. Yaklaşık 2000 TL gibib bir fiyat. Daha önce gaz ekelebeği garantiden değişti. Alternatör de 2-3 ay önce ağrızalanmıştı. Sanayide tamir ettirdim. Bu sorunun kaynağını net olarak bilen bir ustaya veya kişiye rastlamadım.Fikirlerinizi bekliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 201313 yıl Yazar comment_161539 Arkadaşlar bugün iyice soğudum focusumdan.Gösterge de değişti role de.Hala arıza devam ediyor.Aracın gauge testinde aşağıdaki arızaları aldım. E197 E200 E510 D900 iyi geceler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 201412 yıl comment_255031 Arkadaslar ayni ariza bendede var okuduguma gore kimse denememis gostergeler dustugunde gostergeler uzerindek. Konsola vurunca gostergeler normal halini aliyor hava sicakken yapiyor sogukken yapmiyor cildiracam sizdede vurunca duzeliyormu Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 201412 yıl comment_255740 Benim arabada lpg yok ama motor arızası veriyor bendede bugünlerde hep opetten alırım 1 kere mecbur kaldım benzin biticekti shell den aldım gaz kelebeği kesiklik yapıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 2, 201411 yıl comment_261223 Forumda ve net te araştırmadığım yer kalmadı.Bir arkadaş aynen şöyle yazmış: Arabam 2006 benzinli focus ghia. Yolda giderken kilometre ve devir saati aşağa düşüp tekrar çıkıyor. Sırasıyla "yakıtta su var", "motor ağrızası", hız sınırlaması" uyarıları çıkıyor. Bende kışın yapmıyor yazın başlıyor. 1,5 senedir böyle. Servis ve gittiğim bir eletrkiçi usta göstergeyi değiştirmeyi söylüyor. Yaklaşık 2000 TL gibib bir fiyat. Daha önce gaz ekelebeği garantiden değişti. Alternatör de 2-3 ay önce ağrızalanmıştı. Sanayide tamir ettirdim. Bu sorunun kaynağını net olarak bilen bir ustaya veya kişiye rastlamadım.Fikirlerinizi bekliyorum. öncelikle merhaba, bahsettiğiniz tüm arızalar benim aracımda da oldu bir kaç usta farklı çözümler önerdi ancak elektronik işi yapanlar yani gösterge arızası işiyle yapan biryer ben daha anlatmadan sorunu çözdü göstergelerin arkasındaki lehimler zamanla eskiyor ve veri iletimi yapamadığından oluyormuş lehimler 20 dk da değişti ve sorun kökten çözüldü. burada önemli olan insaflı ve tanıdık bir yer olması ilk başta 200 tl dendi ancak tanıdık birisi konuşunca 50 liraya halloldu sizin sorunuzda muhtemelen aynı yerden kaynaklıdır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 201411 yıl comment_275894 kesinlike gösterge arkasındaki lehim çatlakları.eli yatkın olanlar gösterge panelini komple söküp ibrelerin arkasındaki büyük soketin(32 pinli) lehimlerini kontrol etsinler.benim aracın 10 tane lehimde sorun vardı.düzeltildi.şu anda sorun kalmadı.eskişehir deki arkadaşlara yardımcı olabilirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 201411 yıl comment_276369 Boğaz kelebeğine benziyor,bende olmuştu buna benzer bir arıza temizlettim düzeldi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201411 yıl comment_277766 arakadaşlar 2006 focus ghia aracımda bir anda sırasıyla motor sistem arızası, hızlanma azaltıldı, benzinde su var arızaları verdi. stop edip çalıştırınca gidiyordu arıza.ama ara ara veriyordu tekrardan. benzinde de lpg de de aynı sorun oluyordu. bir iki ustaya götürdüm anlayamadılar. sonra nette araştırdım. bu sayfadaki yazıları okudum. sorunun göstergelerden ya da beyinden olabileceği kanaatine ulaştım. sonra ankarada beyinci.com diye bir adres buldum. nihayet gittim. usta baktı, abi dedi bu göstergelerden. fiyat olarak 350 lira istedi neyse pazarlık falan 270 kadar düştü. pazarlık yaparak daha da düşürülebilir bence.(işin hakkı değildi bence ama bu sorundan kurtulmak için benim pek gözüme gelmedi.) usta 1 saatte yaptı arızayı. sonuç olarak sorun düzeldi. bu stresi bildiğim için buraya yazma ihtiyacı duydum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201411 yıl comment_277821 350-270 tl çok para.elinden gelen arkadaşlar bu işi kendileri en fazla 1 saat zaman harcayarak yapabilirler.gösterge tamamen parçalanıp soketin arka kısmındaki lehimler yeniden yapılacak.bu iş için havya+lehim+tecrübe hepsi bu kadar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 201511 yıl comment_285813 Selamlar, ben de bu sıkıntının aynısını yaşıyorum. Yakıtta su var, otomatik şanzuman arızası, motor arızası, hızlanma azaltıldı uyarıları veriyor. Göstergeler aşağıya iniyor ve bütün uyarı ışıkları yanıyor. Böyle olduğu zaman Direksiyonun üst tarafında göğüse hafifçe vurduğumda düzeliyor. Ama aracın gidişinde bir değişiklik olmuyor. Burada yazdıklarınıza göre ben de göstergenin lehimlerinde ya da kablolarında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Adana'da Ergün otoyu aradım, yakıt pompasında su vardır diyor. Sürekli olmuyor dedim, o zaman deponuzda su vardır diyor. Daha önce böyle bir olayla karşılaştınız mı diye sorduğumda, hayır dedi. Yani anlayacağınız bilmeyen bir servise götürdüğümde sorunu bulana kadar arabada değiştirmedik parça bırakmayacaklar Adana'da bildiğiniz iyi bir usta var mıdır bu sıkıntıyı çözebilecek? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 201610 yıl comment_356805 On 6 Aralık 2014 at 11:42, Sezgin M. said: kesinlike gösterge arkasındaki lehim çatlakları.eli yatkın olanlar gösterge panelini komple söküp ibrelerin arkasındaki büyük soketin(32 pinli) lehimlerini kontrol etsinler.benim aracın 10 tane lehimde sorun vardı.düzeltildi.şu anda sorun kalmadı.eskişehir deki arkadaşlara yardımcı olabilirim. Sezgin bey aynı sorun benim 2006 benzin ghia mda da var eskişehirdeki arkadaşlara yardımcı olabilirim demişsiniz nereye hangi ustaya yaptırdığınızı öğrenebilir miyim acil lütfen aracımdan soğumak üzereyim ilginiz için şimdiden teşekkürler. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın