Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Geçmeyen Direksiyon Titremesi


Ahmet Yesevi M

Soru

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Eski aracım mk3,5 Focus'ta bir dönem ben de balans ve rot sorunu yaşadım. Zonguldak'ta sanayide tam 4 tane farklı lastikçiye gittim. Bilmem kaç yüz bin liraya makine aldık diyenler dahil hiç biri bozukluğu geçiremedi. Hepsi 2'şer defa ayar yaptı ama olmadı. En sonunda arıza var zannedip yetkili servise gittim. Yetkili servis, Focus için gerekli lastik açı ve değerleri daha güncel olan bir rot-balans makinesine bağladı ve sağ arka lastiğin ayarının bozuk olduğunu tespit etti. Sanayide 8 kez yaptırdığım ayarı 1 kez yaparak düzelttiler. Size tavsiyem onca yolu denediniz madem, bir kez de yetkili servise götürmeniz.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
On 7/28/2023 at 4:32 PM, Mertol Kip said:

Sallantının önden kaynaklandığını nereden çıkarttınız?

 

Rot ayarını yaptırdığınız yeri değiştirin bence 🙂

Gene aynı şeyi yazayım. Önden kaynaklandığını nereden biliyorsunuz?

Ben vakti zamanında focus arabamda zibilyon kez rot balansa girip sonuç alamamıştım, araba Azer Bülbül kadar olmasa da titriyordu. Birgün Edremit'ten dönerken lastiğim patladı, yol kenarındaki benzincinin yanındaki döküntü lastikçide çalışan arkadaş ben hiçbir şey söylemeden "arka jantın yamuk titremiyor mu bu" dedi. İstanbul'a dönünce baktırdım, jantlardan biri göbekten yamuk çıkmıştı. Titreme de gitti. Diyeceğim o ki her dükkan açan usta değil. Hatta çoğu değil, aradan bir iki tane kazara zanaatkar çıkıyor.

Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
17 dakika önce, Ahmet Yesevi M yazdı:

arac ustunde balans yaptircam artik inşallah düzelir 

Hocam sen bize kulak ver. Arabanı bir de yetkili servise götür orada durumunu anlat ve baksınlar balans ve rot ayarlarına. Zaten jant, lastik, aks derken bir ton masraf yapmışsın durduk yere. Biraz daha dışarıda bir yerlere götürürsen bu sefer direksiyon kutusu derler şunu derler bunu derler daha fazla masrafa girersin boş yere. Yetkiliye götür ki eğer sahiden araçta arıza varsa orada da tam tespit yaparlar sürekli paranı boşa harcamamış olursun. Ben dışarıda 8 kez rot balans ayarı yaptırmama rağmen düzelmediğinde sanayilerdeki ustaların aklına uysaydım değişmeyen ne direksiyon kutum kalırdı, ne onca para verip yeni aldığım lastiklerim kalırdı. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
15 saat önce, Ahmet Yesevi M yazdı:

Bu sorunla ilgili bilgi verebilecek yada daha önce basina gelen varmi acaba

Buna benzer bir sorunu cmax aracımda yaşadım. Rot-Balans gibi kontrolleri yaptık. Herşey kaymak gibi ama titreme hala var. En son jant ın disk le birleştiği yerde pas çoğaldığı için temizlendi ve titreme geçti.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.