Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Sezgin M.

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Sezgin M. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kayseri
  • Arabam:
    2006 C-Max Ghia Tdci CVT
  • Meslek:
    diğer
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

605 profil görüntüleme

Sezgin M.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Sezgin bey benim arabamdada aynı sorun var.Motor arızası hızlanma azaltıldı yazıyor. Aracım Ford Focus ,2 trend x  ekran lehimleme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Eskisehirde oturuyorum.tel:0530 8494569

  2. dostum ben malzemeyi kendim söküp lehimlerini yaptım. orada iyi bir elektronikçi bulabilirsen bu işlerden anlayan onlarda yapabilir bunu yok yaptıramıyorum dersen sen bilirsin istersen kargoyla gönder ben lehimlerini yapayım.tercih senin
  3. tavan sökülmesi gerekiyor . kapak sunroof un içindeki mekanizma ile beraber. sökümü çok basit zaten en fazla yarım saatinizi alır. geçmiş olsun
  4. aracım da özellikle sağ arka davlumbaz üzerinde su birikintileri ve terleme gördüm. sol tarafında biraz daha azdı. sunroof su tahliye kanallarına bolca su dökünce arka sağ kapının üzerinde fitille birleşim yerinden su geldiğini görünce tavan döşemesini tutan arkada 2 adet klips + kapı üstlerindeki yolcu tutamakları + emniyet kemerinin üstündeki beyaz plastik kaplamalar + ön kapı direkleri kaplaması + ön tavan lambası dikkatlı bir şekilde söküldü. sunroof un (resimlerdede görüldüğü üzere) sağ arka tarafında su tahliye deliğinin önünde bir adet şeker veya sakız kağıdına benzer bir kağıt sıkıştığı tespit edildi. kağıt sökülüp sunroof bakımı da yapıldı. sunroof hareket ettiren çelik tel komple gress yağı ile yağlandı. işlemler ters bir şekilde yapılarak araç toplandı. su sorunu kalmadı. 1- 2- 3- 4- 5- 6-
  5. toptan temizlik ürünleri satan yerlerden 1 lt gliserin alın.(arap sabunu içerisindeki malzemedir).sonra 1lt gliserin + 3 lt su :bunları 5 lt' lik bidonda iyi çalkalayın.daha sonra boş camsil kutusuna doldurun ve ihtiyacınız kadar lastikleri püskürtün, süngerle yaydırın.hepsi bu... uzün zamandır kullanıyorum.çatlamayla karşılaşmadım.1lt gliserin:8-10 tl arası.
  6. 350-270 tl çok para.elinden gelen arkadaşlar bu işi kendileri en fazla 1 saat zaman harcayarak yapabilirler.gösterge tamamen parçalanıp soketin arka kısmındaki lehimler yeniden yapılacak.bu iş için havya+lehim+tecrübe hepsi bu kadar.
  7. debriyaj swtichine benziyor.araçta hız sabitleyici var ise manuel viteslerde hız sabitleyicinin devreden çıkarak devrin düşmesini sağlar.
  8. kesinlike gösterge arkasındaki lehim çatlakları.eli yatkın olanlar gösterge panelini komple söküp ibrelerin arkasındaki büyük soketin(32 pinli) lehimlerini kontrol etsinler.benim aracın 10 tane lehimde sorun vardı.düzeltildi.şu anda sorun kalmadı.eskişehir deki arkadaşlara yardımcı olabilirim.
  9. buna benzer ama daha fazla arızalar verdi benim araç yaklaşık 1 ay önce.kontağı açar açmaz tüm elektronik sistemlerin arızası çıkıyor ekranda.hidroik direksiyon,elektronik park freni,hız sabitleyici,otomatik vites arızası,yakıtta su var. özel bir servise gittim. göstergeyi söküp lehimlerine baktılar.bir şey bulamadılar.servise gittim.gösterge arızalı 2.600 tl dediler.en son kendi imkânlarımızla göstergeyi söküp soketin arka kısmındaki lehimleri tazeledik.yaklaşık 10 tane lehim çatlağı vardı.1 aydan beri herhangi bir arıza yapmadı.sorunu bu şekilde çözdüm.eskişehir de olup ta bu sorunları yaşayan arkadaşları yardımcı olabilirim.
  10. buna benzer ama daha fazla arızalar verdi benim araç yaklaşık 1 ay önce.kontağı açar açmaz tüm elektronik sistemlerin arızası çıkıyor ekranda.hidroik direksiyon,elektronik park freni,hız sabitleyici,otomatik vites arızası,yakıtta su var. özel bir servise gittim. göstergeyi söküp lehimlerine baktılar.bir şey bulamadılar.servise gittim.gösterge arızalı 2.600 tl dediler.en son kendi imkânlarımızla göstergeyi söküp soketin arka kısmındaki lehimleri tazeledik.yaklaşık 10 tane lehim çatlağı vardı.1 aydan beri herhangi bir arıza yapmadı.sorunu bu şekilde çözdüm.eskişehir de olup ta bu sorunları yaşayan arkadaşları yardımcı olabilirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.