Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 20197 yıl comment_493603 Merhaba, 2014 Jetta 1.6 TDİ DSG aracimda gaza bastikca helen bir ugultu sesi var. Arac 68.000 km de ve servis bakimli. Uğultu sesi ilk kalkistan itibaren gaza bastikca yukseliyor, vites degisimlerinde devir dustukce azaliyor yine yukseliyor. Yani devirin yuksekligine göre artiyor azaliyor. Arac P konumunda iken gaza bastığımda bu ses yine var. Seyir halinde araci bosa attigimda ses kesiliyor. 10 surusun 9 unda bu sekilde. Mekanik hic bir ses yok. Sadece uğultu. Araci aldigimin akabinde yetkili serviste bakimini yaptirdim. Sorunumu belirttim ama surekli gelen o ses test surusu sirasinda (sesin kesildigi 1 sürüşe denk geldi) uğultu gelmedi. Bodrum'daki ustalara pek guvenmesemde sanayide üç dört yere gösterdim. Bir sözde usta pek bakmadan triger komple değişecek dedi (3000 TL:)), biri kayis gergi bilyasindan dedi, biri sarz dinamo gergi bilyasindan dedi, biri hic bir sorun yok dedi... İnternet üzerinde bu sorunu yasayan bir konuya denk geldim Peugeot forumunda. Oda çözümünü yazmamış maalesef. Konuyla alakali yardimlarinizi bekler, cevaplariniz için şimdiden teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 20197 yıl comment_493636 uğultu sesini duymadan zor fikir yürütmek... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 20197 yıl Yazar comment_493644 Sesi ekledim. Ugultu sesi en azindan bana bariz sekilde geliyor. VID_20190119_124102.mp4 Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 20197 yıl comment_493731 Motorda bir yığın kasnak var. Bunlardan bi tanesinin bilyeleri aşınmaya başlamış olabilir. Motordaki hareketli parçalardan biri olduğu kesin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 20197 yıl comment_493733 2011 focus kullanırken buna benzer bir uğultu geliyordu. devirdaim pompasını değiştirince kesilmişti uğultu Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 20197 yıl comment_493736 Telefondan dinlediğim kadarıyla V kayış gergi rulmanlarını kontrol ettirin biri dağılmıştır. İnşallah turbo değildir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 20197 yıl Yazar comment_493746 3 saat önce, Koray Demir yazdı: Telefondan dinlediğim kadarıyla V kayış gergi rulmanlarını kontrol ettirin biri dağılmıştır. İnşallah turbo değildir. Cevaplariniz icin tesekkurler.serciste bilgidayara baglayip tüm degerleri kontrol ettiler. Ana sanirim v kayisi gergi rulmani olma ihtimali yuksek. Yarin v kayisi ile beraber degistirecem gerekirse. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 20241 yıl comment_518385 Merhaba 1.6 tdı 2015 Jetta aracımda da aynı ses var aracı yeni aldım sorunu çözebildiniz mi acaba sorunun kaynağı nedir bir türlü çözemedim sorunu yanıtlarsanız çok memnun olurum Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın