Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Powershift Motor Devirlenirken Gelen Şıkırtı Sesi


BurakHAN

Soru

Merhabalar. Aracımdaki bu ses rahatsız etmeye başladı. Kalkışlarda motor devirlenirken içeriye ince ince şıkırtı sesi geliyor motordan mı artık şanzumandan mı bilemiyorum. 70km hızdan sonra bu ses gelmiyor. Ayrıca da rolantide iken de gelmiyor bu ses. Nedir sizce bu ses ? Servise gidecek zamanım olmuyor hafta içi mağlesef. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bende şu anda 95 beygirlik manuel dizel focus var. Motoru ilk çalıştırmada belli bir seviyede şıkırtı sesi geliyor. Motor ısındıktan sonra ses tamamen kesiliyor. Ve bu sesin sebebinin enjektörler olduğunu öğrendim ancak bunun gayet normal bir durum olduğunu endişe etmemem gerektiği bilgisini almıştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar daha önce burada konusunu açmıştım ve akabinde bugün servise gittim. PS şanzumanda kalkışta 1,2,3 vites aralığında düşük devirlerde şakırtı sesleri geliyor. Hırıltılı + şıkırtı yapıyor ve rahatsız ediyor özellikle motor soğukken. Yüksek hızda yok bu ses. Otokoç' a gittim. Ustayla teste çıktık. Sesi kendisi de duydu. Tüm powershift'lerde bu ses bir süre sonra gelmeye başlar normal, diyor. Gidip de dışarıda tamircide bir şey yaptırma aracına böyle kullanacaksın bir zararı yok dedi. Bana hiç normal gelmiyor ? Bu sorunu yaşayan var mı aramızda ?

BurakHAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ses, yazılıp derman aranacak bir konu değil.

Kimse bahsi geçen sesi duymadan evet veya hayır  diyemez. 

Sesle ilgili arızaların teşisi, dinlenip sonuca varıldığında sağlıklı olur. Zaten servis yetkilisi gerekli açıklamayı yapmış.

 

--4 dakika sonra eklendi--
29 dakika önce, BurakHAN yazdı:

Tüm powershift'lerde bu ses bir süre sonra gelmeye başlar normal, diyor.

Eğer böyle bir açıklama yapmışsa, teknik olarak eksik ve yanlış bir açıklama.

Yani böyle bişi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir saat önce, Serkan D. yazdı:

Aracın kaç km de? Benimki 27000 olmadı daha ve o dediğin ses yok.İçime korku düşürdün şimdi.:wacko:

Aracım 122.000 de. 118.000 de ben aldım. İlk aldığımda ses yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı. Şunu da belirtmekte fayda var aracımda performans anlamında hiç bir kayıp ve sıkıntım yok. Sadece ses. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dostlar servise bugün tekrardan gittim. Başka bir usta baktı sese ve direk titreme sarsıntı ve şakırtı seslerini teyit etti ve başka biri geldi aracı kaldırdılar tekrardan baktılar ve şanzuman değişecek komple dediler. Aracın garantisi de yok. 20.000 TL den başlar dediler. Şuan da şok oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum.Ayrıca servis geçmişine baktık. Ben aracı almadan 1 hafta önce çekiciyle araç otokoça getirilmiş yolda kaldığı için. Aldığım sahibi aracı getirmiş kayıtlara şanzuman değişimi gerekiyor diye not düşülmüş servis tarafından. Yani aracı bilerek satmış bana. Kaskodan değişmez mi şanzuman ? :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.