Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2 & 3 Tdci Egr Valfi Iptali Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

bugun egr valfi temizliği sonrası gözlemlerim : 1.

O kadar ısrar etmeme rağmen babam temizletelim takalım dedi peki demek zorunda kaldım.EGR valfi güzelce temizlenip tekrar takıldıkdan sonraki gözlemlerim öncelikle 2. vites çok çok farkettti..EGR sökülür sökülmez baktım çok kurum yoktu ama ince metal bi boru vardı o biraz kurum yapmış..Temizleme olarak sıcak hava ile temizliyecektik fakat gerek yok denildi ve balata temizleme spreyi ile temizlendi...şuan duman atma normal bir TDCI düzeyine döndü.Ustamız egzozdaki kurumuda atabilirseniz hiç duman atmaz dedi.Bunuda sanırım istanbul ankaraya giderken 150-160 yapıştırmak gerekir veya yüksek devir devamlı.

arabayı sert kullanmazdım hayatta ama bu akşam baya sert kullandım nasıl durdurcağımı zor şaşırdım kısacası bastıkca basasım geldi.

EGR valfinden şüpheleniyorsanız , araç çekiden düştü ise bence bi temizletin veya iptal edin :)

benim gözlemlerim bunlar.Yakıtta düşüş olursa daha çok mutlu olacağım , temizlik işi işlemi için 30 lira aldılar. :)

• Yanıt 56
  • Görüntüleme 44,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Yanıtlama zamanı:

Cumartesi göreceğiz bakalım ne kadar fark edecek.

Yanıtlama zamanı:

kalkmaya gerek yok,2200 devir altında çeksin anlaşılır olup olmadığı..

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

iyi akşamlar arkadaşlar bende ford fokus kullanıcısıyım 2005 tdci aracımın egr falfini kendim iptal ettim cekiş biraz arttı ve yakıt biraz düştü egzos dumanı yok oldu tavsiye ederim yaptırın egr iptalini yardım isterseniz msn adresim [email protected] teşekkür for kullanıcılarına

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Şu egr de pul koyulan noktanın bi resmini çekin allah askına :) egr nin bi motora tekrar verildiği nokta var birde egr nin girisi.Hangisinden iptal edeceğiz? Egr girişinden iptal çok zorlar çünkü terste kalıyor epeyce.O bölgede kalorifer suyunun içeri girdiği hortumlar falan var karmakarışık bi yer bende orası

Yanıtlama zamanı:

Ben sadece temizledim resimler aşağıda

VLUFy.jpg

6MsJI.jpg

nrxBe.jpg

yICt2.jpg

Yanıtlama zamanı:

2. resimde net görünen yerdeki egsoz çıkışına plaka koyup egr yi yerine sabitleyeceksin...Şunuda belirteyim egr yakıt filtresinin arka tarafında kalıyor ve 2 adet somunu var..Eğer eli yatkın birisi yapmaz ise başına iş alabilirsin demedi deme

Yanıtlama zamanı:

Bunlarda egrnin motor ve valfinin resimleri

Xha7h.jpg

vbIdW.jpg

0zj2W.jpg

Yanıtlama zamanı:

Allah razı olsun.Şu illeti söktüğümde fotoları paylaşacağım.Umarım kolayca sökebilirim.Meraktan dolayı söküp takmaya el yatkınlığım var çocukluktan beri.Üstünede otomotiv okuyunca eller yağdan kurtulmuyor hocalar sağolsun :)

Common rail rampasının üstünden emmeye giden boru var parlak renkli.Birde valfe giren egzost gazının olduğu kısım var.galiba valfe girmeden olan kısma pul kesip koyacağım.Bu arada koyacağım puluda 650 dereceye dayanıklı silikon sıkıp öyle takacağım yerine sızıntı olmasın dışarı diye tahminimce. Yani egzost gazını valfe giriş yaptırmayacağım.Sökmüşken egr yide temizleyip ömrünün sonuna kadar tertemiz kalacak ve boşuna açılıp kapanacak :)

Baktım yapamıyorum nasıl bulduysam öyle bırakırım..

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Saygılar...

Yanıtlama zamanı:

Allah razı olsun.Şu illeti söktüğümde fotoları paylaşacağım.Umarım kolayca sökebilirim.Meraktan dolayı söküp takmaya el yatkınlığım var çocukluktan beri.Üstünede otomotiv okuyunca eller yağdan kurtulmuyor hocalar sağolsun :)

Common rail rampasının üstünden emmeye giden boru var parlak renkli.Birde valfe giren egzost gazının olduğu kısım var.galiba valfe girmeden olan kısma pul kesip koyacağım.Bu arada koyacağım puluda 650 dereceye dayanıklı silikon sıkıp öyle takacağım yerine sızıntı olmasın dışarı diye tahminimce. Yani egzost gazını valfe giriş yaptırmayacağım.Sökmüşken egr yide temizleyip ömrünün sonuna kadar tertemiz kalacak ve boşuna açılıp kapanacak :)

Hangi silikon o conta görevide görebiliyor mu ?

Yanıtlama zamanı:

Temizlerken egr- motor kısmında özellikle dikkatli olun motora sıvı gitmesin ve turuncu renkli contayı çıkarmadan balata spreyi sıkmayın conta bozulur..

Yanıtlama zamanı:

Hangi silikon o conta görevide görebiliyor mu ?

tam conta gibi görev görmesede büyük faydası olacağı kanısındayım.Isıya dayanıklı,yanmayan silikon diye geçiyor.Babam almanyadan almıştı yıllar önce ufak bir tüp.geçen ay açtık kullandık.Kuruduktan sonra alev almıyor yanmıyor deforme olmuyor.Sonuçta silikon yani orda conta görevi göreceğine eminim.

Temizlerken egr- motor kısmında özellikle dikkatli olun motora sıvı gitmesin ve turuncu renkli contayı çıkarmadan balata spreyi sıkmayın conta bozulur..

Zaten aracım 46.000 de.çok pis bir egr ile karşılacağımı zannetmiyorum.Hiç sprey falan sıkmayacağım.üstübüye tiner döküp temizleyeceğim kabadan :D

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.