Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Kuga Donanım Listelerine Aldanmayın.


Bülent Y.

Önerilen Mesajlar

2020 Model Temmuz üretimi Ford Kuga Titanıum kullanıyorum. Araçta ayrıca tekno pakette bulunmakta. Ford'un her üretim yaptığı ay donanım eksiltmesi veya sürekli paket değiştirmesi cidden can sıkıcı. Diğer markalarda da böyle midir bilemiyorum. 

 

Ford 2020 Yılında Kuga için Ocak-Mayıs-Ekim ayında olmak üzere 3 tane broşür yayınlamış. Ocak ve Mayıs ayı broşürü benim araç üretilmeden önce yayınlandığı için satış esnasında listede yazılı donanımlar mevcuttur diye aracı aldım. Fakat sonradan listede olmasına rağmen, otomatik uzun far, sürücü dikkat sistemi ve dönüşe duyarlı sis farlarının aktif olmadığını fark ettim. 

 

Konuyu servisle paylaştım, düzgün yanıt alamadım. Ford ile iletişime geçtim, onlar yine servise yönlendirdi. Özetle bunca uğraşın sonunda aldığım cevap" sonradan donanımlar aktif edilemiyormuş" minvalinde oldu. Aracı satan bayi ile görüştüm. Onlarda detaylı tablo olmadığını ama o yıllarda paketlerde belli başların nelerin olduğu bir liste gönderdiler. Araçta onların gönderdiği listede sürücü dikkat sistemi ile birlikte satmışlar. Fakat o da aktif değil. 

 

Özetle araçta aktif etmedikleri için donanımlar için kendimi paralıyorum. Olay sonradan donanım açılmıyordan öteye gidemiyor maalesef. 

 

Ekte 2020 Ocak ve Mayıs ayına ait teknik tabloyu paylaşıyorum. Sizlerin de yorumunu almak ve bu durumu aktaracağım bir muhatap tavsiyesi almak isterim. 

 

(Dışarıda 500-600 TL'ye bu işlemler yapılıyor. Ama orjinal olması gerekirken müdahale ettirmek ne kadar doğru bilemiyorum.)

 

 

by1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

12 dakika önce, Bülent Y. yazdı:

orjinal olması gerekirken müdahale ettirmek ne kadar doğru bilemiyorum

Sonradan yapılması orijinalliği bozmuyor, gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. (uzman kişiler ve doğru ekipman olmak kaydıyla)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O listelerin bir yerinde markanin degisiklik yapma hakkinin sakli oldugu illaki yazar.

Bu degisikliklerin maddi nedeni de olabilir teknik nedeni de.

Mevcut donanim destekliyorsa sadece yazilimsal ayarlama ile aktif edilebilir, bunu servisin yapmasi bir sey degistirmez, Gurkan abinin dedigi gibi dogru sekilde yapilirsa.

Donanim desteklemiyorsa da donanim degisiklikleri ile birlikte yine yapilabilir.

Her iki durumda da servis bu islere bulasmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merkezi yeni bir konfigurasyon tanımlanmadığı sürece, servisin as built konfigurasyonda oynama yetkisi yok. Ellerindeki ford'un sağladığı programlar da zaten konfigurasyon değişikliğini kısıtlar, VIN koduna tanımlı konfigurasyona göre çalışır.

Araçta tekno paket de olduğuna göre, kesin olarak olmamakla birlikte, büyük ihtimalle yazılımsal olarak siz bunları çözebilirsiniz görünüyor. Forumda kuga mk3 ile ilgili konu vardı ama silinenlerde kalmış görünüyor. Benim özetle söyleyebileceğim, çok korkacak bir şey yok. Bunları sonradan açtırabilirsiniz. Yapılırken, nasıl yapıldığını öğrenmenizi tavsiye ederim. Serviste tekrardan işlem yapıldığında yazılım güncellemelerinde araç orjinal haline dönebilir (gerçi bu kısma da siz özellikle istemediğiniz sürece hiçbir servis dokunmaz, ekstra iş çünkü onlara da)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.