Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Gaza bastığımda araba titriyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yaklaşık bir aydır araçtaki titreme dikkatimi çekiyor.Lastiklerde balans sorunu vardı onu hallettim.Daha sonra titremenin motordan geldiğini düşündüm vites boştayken gaza bastığımda titreme hissetmedim en son sadece araç vitesteyken gaza yüklendiğimde titremenin olduğunu farkettim ki bu da bana debriyajı işaret ediyor.Bu şekilde sorun yaşayan oldu mu,baskı balata değişme zamanı geldiği için yapıyor olabilir mi?

• Yanıt 77
  • Görüntüleme 115,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

Evet Bugün sanayiiye gittik Belen abi ile. Ustamızla test sürüşüne çıktık. Hatrı sayılır bir mesafe test sürüşü yaptıktan sonra. Tahmini tehşis olarak akslar dedi ustamız. Bugün aşırı yoğundu dükkan b

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

Hastalıklı parçamız

• Belen Yalçın
    Belen Yalçın

Herkese selamlar,öncelikle Ogün'e yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.Ogün kısaca konudan bahsetmiş,fakat sanayiden çıktıktan sonra yağış ve yol durumu yüzünden test yapma imkanım olmadı.Bir kaç g

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kavrama esnasında mı?

Kavrama sırasında değil,ivmelenme sırasında yapıyor.Her viteste yapıyor bunu ama genelde yüksek hızda daha çok belli ediyor.mesela 5. viteste gaza dibine kadar basarsam çok net belli oluyor gazdan ayağımı yavaşça çektiğimde ve boşta yapmıyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Evet 2 ay kadar önce komple sökülüp temizlendiler,birinde kaçak varmış o yüzden hepsini söküp temizlemişlerdi.

Yanıtlama zamanı:

temizlikten sonramı olmaya başladı yoksa yenimi oldu ?

Edit:

1 ay oldu demişsin zaten. Diğer enjektörlerin kontrol edilmiştir muhtemelen. Ancak birazcık kurum bağlaması lazım o enjektörlerin. çok rahatsız etmiyorsa seni biraz sabret abicim

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yanına gelirsem kullanır denersin enjektörlerden gelecek bir sorun değil,4 jant yamukmuş ta onun titremesi gibi bir şey bu.Ben debriyajdan şüpheleniyorum.

Yanıtlama zamanı:

Baskı balata bitmiş olsa gaza bastığınızda devir artmasına rağmen araba hemen ivmelenmez.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

O durumda koku da gelmesi gerekir zaten fakat koku yok sanki aktarma organlarından birinde balans bozukluğu var gibi.Sanırım bir servise göstermem gerekiyor.

Yanıtlama zamanı:

Akslara baktırdınız mı hiç. Veya motor kulağında da sıkıntı olmuş olabilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Akslardan da şüpheleniyorum aslında,bir yere göstermekte fayda var.Ogün beni yollayacağın bir yer var mı şunu bi gösterelim?

Yanıtlama zamanı:

Akslardan da şüpheleniyorum aslında,bir yere göstermekte fayda var.Ogün beni yollayacağın bir yer var mı şunu bi gösterelim?

Aklıma aks ve motor kulakları geliyor ilk etapta kontrol edin derim.

Kolay gelsin.

Yanıtlama zamanı:

Yaklaşık bir aydır araçtaki titreme dikkatimi çekiyor.Lastiklerde balans sorunu vardı onu hallettim.Daha sonra titremenin motordan geldiğini düşündüm vites boştayken gaza bastığımda titreme hissetmedim en son sadece araç vitesteyken gaza yüklendiğimde titremenin olduğunu farkettim ki bu da bana debriyajı işaret ediyor.Bu şekilde sorun yaşayan oldu mu,baskı balata değişme zamanı geldiği için yapıyor olabilir mi?

Bu foruma yaklaşık 1 senedir üyeyim.Nihayet benim aracımdaki sorunun aynısını yaşayan biriyle karşılaştım.

Bu 'oh iyi olsun' anlamında değil ama şu sorunu boluda çözemediler.Umarım bi ortak çözüm noktası buluruz.

Bizim aracımız 3.4. ve 5. vitesde ani gazlamalarda titreme yapıyor bunun sorununu 1 yıldır arıyorum.

Özellikle hafif rampa yukarı gaz kesip tekrar bastığında daha çok belli oluyor..

ÖZELİKLE : bişeye dikkat edin arka koltukta oturan kişi daha çok hissetmiştir bu titremeyi.

Baskı balatadan olcağını sanmıyorum o kavrama zamanında titrettiriyor.

Bİrde Duman atma varmı ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

duman atma yok.dediğiniz gibi yüksek viteslerde belli oluyor,dün mesela tem de 5. viteste 150-160 Km hızla giderken çok daha net hissettim ayağımı gazdan çektiğimde kesiliyor,gaza bastığımda tekrar başlıyor titreme.

Yanıtlama zamanı:

özellikle normal hızda 1-2-3-4 vitese attıkdan sonra tam turbo zamanına girerken yani 2000 devire girerken ; ani gaz yapınca falan titreme oluyor dimi abi ?

Veya hızlı gidiyosun titreme yok önüne araba geçti gaz kestin aynı vitesde gaza basınca gene titreme oluyor dimi? Vites küçültmen gerekmese bile titredigi için düşürüyosun?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.