Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

• 0

Lastik basınç sistemi arizasi yazıyor ekranda

Ümit çetin

Question

Merhaba benim arabam 2011 model sıkıntı benim arabamın lastiklerinde sensör yok ama lastik basınç sistemi çok iyi çalışıyordu simdi arızalandı yapa bilicek tamirci bulamiyorum bu araba da sensör yok diyorlar ama sistem çalışıyordu nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Aracınızda lastik basıncı ölçümü tekelerleklerde bulunan hız sensörleri ile ölçülüyor. Bu sensörlerden biri bozulmuş, arızalanmış, temassızlık yapıyor vs. olabilir.

• Thanks 1

• 0
1 saat önce, Semih O. yazdı:

Aracınızda lastik basıncı ölçümü tekelerleklerde bulunan hız sensörleri ile ölçülüyor. Bu sensörlerden biri bozulmuş, arızalanmış, temassızlık yapıyor vs. olabilir.

Hocam internetten baktım dediginize 1 adet sensör gösteriyor km olan oda yoksa benmi yanlış baktım 

• 0
1 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Benim de hatırladığım 2011 modellerde sensör yok, 2014 itibariyle geldiler. 

Lastik basınçtan değil ABS hız sensörlerinden bahsediyorum.

3 saat önce, Ümit çetin yazdı:

Hocam internetten baktım dediginize 1 adet sensör gösteriyor km olan oda yoksa benmi yanlış baktım 

Her tekerde bir adet hız sensörü vardır.

• Thanks 1

• 0
7 saat önce, Semih O. yazdı:

abs de ariza vermezmiydi o zaman?

• 0
40 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

Mantıken evet ama her zaman vermeyebiliyormuş. Örnekleri olduğu için söylüyorum.

Bir de bu olayın akü değişimiyle bir alakası var mı acaba onu sormak lazım. İki konu bağlanabilir.

• Like 1

• 0
2 saat önce, Semih O. yazdı:

Mantıken evet ama her zaman vermeyebiliyormuş. Örnekleri olduğu için söylüyorum.

Bir de bu olayın akü değişimiyle bir alakası var mı acaba onu sormak lazım. İki konu bağlanabilir.

Hocam ben lastik basınç arizasi icin gittim bilgisayara bağladılar kontak acıktı 5 dk sonra marş bastilar araba giy giy çalışmadı abi akü zayıf dedi ok dedim gidiyim degistiriyim değiştirdim aküyü simdi cumartesi tekrar tamirciye gidicem onlarda pek bilmiyor sistemi onun için gitmeden bilgi almak istedim bende yonlendiriyim duruma göre arkadaşları ilginize teşekkür ederim sagolun baya aydınlandım 

• 0
11 saat önce, Ümit çetin yazdı:

Hocam ben lastik basınç arizasi icin gittim bilgisayara bağladılar kontak acıktı 5 dk sonra marş bastilar araba giy giy çalışmadı abi akü zayıf ded

Akü zayıf olduğu için de lastik basınç arızası vermiş olabilir. 

• Like 2

• 0
Bir saat önce, Semih O. yazdı:

Akü zayıf olduğu için de lastik basınç arızası vermiş olabilir. 

Bakalım hocam cumartesi belli olucak haber veririm sonucu.

• 0
23 saat önce, Ümit çetin yazdı:

Bakalım hocam cumartesi belli olucak haber veririm sonucu.

Hocam suan sanayideyim bilgisayara bağlandı yola çıkıldı anlık değerlere baktilar abs değil miş simdi sigortalari kontrol ediyorlar bakalim bulunacakmi ariza

26.06.2025 - 19:10 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

Ozan abs değilmiş bulmaya çalışıyorlar suan