Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Soğutma Suyu Haznesinde Süt Beyazı Köpüklenme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Silecek haznesini su koydum açmışken soğutma su haznesinede baktım süt beyazı bi köpüklenme vardı bu normalmi

9442D16F-2863-4737-92E8-96397B8E993A.jpeg

D7D4F63A-95C6-4FD3-860F-90E9D00AC73F.jpeg

99A9AC9F-3D60-44D2-B9B3-BF908CCE7411.jpeg

Yanıtlama zamanı:

Normal gibi durmuyor yağ soğutucusu yada blokta yağ kaçağı var görünüyor soğutma sistemine karışıyor olabilir.  Basınç testi yaptırmak lazım genleşme kabından 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 dakika önce, Mehmet Demir yazdı:

yağ çubuğuna da baktınız mı?

karışma varsa belli olur

Baktım abi bi sıkıntı yok

--45 dakika sonra eklendi--

Suyun rengi turuncu herhangibir kararma yok

B3840CDF-819E-476C-9B40-039196C47562.jpeg

9CE3AEFA-B2AD-4A69-8ED5-6AA58FFD8D0D.jpeg

568F7DFD-B475-49D6-BE5E-9CF86B792181.jpeg

A2FC3EEB-1431-4968-AA29-30DE7FCB1D54.jpeg

FFC1AC94-5E44-41FD-8CE3-8C8C1B51DC1E.jpeg

A5027A52-B9DB-42F9-BF65-D2025615976B.jpeg

--49 dakika sonra eklendi--

Yanıtlama zamanı:

Kaçak varsa kararma olmaz zaten . Daha buyuk bir probleme yol açmadan işi bilen birine göstermeniz lazım.  Bi yerlerden motor yağı soğutma suyuna karışıyor yanlız azda olsa 

Yanıtlama zamanı:

Motor yağı antifirize karışınca antifirizin rengi siyahlaşıyor. Köpük olması motor basıncının sızması ile oluşabilir. Radyatör hortumu da muhtemelen sertleşiyordur.

Daha basit ihtimal olarak genleşme kavanozu hava yapmıştır. Bu hava devirdaimde köpürmeye sebep olmuştur veya suyun içine köpürtücü bir madde koyulmuş, durulanmadan su takviyesi yapılmıştır.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
16.02.2019 - 21:27 tarihinde, Alper Sakallı yazdı:

Motor yağı antifirize karışınca antifirizin rengi siyahlaşıyor. Köpük olması motor basıncının sızması ile oluşabilir. Radyatör hortumu da muhtemelen sertleşiyordur.

Daha basit ihtimal olarak genleşme kavanozu hava yapmıştır. Bu hava devirdaimde köpürmeye sebep olmuştur veya suyun içine köpürtücü bir madde koyulmuş, durulanmadan su takviyesi yapılmıştır.

bugün sevise bırakmıştım arabayı soğutma sisteminin komple  3, 4 defa temizleneceği söylendi tam sorun neymiş yarın öğrenirim.

Yanıtlama zamanı:

Genleşme kaplarında otomatik olarak hava alma sistemi vardır dikkatli bakınca görürsünüz arka tarafta hava yapma gibi bir olayı yok bu gurupta eski nesil araçlarda var bu hava olayı 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yağ soğutucunun arızalanmış olmasını varsaysak henüz belli değil ama, geçen hafta otobanda 1 veya 2 dakika 220 km hıza çıktım sonra sonra kademeli olarak 1 er 2 şer dakikalarla 200,180,160 sonra 130 sabitleyip devam ettim bununla alakalı olabilirmi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

ilk önce yağ soğutucusu kontrol edildi sorun yok, nasıl olduğunu bilmiyorum ama yanlışlıkla su kabına yağlı su ilavesi yapılmış galiba, sistemdeki su devirdaim ettirilerek komple 3 defa temizlendi, bunun için özel bir ilaç var adını bilmiyorum, şimdi ilaçlı su var sistemde 1 hafta sonra tekrar gidip sistem komple boşaltılıp antifirizi konulacak, servis bunun için hiçbir ücret almıyor.

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşım geçmiş olsun.senden başka birisi araca su koymadiysa senin yağ soğutucu su patlak.servis nasıl kontrol etti bilmiyorum.şu an az bir miktar karıştırıyor.gözle kontrol ile belli olmaz.birden çoğalıp aracını yağsız bırakabilir.tecrübelerime dayanarak söylüyorum.ama karar sizin

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
36 dakika önce, Alpay K. yazdı:

Arkadaşım geçmiş olsun.senden başka birisi araca su koymadiysa senin yağ soğutucu su patlak.servis nasıl kontrol etti bilmiyorum.şu an az bir miktar karıştırıyor.gözle kontrol ile belli olmaz.birden çoğalıp aracını yağsız bırakabilir.tecrübelerime dayanarak söylüyorum.ama karar sizin

teşekkürler, serviste su ilavesi yapılmış ama onları suçlamıyorum üzerlerine düşeni yapıyorlar hiç zorluk çektirmiyorlar, başka servis olsa eminim bana ne der ücretini alır, haftaya komple boşaltılıp antifiriz konulacak tabi ben yinede kontrol ediyor olucam.

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

teşekkürler, serviste su ilavesi yapılmış ama onları suçlamıyorum üzerlerine düşeni yapıyorlar hiç zorluk çektirmiyorlar, başka servis olsa eminim bana ne der ücretini alır, haftaya komple boşaltılıp antifiriz konulacak tabi ben yinede kontrol ediyor olucam.

bakım yapan usta daha önce yağ olan bidonun üstüne çalkayıp su koymuş olmasın ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
2 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı:

bakım yapan usta daha önce yağ olan bidonun üstüne çalkayıp su koymuş olmasın ?

%99 başıma gelen bu ama kimseninde günahını almayayım.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.