Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201214 yıl comment_67986 bugun egr valfi temizliği sonrası gözlemlerim : 1. O kadar ısrar etmeme rağmen babam temizletelim takalım dedi peki demek zorunda kaldım.EGR valfi güzelce temizlenip tekrar takıldıkdan sonraki gözlemlerim öncelikle 2. vites çok çok farkettti..EGR sökülür sökülmez baktım çok kurum yoktu ama ince metal bi boru vardı o biraz kurum yapmış..Temizleme olarak sıcak hava ile temizliyecektik fakat gerek yok denildi ve balata temizleme spreyi ile temizlendi...şuan duman atma normal bir TDCI düzeyine döndü.Ustamız egzozdaki kurumuda atabilirseniz hiç duman atmaz dedi.Bunuda sanırım istanbul ankaraya giderken 150-160 yapıştırmak gerekir veya yüksek devir devamlı. arabayı sert kullanmazdım hayatta ama bu akşam baya sert kullandım nasıl durdurcağımı zor şaşırdım kısacası bastıkca basasım geldi. EGR valfinden şüpheleniyorsanız , araç çekiden düştü ise bence bi temizletin veya iptal edin benim gözlemlerim bunlar.Yakıtta düşüş olursa daha çok mutlu olacağım , temizlik işi işlemi için 30 lira aldılar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201214 yıl comment_67991 Cumartesi göreceğiz bakalım ne kadar fark edecek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201214 yıl comment_67993 jantların stock olsaydı roll yapar denerdik abicim farkı Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201214 yıl comment_68035 kalkmaya gerek yok,2200 devir altında çeksin anlaşılır olup olmadığı.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201214 yıl comment_71959 iyi akşamlar arkadaşlar bende ford fokus kullanıcısıyım 2005 tdci aracımın egr falfini kendim iptal ettim cekiş biraz arttı ve yakıt biraz düştü egzos dumanı yok oldu tavsiye ederim yaptırın egr iptalini yardım isterseniz msn adresim [email protected] teşekkür for kullanıcılarına Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 201214 yıl comment_71960 Profil bilgilerini tamamlarmısın. Nerdesin sen istanbul mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 201214 yıl comment_81749 Şu egr de pul koyulan noktanın bi resmini çekin allah askına egr nin bi motora tekrar verildiği nokta var birde egr nin girisi.Hangisinden iptal edeceğiz? Egr girişinden iptal çok zorlar çünkü terste kalıyor epeyce.O bölgede kalorifer suyunun içeri girdiği hortumlar falan var karmakarışık bi yer bende orası Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 201214 yıl comment_82240 Ogün Abi yardım ediver iptal etmek istiyorum artık ! Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 201214 yıl comment_82530 2. resimde net görünen yerdeki egsoz çıkışına plaka koyup egr yi yerine sabitleyeceksin...Şunuda belirteyim egr yakıt filtresinin arka tarafında kalıyor ve 2 adet somunu var..Eğer eli yatkın birisi yapmaz ise başına iş alabilirsin demedi deme Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 201214 yıl comment_82534 Bunlarda egrnin motor ve valfinin resimleri Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 201214 yıl comment_82684 Allah razı olsun.Şu illeti söktüğümde fotoları paylaşacağım.Umarım kolayca sökebilirim.Meraktan dolayı söküp takmaya el yatkınlığım var çocukluktan beri.Üstünede otomotiv okuyunca eller yağdan kurtulmuyor hocalar sağolsun Common rail rampasının üstünden emmeye giden boru var parlak renkli.Birde valfe giren egzost gazının olduğu kısım var.galiba valfe girmeden olan kısma pul kesip koyacağım.Bu arada koyacağım puluda 650 dereceye dayanıklı silikon sıkıp öyle takacağım yerine sızıntı olmasın dışarı diye tahminimce. Yani egzost gazını valfe giriş yaptırmayacağım.Sökmüşken egr yide temizleyip ömrünün sonuna kadar tertemiz kalacak ve boşuna açılıp kapanacak Baktım yapamıyorum nasıl bulduysam öyle bırakırım.. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Saygılar... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 201214 yıl comment_82689 Allah razı olsun.Şu illeti söktüğümde fotoları paylaşacağım.Umarım kolayca sökebilirim.Meraktan dolayı söküp takmaya el yatkınlığım var çocukluktan beri.Üstünede otomotiv okuyunca eller yağdan kurtulmuyor hocalar sağolsun Common rail rampasının üstünden emmeye giden boru var parlak renkli.Birde valfe giren egzost gazının olduğu kısım var.galiba valfe girmeden olan kısma pul kesip koyacağım.Bu arada koyacağım puluda 650 dereceye dayanıklı silikon sıkıp öyle takacağım yerine sızıntı olmasın dışarı diye tahminimce. Yani egzost gazını valfe giriş yaptırmayacağım.Sökmüşken egr yide temizleyip ömrünün sonuna kadar tertemiz kalacak ve boşuna açılıp kapanacak Baktım yapamıyorum nasıl bulduysam öyle bırakırım.. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Saygılar... Hangi silikon o conta görevide görebiliyor mu ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 201214 yıl comment_82754 Allah razı olsun.Şu illeti söktüğümde fotoları paylaşacağım.Umarım kolayca sökebilirim.Meraktan dolayı söküp takmaya el yatkınlığım var çocukluktan beri.Üstünede otomotiv okuyunca eller yağdan kurtulmuyor hocalar sağolsun Common rail rampasının üstünden emmeye giden boru var parlak renkli.Birde valfe giren egzost gazının olduğu kısım var.galiba valfe girmeden olan kısma pul kesip koyacağım.Bu arada koyacağım puluda 650 dereceye dayanıklı silikon sıkıp öyle takacağım yerine sızıntı olmasın dışarı diye tahminimce. Yani egzost gazını valfe giriş yaptırmayacağım.Sökmüşken egr yide temizleyip ömrünün sonuna kadar tertemiz kalacak ve boşuna açılıp kapanacak Baktım yapamıyorum nasıl bulduysam öyle bırakırım.. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Saygılar... Temizlerken egr- motor kısmında özellikle dikkatli olun motora sıvı gitmesin ve turuncu renkli contayı çıkarmadan balata spreyi sıkmayın conta bozulur.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 201214 yıl comment_82849 Hangi silikon o conta görevide görebiliyor mu ? tam conta gibi görev görmesede büyük faydası olacağı kanısındayım.Isıya dayanıklı,yanmayan silikon diye geçiyor.Babam almanyadan almıştı yıllar önce ufak bir tüp.geçen ay açtık kullandık.Kuruduktan sonra alev almıyor yanmıyor deforme olmuyor.Sonuçta silikon yani orda conta görevi göreceğine eminim. Temizlerken egr- motor kısmında özellikle dikkatli olun motora sıvı gitmesin ve turuncu renkli contayı çıkarmadan balata spreyi sıkmayın conta bozulur.. Zaten aracım 46.000 de.çok pis bir egr ile karşılacağımı zannetmiyorum.Hiç sprey falan sıkmayacağım.üstübüye tiner döküp temizleyeceğim kabadan Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın